Како за каква исхрана?
Некои луѓе што биле на строги диети за една година симнале едно 30-40 kg...
Значи се се можело доколку се сака...
Висок 175 цм Тежок околу 65 кила. Солидна форма, ниту набилдан ниту запуштен. Летно време се потам и дур седам под сенка.(среќа не мириса потта, барем колку што ми кажале. Здраствен проблем не знам што и дали имам, но не ми смета претерано. само малце повеќе ми лачат жлездите изгледа).
Исхрана - јадам сосем нормално. Некогаш дури и помалце од што треба, некогаш повеќе. Јас лично имам симнато 2 кила за 1 ден. Без јадење со пиење многу вода и препотување. Знам не е нормално ниту здраво ама ете. Значи да , може да се симне 30-40 кила годишно со добра исхрана и слично.
Но ти тука на човек со ЗДРАСТВЕН ПРОБЛЕМ му кажуваш да вози точак 6-7 километри фул брзина на ден и да држи диета. Браво. Се надевам дека не си нутриционист или доктор.
Прво, не ја знам болеста која што ја спомна но за тоа треба ЛЕКАРСТВА и СПЕЦИЈАЛНА ДИЕТА, не за слабеење, туку за подобрување на здраствената состојба.Тука има огромна разлика. Можеби заради неговата состојба човекот НЕ СМЕЕ ДА ИМА ТЕЖОК ФИЗИЧКИ НАПОР. Многу е неблагодарно да му кажеш на некој со Здраствен проблем - Земи ослаби со возење точак и диета. И јас можам да ти кажам земи ослаби 3 кила дневно и не јади 3 дена биди само на еспресо, цигари и вода. Ама ти ќе можеш да го издржиш тоа ? Ќе можеш ти у 12 саати да испиеш 10 еспреса без да имаш такихардија ? Ко јас денес што ги испив? Да, притисокот после 3 еспреса у рок од 2 саати ми е 120 со 70. Дур на некој дур ги чита 10 еспреса му рипа на 200. Сите организми се различни, на секој човек му треба различна исхрана, различна физичка активност, му фалат различни витамини/минерали.
Извинете за оф топик.
Останете ми со здравје