- Член од
- 5 јануари 2008
- Мислења
- 2.806
- Поени од реакции
- 3.062
Фала за советите баш ќе му пренесам.
Само 120 кила е потешка од голф 5 не е тенкУште полошо што не е од 80 коња. 125 коња на 1.4 мотор со тешка каросерија плус турбина и голема компресија на клипот ќе страдат дихтонзите, клипот и животниот век соодветно му е пократок.
120 килограми плус 1.4 мотор, и голф 5 2.0 TDI споредбата е смешна. Голф 5 со најслабиот мотор тежи 1155 kg. Споредуваш различни генерации ( "нормални" и "даунсајзинг")на мотори и тоа се два различни света.Само 120 кила е потешка од голф 5 не е тенк
Како и да е јас не сум за тој мотор
Epa ae limuzina kako Skoda superB ne e adekvatna so toj 1.4tsi, dali hatchback primer kako Golf, Astra, Gulieta, i slicno mozat so 1.4turbo benzin motor?Во принцип сум против големи коли со мал мотор, макар и со турбо. историјата кажува дека ниеден мотор не го преживеал тоа ,,цунами,,
Na drugarot 1.8tsi mu trosi 12-13 gradska, koa ja kupi stavase shell v power ali koa bide kolku trose obrna na obicen benzin od benzinski po supermarketiПод 11л градска со неа тешко, кој рече 9 му трошела мало морген
секоја е засебно....дури и кај стариот легендарен ,,тристаќ..Дали глицеринот за кочниците и глицеринот за хидрауликата на кумплугот имаат исти резервоар или се одделени?
Likvi moli od automakedonija ili autofilterТреба масло да менувам па што е подобро кажете 5w-30 или 5w-40, се работи за корса Д 1.4 бензин плин 100 кс..
Гледам за ГМ викате да се избегнува , па предложете нешто
do sega 5w-30 e koristeno, 2010 godina e so 180 000 km, plin jas i staviv ja imam od 158.000 km i do sega 2 pati e smeneto od mene 5w-30 na GM Genuine , cim i automakedonija ne koristi gm mi padna cudno pa zatoa prasuvam dali pak gm da stavam ili liqui moly i koe potocno gledam ima poveke vidovi 5w-30 ? https://autofilter.mk/index.php?route=product/category&path=33_72&page=2Likvi moli od automakedonija ili autofilter
Kakvo maslo odi po specifikacija?
Spored godina kilometri moze treba 10-40