Коронавирус (COVID-19)

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Рачунам за еден ден друже со оглед дека еве два месеци поминаа и секакви рестрикции и забрани и наместо како во повеќеѕо држави да идеме на подобро ние идеме секој ден на полошо и полошо.А нас не ни доаѓа памет џабе.Моловите фул,ифтарите масовни,маски сега на ова топлово не се дише.Ке се молиме за реални бројки под 10 на дневна база.И ова замисли се луѓе кој се тестирани.Па каде се плус тие ајде бе ништо не ми е температура само ке помине итн итн.Нема више пресови за здравјето сега само за избори.Луѓе умираат секој ден они избори сакаат на 21 јуни маме им ебам лоповско нездраво.
Ќе го средат процентот до изборите, без гајле. Бил реален или не, ќе биди доволно низок за да се организираат изборите :)

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
1589720948629.png
Автоматски споено мислење:

-Ништо не беше крив дедо Божо во својата длабока старост да почине поради некој на кој му се пиело кафе со него. За жал во Прилеп ние се соочивме токму со таков проблем. Како епидемиолог сум сведок на крајно неодговорно однесување на одредени сограѓани кои ни направија и се уште прават доста проблеми да се справиме со ова криза. Тоа е тој прилепски табиет и инает абе ајде ова е обичен грип, не чипуваат , 5 Г итн,итн. Крајно е неодговорно да дојдиш на тестирање за корона вирус поради симптоми на истиот и од тука да продолжиш на работното место каде ги изложуваш на ризик своите колеги. Крајно е неодговорно кога си се тестирал, а јас како епидемиолог наредниот ден ти се јавувам да ти соопштам резултат, а во позадина слушам џагор и ми кажуваш дека имаш 8 луѓе гости на кафе. Крајно е неодговорно кога на сопствена рака земате лекарства и се лекувате цела фамилија и по 10 дена барате здравствена помош, а во меѓувреме контактирате и изложувате на ризик еден куп луѓе. Крајно е неодговорно кога криете контакти, а со истото тоа им правите поголема штета наместо благовремено да ги заштитиме, пишува Кузевски за прилепскиот портал Инфокомпас. https://fokus.mk/epidemiolog-od-prilep-krajno-e-neodgovorno-da-se-testirash-od-korona-i-da-zaminesh-na-rabota-da-chekash-rezultati-so-gosti-doma-da-davash-lazhni-podatotsi/?fbclid=IwAR1AhwDT3k6WnvZxJCWhloN4PA5Gx_0uhtKdPJ7s4okDmIHOtVU_O7mWvH8

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.297
Поени од реакции
13.183
Порано,или подоцна сите ќе се заразат.
Тоа го увидоа и Русите,и од Итаљанско-Шпански модел,преминаа на Шведско-Корејски модел.
На скоро 300.000 инфицирани,полека ги симнуваат ограничувањата,за не ризичните групи и масовно се третира.
Законски ги обврзаа регионите со бројот на тестирање. Секој регион треба да прави 100.000 теста на 1 миљон жители за 24часа.

Прегледај го приврзокот 251571

-Ништо не беше крив дедо Божо во својата длабока старост да почине поради некој на кој му се пиело кафе со него. За жал во Прилеп ние се соочивме токму со таков проблем. Како епидемиолог сум сведок на крајно неодговорно однесување на одредени сограѓани кои ни направија и се уште прават доста проблеми да се справиме со ова криза. Тоа е тој прилепски табиет и инает абе ајде ова е обичен грип, не чипуваат , 5 Г итн,итн. Крајно е неодговорно да дојдиш на тестирање за корона вирус поради симптоми на истиот и од тука да продолжиш на работното место каде ги изложуваш на ризик своите колеги. Крајно е неодговорно кога си се тестирал, а јас како епидемиолог наредниот ден ти се јавувам да ти соопштам резултат, а во позадина слушам џагор и ми кажуваш дека имаш 8 луѓе гости на кафе. Крајно е неодговорно кога на сопствена рака земате лекарства и се лекувате цела фамилија и по 10 дена барате здравствена помош, а во меѓувреме контактирате и изложувате на ризик еден куп луѓе. Крајно е неодговорно кога криете контакти, а со истото тоа им правите поголема штета наместо благовремено да ги заштитиме, пишува Кузевски за прилепскиот портал Инфокомпас. https://fokus.mk/epidemiolog-od-prilep-krajno-e-neodgovorno-da-se-testirash-od-korona-i-da-zaminesh-na-rabota-da-chekash-rezultati-so-gosti-doma-da-davash-lazhni-podatotsi/?fbclid=IwAR1AhwDT3k6WnvZxJCWhloN4PA5Gx_0uhtKdPJ7s4okDmIHOtVU_O7mWvH8
Прегледај го приврзокот 251571

Социјалната одговорност ни е на најниско ниво у свет,затоа тапкаме у место.Не само со вирусов,со се во глобала!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Една статистика за Прилеп

197 заболени
96 мажи - 49%
101 жени - 51%
Најмладиот инфициран е на 1 годишна возраст, а нај возрасниот на 93 години

12 умрени
6% смртност
9 мажи - 75%
3 жени - 25%
најмладиот починат е на 55 години највозрасниот на 88 годишна возраст.

Поврзани неврзани размислувања :)
- Во Прилеп се заразуваат 18 пати повеќе од Кавадарци, тоа значи џабе ја варат ракијата во Прилеп на 55% да му гори џигеро.
- Прилеп со Куманово (ами кој други :D), први во Македонија ќе добијат имунитет, само во Прилеп не знам дали треба да се вика на стадо или на чопор или на племе

M

Macedon1um

Гостин
Кривата на нови случаи оди само нагоре (денешниве 30 не се ставени сеуште) а не спремаат за избори ? :eek:
Со оглед на тоа како народов се опушти не ме чуди за брзо време да ја надминиме бројката од 50тина новозаразени во еден ден

1.png

За разлика од кај нас, во соседна Србија кривата има се поголем пад

2.png

А ако рачунаме број на население веќе ги престигнавме (толку од приказните за добро менаџирање на ситуацијата)

2.png

Последно уредено:

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Србија денес има 114 случаи, во споредба претходните два дена имаа 58 и 64 нови случаи

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.721
Србија денес има 114 случаи, во споредба претходните два дена имаа 58 и 64 нови случаи
Само што читав за нив и коментар на епидемиолозите е дека прерано се опуштиле со меркиве.Иста сорта на народ сме балкански можам да замислам непочитување мерки опуштеност максимум со мислата готово е ова дојде топлото ке го снема ај да наздравиме викај комшии итн итн.

Ако ова е предигра со бројот на случаи после опуштањето не сакам ни да помислам што ке биде после укинувањето на часот и за Бајрам.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.962
Поени од реакции
8.163
А на Цаца табиетот кој е?
Цаца беше прва, уште во март или кога и да беше. На сите медиуми беше разгласен нејзиниот случај, не верувам некој да не разбрал.

Прашањето е зошто веќе сме мај да има уште цаци, зошто да бидеме толку ретардирани и да се правиме посилни од се. Зошто да се правиме над доктори и политичари.

Она што го видов за мај на фб и инста ме разочара максимално... А веќе почнав да разбирам за случаи потврдени од тие собиранки. Толку ли викендиците се неизбежен дел, толку ли една година не може да се издржи без собири. На крај, толку ли ги мразат своите дома што не помислуваат ни една минута пред да си ги задоволат сопствените желби.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.496
Поени од реакции
11.449
Pa zatoa,nie sopjata,malograganite od Istocna Makedonija imame samo ushte 11 aktivni slucai,a vie od Zapadna Makedonija,ucenite,etichnite ushte maka si macete...
ова е во Чаир ама за жал тоа не го менува фактот дека исто ко во западна да е

Sent from my iPhone using Tapatalk

S

ski

Гостин
За Скопје фали транспарентност колку инфицирани има одделно во општините.
Скоро сите општини во Скопје одделно имаат број на жители колку и другите градови во државата затоа е потребно да имаме информации која општина во Скопје колку заразени има одделно.

Последно уредено од модератор:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Еве како вештачки се зголемува бројката на починати од Covid-19. Се разбира, доколку не е измислица.

Свекор ми почина од преплет црева, а не од Ковид 19 и за скапиот погреб барам Обвинителството да постапува!
Најдолу од текстот.
Во дневната статистика на заразени и починати, Димитар Тодоров воопшто не е споменат ниту евидентиран од Институтот за јавно здравје, велат од фамилијата.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Еве како вештачки се зголемува бројката на починати од Covid-19. Се разбира, доколку не е измислица.

Свекор ми почина од преплет црева, а не од Ковид 19 и за скапиот погреб барам Обвинителството да постапува!
Овој дел го прескокна или па не го дочита текстот до крај?

Во дневната статистика на заразени и починати, Димитар Тодоров воопшто не е споменат ниту евидентиран од Институтот за јавно здравје, велат од фамилијата.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.987
Поени од реакции
74.070
Која е таа скопска фабрика која р ново жариште? Од која има заболрни Велешани?

Kajgana Shop

На врв Bottom