Dar_Mak
ексцентрик
- Член од
- 22 октомври 2010
- Мислења
- 343
- Поени од реакции
- 333
Да, ајде советувај што да купувам утре, ми падна убава количина кеш в раце на која може и ветеранот (и експертAbe lugje pa neli berzata bese tema na forumot![]()
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
Да, ајде советувај што да купувам утре, ми падна убава количина кеш в раце на која може и ветеранот (и експертAbe lugje pa neli berzata bese tema na forumot![]()
МПТ и п/б 1.55 така да се добиваат 55% помалку пари по акција плус и добивката во КВ1 очекувам да биде катастрофа. Најверојатно на долг рок не е лошо ама далеку од најпривлечна акција на МСЕ е.МПТ 2,000 ден денда, ама побитно е следново
7. Дел за пренос на добивката во наредната година 915.724.351 ден. (веројатно не сакаат сега со ситуацијава да инвестираат)
2 100 000 000 ден (чекаат одобрување од парламентот, веќе се на посебна сметка)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Вкупно 3,015,724,351 ден или 49 милиони евра за "под перница"
Фино, фино...ќе има за инвестиции и денди за следните 10-15 години, а и покачената маржа е валидна само неколку месеци.
Очекувано разочарувачки...малки подобро од колку КМБ мислам дека имаат пад на добивка.TNB so 4.9 milioni eura dobivka za prviot kvartal
Ako ja zavrsat 2020 so 1/3 pomala dobivka of lani, jas kje bidam prezadovolenМПТ и п/б 1.55 така да се добиваат 55% помалку пари по акција плус и добивката во КВ1 очекувам да биде катастрофа. Најверојатно на долг рок не е лошо ама далеку од најпривлечна акција на МСЕ е.
Автоматски споено мислење:
Очекувано разочарувачки...малки подобро од колку КМБ мислам дека имаат пад на добивка.
Kaj go vide uste ne e izlezen?TNB so 4.9 milioni eura dobivka za prviot kvartal
КВ2 ќе биде полош. КВ3 и КВ4 би требало да се подобри. Со -33% и јас би бил задоволен. Но од Големите банки сега за сега СТБ најдобро се држи.1/3 pomalku of lani
Автоматски споено мислење:
Ako ja zavrsat 2020 so 1/3 pomala dobivka of lani, jas kje bidam prezadovolen
На СЕИНЕТ не е излезен. И јас го немам видено извештајот само коментирав врз база на негов податок.Kaj go vide uste ne e izlezen?
Инсајдерски информацииKaj go vide uste ne e izlezen?
Nie samo bezrazumno pumpame...nema vrska dobivka! Se e rekla kazala!!!Ovie podatoci sto gi lupate za bankive vi se od rakav ili namerno slepi se pravite ?
Da ne mislite deka nekoj ke kurtuli od kamata ili od bankarski dolg
Normalno e da si ja soberat cergata vrz baza na baranja od klienti no deka klinetite nema da platat i deka dolgorocno ke mozat da vlecat bez da im se aktiviraat hipoteki teshko
Bankite i makeptrol se pobednici vo krizata ednostavno tie se igrachite na sekoja vlada pa i od tamu zakljucokot deka nikoj vo noga ne si puka !!!
Kaj nas vladata pomogna so 10miliona evra sto znaci celiot kajmak ke se ostavi na bankite a kako trgnalo da nema pari ke mora da kolenicat i za tie slobodnite nikogash ne investiranite kaj bankite sto znaci mnogu pogolem obem na rabota !!!
МПТ 2,000 ден денда, ама побитно е следново
7. Дел за пренос на добивката во наредната година 915.724.351 ден. (веројатно не сакаат сега со ситуацијава да инвестираат)
2 100 000 000 ден (чекаат одобрување од парламентот, веќе се на посебна сметка)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Вкупно 3,015,724,351 ден или 49 милиони евра за "под перница"
Фино, фино...ќе има за инвестиции и денди за следните 10-15 години, а и покачената маржа е валидна само неколку месеци.