Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Сега си имам ново најомилено пиво, вкусот е неверојатно нешто :vozbud:
4903849109_ab9531ec80.jpg

Не живеам во Македонија, но можеби го има, уствари појма неам :)

Зашто бе за Туборг 0? Мене тоа ми е најубаво, баш онака женско пиво.

http://www.pivarabt.com.mk/Kenbah.html Oва ми беше хит ко излезе ,ради уникатниот дизајн ,а и ми беше најубо за пиење,тогаш мислам Битолска Пивара имаа и подобра дистрибуција од Прилепска.А моментално Скопско ми е поубо од Даб зш ми е погорчливо,така некако ми е поим за пиво.А овие странскиве води,особено Tuborg,Carlsberg ич не ми се кеиф.Вода јбг.
Од странскиве ептен ми е кеифско Lasko Temno точено во голема кригла и Златорог,исто и Staropramen чешко пиво последно време доста е по продавници и дисконти за алкохол и Fosters австралиско (морат да одам до Струга некој ден да дринкнам едно) .
Наздравје ! :party1::party2:

Скопско е најубаво дефинитивно...не викам дека Heineken и Tuborg нечинат али пак Скопско си е Скопско :)
П.с. Има земено награда за најубав пијалок за 2010 :)

Прашањето е поставено во смисол кое пиво ОД СРЧА најчесто се пие од форумџииве! А инаку и ја си ги таманам тие од 1,5л: Крали Марко, Битолско, па и Горско!

Хмм.. какво тоа Битолско.. немам видено со такво име, ако има морам да го пробам.
Јас скопско, горско и дабче си мавам.. друго не.

Ај тука да прашам дали се продава во македонија црно пиво ? другар мој се запнал абе црно пиво црно ама баравме низ кавадарци немаше....

Иначе Крали марко е пиво ! :baeh:

d5ee825e4bf654eb8ffce71e91c9de40_hefe.jpg

Го обожавам овааааа :)

guinness.jpg

Иако ретко консумирам алкохол

Attachments

• guinness.jpg
    guinness.jpg
    32,8 KB · Прегледи: 1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom