Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
6 мај 2019
Мислења
61
Поени од реакции
26
Понеделник се враќаат нашинци од Малта кои "аглавени"таму.
Летот го организира нивното министерство, цената на билетот е 50 евра со вклучен багаж.
Е сега сеуште ги немаат известено дали треба да одат во државен карантин или само во домашна изолација, од таму притискаат да бидат само во самоизолација затоа што доаѓаат од земја со многу низок ризик,ама ќе видиме.
Едно не ми е јасно зошто нашите на тв немаат ништо известено, чудно ми е некако.
По некоја логика чим доаѓаат од странство треба да идат сите во 14 дена карантин.
Сигурно не се луди да ги тргнат меркиве.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.491
Поени од реакции
11.440
По некоја логика чим доаѓаат од странство треба да идат сите во 14 дена карантин.
не се тргнати, комшијата за син му прашуваше дека си остана у Чешка јер не му се дремеше у карантин тука и мислам му кажале 14 државен +14 домашен карантин

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
6 мај 2019
Мислења
61
Поени од реакции
26
не се тргнати, комшијата за син му прашуваше дека си остана у Чешка јер не му се дремеше у карантин тука и мислам му кажале 14 државен +14 домашен карантин

Ок кога ке дојдат сигурно ќе одат карантин.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.491
Поени од реакции
11.440
Ок кога ке дојдат сигурно ќе одат карантин.
ако се отворат граници најверојатно за земјите што не беа погодени јако од коронава ке нема државен каратин а реално веќе нема ни потреба кога ке видиш што се дешава по нашава земја како народот почитува мерки

Член од
17 август 2011
Мислења
10.312
Поени од реакции
18.381
што полициски час?

и ке кажувате приказни како било у другите земји а заборавате каде живеете и со кого го делите воздухот

Како може да си толку контрадикторен во еден пост. Од една страна ги критикуваш луѓето што не ги сакаат мерките бидејки народот бил таков, а постираш слика кај што истите тие мерки не ги спречуваат 100 души да се соберат на една маса. Целта на рестрикциите е да спречат вакви појави прикажани на сликата, или да ги остаат децата без образование и родителите без работа?
Автоматски споено мислење:

Не ми е јасно што има толку јако у сити мол (некој да ме просветли) за да не можеш да издржиш неколку месеци да не го посетиш
Па издржаа неколку месеци, 2 ипол поточно.

Член од
25 април 2011
Мислења
197
Поени од реакции
283

Очигледно е дека доста му е од корона на сите, сите се враќаат во нормала, фала богу.

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
што полициски час?
Да не бевте у подрум ќе видевте дека ефектот полицискиот час го имаше за велигден, останатиот период беше речиси исто, минус кафани, излети на отворено, собиранки по парковите во темните саати...

Очигледно е дека доста му е од корона на сите, сите се враќаат во нормала, фала богу.

Редно време е, 3 месеци се заебаваше светот мислејки ќе ја победи или ќе излезе вакцина, ама ништо.

Во америка 30 и нешто милиони останале без работа што е 10-тина проценти од популацијата, а знаејки дека сите таму се со кредит врз кредит и живеат од денес до утре , поголема е веројатноста да умрат од глад (или од цајкан/газда ако пробат да крадат) одколку од корона.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.662
Поени од реакции
18.914
Најверојатно ќе одат во карантин,сеуште ги немаат известено,ама јас мислам дека оние кои доаѓаат од земји кои се многу малце погодени подобро само во самоизолација да седат.
Ќе видиме, брат ми си иди конечно утре со таа група па ќе ве известам шо како :)

Конкретно за Италија ситуацијата е конечно под контрола ставена, од февруари беа во карантини тие ние не сме до таа фаза стигнати џабе се огледуваме на другите земји, освен со соседните земји не мислам дека за брзо ќе ги отворат кај нас границите.
Ама ќе видиме

Карантин ќе седат дечки, 14 дена карантин плус 14 дена домашна изолација, штотуку ме известија.

Последно уредено:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Најверојатно ќе одат во карантин,сеуште ги немаат известено,ама јас мислам дека оние кои доаѓаат од земји кои се многу малце погодени подобро само во самоизолација да седат.
Ќе видиме, брат ми си иди конечно утре со таа група па ќе ве известам шо како :)

Конкретно за Италија ситуацијата е конечно под контрола ставена, од февруари беа во карантини тие ние не сме до таа фаза стигнати џабе се огледуваме на другите земји, освен со соседните земји не мислам дека за брзо ќе ги отворат кај нас границите.
Ама ќе видиме

Карантин ќе седат дечки, 14 дена карантин плус 14 дена домашна изолација, штотуку ме известија.
Кој му е крив шо не се политичари :)

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Се знае нешто за викендов за полицискиот час дали ќе биде цел викенд?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
јас не сум против мерки ама и те како сум против глупи мерки/
Ти за било какви мерки може да си против таму кај што живееш, за тука има кој да е против или не. Од Австралија бил против мерки карантин и полициски час во Македонија. Незнам каква поврзаност имаш ти од таму со некакви мерки тука.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.662
Поени од реакции
18.914
Ај кладба дека нема да има полициски како шо се најавуваше на почеток, ќе има, ама скратен, нешто како за 1 Мај.
Ептен притисок прават Албанците а знајме ако нешто наумат тоа и добиваат.
Само мене ме иритира шо некои членови тука на почеток кукаа и викаа демек намерно се олабавуваат мерките дека Бајрам ближи а сега откако спомнаа дека сакаат од Сабота до Вторник да не затворат истите тие очи ќе му извадат на Филипче по спцијалните мрежи, ни се водат ни се терат луѓето, никако да им се погоди

Член од
24 март 2010
Мислења
15.296
Поени од реакции
26.179
Не им е страв од нови бранови и заразени, туку знаат дека од опозицијата во ваква ситуација тешко можеш да ги натераш луѓето да гласаат
Корона вирусот е победен. Ова што го гледаме се кластери што ги имаме под тотална контрола. И време е се да се врати во нормала. Не може нечии политички калкулации и стравови да не држат во ненормалност.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.312
Поени од реакции
18.381
Мислам константни сме со ставовите. Од време на време некој станува погласен кога му идат информациите у прилог, па тоа те буни :D

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Kajgana Shop

На врв Bottom