Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
16 декември 2011
Мислења
86
Поени од реакции
175
Значи од ден на ден пропагаториве на "пландемијава", мада јас би рекол "план медија", се сè поизгубени во просторот, времето и останатите видливи и невидливи димензии.

Сè повеќе врвни доктори од регионов и од светот зборуваат дека состојбава не бара вакви апокалиптични мерки, од деканот на медицинскиот факултет во Пула, Хрватска, до пошироко познати како Рашид Бутар.
Секако дека против овие попознативе одамна се води црна кампања (deja vu нели ?!), ама за будењето на свеста на балканскиве стручни лица навистина ми е мило.
Доста се вадеа некои ликови (не зборувам за небитните кајгана пропагатори), на теории на заговор и сл.
Потребно беше (и сеуште ќе биде) малку време да се јават и други стручни медицински, и ќе повторам за тукашните расфрлувачи на "научни" или wanna be научни студии, МЕДИЦИНСКИ лица кои ќе го кренат гласот против ова лудило. Нормално е во нашиве мали земји да постои страв и резервираност на почетокот, а понекогаш и понатаму, зошто на овие високо-експертски народи не им треба многу за некому да жигосаат и трајно уништат кариерните соништа врз база на непотврдени шпекулации или теории...Секако, сè na крилјата на официјалните "експерти".

Затоа, пропагаторите на "пландемијава" сега се пуштени на најјако, знаат која е нашата слаба точка, тоа се децата.
Затоа сега ударна вест е смрт на децата од симптоми слични на вирус кавасаки, ама поврзан, внимавајте поврзан со неприкосновената корона, Па секако дека со корона, со што пак друго.
Размислував дали ќе ни следи Дукати или Сузуки, но сепак мислам дека Јамаха вирусот треба да се врати на голема врата, ради коронава, инаку им немаше спас на Јамаха и Валентино Роси.

Да не бидеме саркастични, јас имам околу 20 години и знам колку моите родители, а да не зборувам за баби и дедовци ги погодуваат вакви вести и колку тоа влијае на нивната свест, предизвикува страв за своите најмлади и што прави на крајот?!? Па силно да се почитуваат мерките и да се шета со маска слично на робовите од Африка кои ги истоварале на копното на САД, пред не така многу години....

Тлото под нозете им се ниша, уште малку ќе почне да гори, та на крајот ќе го снема!!!

Карантин е кога болните се изолираат, кога тоа им го прават на здравите, станува збор за тиранија!!!

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
290
Поени од реакции
448
Читам како македонските "медиуми" пренесуваат превземени вести.
1.Жена од Русија по втор пат заразена од корона.
2.Докоторт на КК ЦСКА Москва почина од корона вирус.

А како се пренесуваат во Русија во оргинал.

1.Повторно направени тестови од корона вирус на постара жена од Буратија излечена од Корона вирус,поради отежнато дишење.
2.Остра реакција на ренална инсуфициенција предизвикана од коронавирусна инфекција е причина за смртта на докторот на ККЦМ.
колку е по шокантен насловот толку повеке кликови, simple marketing stategy

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Значи од ден на ден пропагаториве на "пландемијава", мада јас би рекол "план медија", се сè поизгубени во просторот, времето и останатите видливи и невидливи димензии.
Баш напротив, сите кои се заебаваат со Коронава, таа му делува како инстант карма.

Единствено си во право што еден куп доктори, научници, па дури и нобеловци се изглупираа, но тоа е посебна приказна, иако на многу од нив, медиумите му ги вадат зборовите од контекст.

Еве гледај сега што ќе се случи, Данска веќе планира да ги отвори сите граници освен со Шведска. Сите скандинавски земји практично немаат корона. Ќе мора да ја изолираат Шведска, ако сакаат да живееат нормално.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Баш напротив, сите кои се заебаваат со Коронава, таа му делува како инстант карма.

Единствено си во право што еден куп доктори, научници, па дури и нобеловци се изглупираа, но тоа е посебна приказна, иако на многу од нив, медиумите му ги вадат зборовите од контекст.

Еве гледај сега што ќе се случи, Данска веќе планира да ги отвори сите граници освен со Шведска. Сите скандинавски земји практично немаат корона. Ќе мора да ја изолираат Шведска, ако сакаат да живееат нормално.
Потсеќаш на мало дете кое прв пат гледало хорор филм и сега има трауми, па дури и од сенката своја се плаши. А уствари си многу, многу, многу возрасен човек со слабо образование, едноставен, добродушен, наивен, и исплашен за својот живот.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.312
Поени од реакции
18.381

Случајно и Америка да не ја излираат? Они кина која беше извор на заразата не ја изолираа, кога реално имаше шанса да се спречи пандемијата, сега ќе се изолирале цели земји кога имаш милиони заболени.
Автоматски споено мислење:

Денес Сити Мол фул било, посебно кај Зара... народов искина алишта лежејќи во кревет овие 2 месеца :D
Има еден луѓе што идат на работа периодов, а и мали деца што ја растат облеката. Меѓудругото и во Зара има вработени луѓе кој мора да земат плата, не му стига на секој платата дур лежи дома. Да сум на местото на луѓето што ги сликаа по портали би им стегнал тужба на сите.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Случајно и Америка да не ја излираат? Они кина која беше извор на заразата не ја изолираа, кога реално имаше шанса да се спречи пандемијата, сега ќе се изолирале цели земји кога имаш милиони заболени.

Има еден луѓе што идат на работа периодов, а и мали деца што ја растат облеката. Меѓудругото и во Зара има вработени луѓе кој мора да земат плата, не му стига на секој платата дур лежи дома. Да сум на местото на луѓето што ги сликаа по портали би им стегнал тужба на сите.
Канада ја продолжи забраната за патување меѓу Канада и САД, до 2021.

Данска нема граница со САД :)

Потсеќаш на мало дете кое прв пат гледало хорор филм и сега има трауми, па дури и од сенката своја се плаши. А уствари си многу, многу, многу возрасен човек со слабо образование, едноставен, добродушен, наивен, и исплашен за својот живот.
Како што реков, многу медицински лица се избрукаа периодов :)

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Отворија Сити Мол?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.312
Поени од реакции
18.381
Канада ја продолжи забраната за патување меѓу Канада и САД, до 2021.

Данска нема граница со САД :)

Како што реков, многу медицински лица се избрукаа периодов :)
Канада може да тера некој период со таа мерка, ама потоа ќе си легне на брашното и ќе си ја отвори границата. Истото е и со Данска и со Шведска. Ја спомнав Америка бидејки таму вирусот е најраширен и планираат да ги тргнат рестрикции, а да мислиш дека некој ќе ги изолира нив е рамно на лудило. Инаку баш пратија веста за Канада, бидејки не сум сретнал такво нешто.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Не ми е јасно што има толку јако у сити мол (некој да ме просветли) за да не можеш да издржиш неколку месеци да не го посетиш

Член од
5 март 2018
Мислења
16.662
Поени од реакции
18.914
Понеделник се враќаат нашинци од Малта кои "аглавени"таму.
Летот го организира нивното министерство, цената на билетот е 50 евра со вклучен багаж.
Е сега сеуште ги немаат известено дали треба да одат во државен карантин или само во домашна изолација, од таму притискаат да бидат само во самоизолација затоа што доаѓаат од земја со многу низок ризик,ама ќе видиме.
Едно не ми е јасно зошто нашите на тв немаат ништо известено, чудно ми е некако.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.730
Не ми е јасно што има толку јако у сити мол (некој да ме просветли) за да не можеш да издржиш неколку месеци да не го посетиш
Парчиња облека одамна не си купиле тинејџерките.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Мислам дека имам повеќе избришани отколку оставени постови на форумот. Само сакам да прашам од овие модераторите дали е обавезне бришење од некој плачко на форумот ако пријави или тие бришат по сопствена совест.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.491
Поени од реакции
11.440
што полициски час?

и ке кажувате приказни како било у другите земји а заборавате каде живеете и со кого го делите воздухот

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom