- Член од
- 16 јануари 2013
- Мислења
- 3.961
- Поени од реакции
- 8.156
Да имам, и тоа е дека сосема сте во заблуда дека тие што малку се залагаме за почитување на мерките седиме дома затворени во 4 ѕида и не излегуваме воопшто. Напротив, овој период имам сосема добар социјален живот и многу време поминувам надвор, но тоа не значи дека не се грижам за своето здравје и за здравјето на моите дома. Единствено што ми е скратено е стандардниот поздрав со пријатели кој е заменет со фудбалски поздрав и дишењето низ маска кое не ми претставува воопшто проблем. Сепак, на крај подобро да дишам низ маска отколку со заболени бели дробови. Дремењето на кафе во кафичи воопшто не ми недостасува туку ми дојде баш како освежвање.Се гледа дека уou get real satisfaction од меркиве, ок е, радувај се што седиш дома и во недостаток од аргументи откако ти посочив се што бараше и ти понудив плус инфо по пп кое секако го одби, сега ликуваш на сметка на оние со кои не се согласуваш.
Освен жалосно, немам поубав збор за да го илустрирам твоето однесување, мислев дека разговарам со попоткован соговорник, и со поголем капацитет, но за жал, тоа не било случај.
Инаку спротивната страна е многу побројна, но е сеуште потивка, но и репресирана (баш ти пишав и за тоа, би било убаво да читаш се, особено кога се дрзнуваш да одговориш на моите или нечии други зборови).
И не само тоа, и понатаму спротивната страна е со експоненцијален раст, односно станува збор за геометриска прогресија на бројноста (имаш безброј места каде што можеш да сведочиш за тоа), а кога ќе се достигне критичната точка (прочитај и за тоа, упс заборавив, не те интересира вистината) работите ќе бидат многу поинакви!
И тука ја прекинувам директната дискусија со тебе, кажав се што имав да кажам, а ако толку ти е сатисфакција плус да пишеш колку нешто да се пише, повели имај го завршниот збор.
И ако знаеш да уживаш во животот, никакви мерки нема да влијаат на тебе, само не наштетувај на другите, тоа е барем јас како разбирам, можеби и грешам, ќе покаже времето.