Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Уште полошо што не е од 80 коња. 125 коња на 1.4 мотор со тешка каросерија плус турбина и голема компресија на клипот ќе страдат дихтонзите, клипот и животниот век соодветно му е пократок.
Само 120 кила е потешка од голф 5 не е тенк
Како и да е јас не сум за тој мотор

Само 120 кила е потешка од голф 5 не е тенк
Како и да е јас не сум за тој мотор
120 килограми плус 1.4 мотор, и голф 5 2.0 TDI споредбата е смешна. Голф 5 со најслабиот мотор тежи 1155 kg. Споредуваш различни генерации ( "нормални" и "даунсајзинг")на мотори и тоа се два различни света.

Под 11л градска со неа тешко, кој рече 9 му трошела мало морген

Во принцип сум против големи коли со мал мотор, макар и со турбо. историјата кажува дека ниеден мотор не го преживеал тоа ,,цунами,,

Во принцип сум против големи коли со мал мотор, макар и со турбо. историјата кажува дека ниеден мотор не го преживеал тоа ,,цунами,,
Epa ae limuzina kako Skoda superB ne e adekvatna so toj 1.4tsi, dali hatchback primer kako Golf, Astra, Gulieta, i slicno mozat so 1.4turbo benzin motor?

skoda superb 1.4tsi ima snaga kako da vozis golf so 90ks e tolku vleci. 1500 kg za 125konja e malku. 1.8tsi e vejke drugo. Supeb e mnogu skapa za odrzuvanje ali octavia 2.0tsi kako zamena za superb e ok.

Здраво дечки. Имам Голф 5, 1,4 бензин-плин 2008ма. Сега брзо го купив и ја чистев клапната за гас, се чувствуваше дека е за чистење. Мајсторот што ми ја чистеше запримети дека на врвот од клапната фали некока гумица која требело да се наоѓа таму и служела за да убаво дихтува и да не влегува фалш воздух во клспната. Се јавив на многу места, и по авто делови и на плацови кај што се продаваат растурени коли, ништо. Дали некој знае да ме упати кај да побарам ваква работа?

Ако ја бараш само гумицата логично е никој да не ти ја дава. Да не ја даваат комплет сосем клапна?

Дали глицеринот за кочниците и глицеринот за хидрауликата на кумплугот имаат исти резервоар или се одделени?

Дали глицеринот за кочниците и глицеринот за хидрауликата на кумплугот имаат исти резервоар или се одделени?
секоја е засебно....дури и кај стариот легендарен ,,тристаќ..

Треба масло да менувам па што е подобро кажете 5w-30 или 5w-40, се работи за корса Д 1.4 бензин плин 100 кс..
Гледам за ГМ викате да се избегнува , па предложете нешто :)

Треба масло да менувам па што е подобро кажете 5w-30 или 5w-40, се работи за корса Д 1.4 бензин плин 100 кс..
Гледам за ГМ викате да се избегнува , па предложете нешто :)
Likvi moli od automakedonija ili autofilter
Kakvo maslo odi po specifikacija?
Spored godina kilometri moze treba 10-40

Likvi moli od automakedonija ili autofilter
Kakvo maslo odi po specifikacija?
Spored godina kilometri moze treba 10-40
do sega 5w-30 e koristeno, 2010 godina e so 180 000 km, plin jas i staviv ja imam od 158.000 km i do sega 2 pati e smeneto od mene 5w-30 na GM Genuine , cim i automakedonija ne koristi gm mi padna cudno pa zatoa prasuvam dali pak gm da stavam ili liqui moly i koe potocno gledam ima poveke vidovi 5w-30 ? https://autofilter.mk/index.php?route=product/category&path=33_72&page=2

edit: na net pisuva samo ova Top Tec 4600 e dexos2 , taka da ova pretpostavuvam 2700 den 5l e vo autofilter.

2020-05-24 10_59_56-dexos®.png

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom