- Член од
- 22 ноември 2019
- Мислења
- 592
- Поени од реакции
- 1.248
25 mart 2019brat koga bese na intervju?
25 mart 2019brat koga bese na intervju?
jas bev 27 maj .... bog znae kolku ke cekam za smena na status25 mart 2019
Nadvor e ogladnata tabla? I dali mozebi imas slika od objavata na preveduvacite, pa da ja spodelis tuka ako mozes. PozdravNe moze sekoj preveduvac,tie si imaat napraveno dogovor so odredeni preveduvaci i samo niv gi priznavaat,vo ambasada ima na oglasna tabla koj preveduvaci se priznaeni so tel. za kontakt so niv,ke gi kontaktiras ke vidis koj e poeftin baraat od 250-400denari po dokument za prevod,ke se cenkas za poeftino. Odkoga ke ti prevedat ke odis vo ambasada da ti gi legaliziraat, naplakaat nekade 900 denari po dokument, ke ti kazat vo koja banka da im uplatis pari.
македониа сум од скопие . имам дете тука жена немам роднинска врска како вие што се кандидаствале. jас идам по натурализација.A od kaj si ti sto ti baraat da se otkazis od makedonsko drzavjanstvo,nas ne ni baraat?
Автоматски споено мислење:
Zaev cela drzava ti ja posiptari tebe malce turski ti smetalo,da bidime gostoprimlivi so site sto si imaat maka ovde ako nekoj moze ke mu odgovori ako ne zdravje.
Jas bev 7 noemvri 2018 na intervju, uste na zadolzitelna.Kako moze da se stignati do 5340/2019 so finalna, koga 25/2019,35/2019,45/2019,55/2019 se so intervju 02.01.2019 i uste se zadolzitelna?
Ama ti si preku konzulat, sto znaci posle 3 meseci si vlezena vo sistem, isto ko da si praela intervju Fevruari.Jas bev 7 noemvri 2018 na intervju, uste na zadolzitelna.
Jas preku konzulatot Bitola imam preveduvano i legalizirano i tamu tablata e nadvor,za Skopje ne znam.Probaj javise i na telefon bi trebalo da ti dadat nekoi broevi za kontakt so preveduvacite ako nemozes da odis do oglasna tabla.Nadvor e ogladnata tabla? I dali mozebi imas slika od objavata na preveduvacite, pa da ja spodelis tuka ako mozes. Pozdrav
Probav da predadam dokumenti vo Bugarskata ambasada vo Viena no ne bese vozmozno, mi rekoa deka taa procedura mora da bide od maticnata drzava... i na kraj direktno Sofija infervju Feb. 2019, uste na zadolzitela )Како што имав и претходно напишано,за странците кои имаат поднесено преку амбасадите ,пример Холандија,Виена,Израел,САД,Брисел и сл ,одат многу побрзо бидејќи проверките се прават многу брзо.И целата процедура трае максимум 9 месеци .
Gi priznavaat potvrdite i od Bitola zdruzenieto, na sajtot od ministerstvoto za pravda pisuva ovie dokumenti treba za barajneto za drzavjanstvo ako go razbiras https://justice.government.bg/api/part/getblob?hash=CE8A884CE6A93D156C3CD3859ED776F8 ,najdobro ke odis vo ambasada ili konzulat i se ubavo objasnuvaat.Ve molam za pomos sobiram dokumenyi za na intervju i ve molam kazete mi konkretno koi dokumenti treba da gi soberam:
1.Dali nekoj znae so Potvrda od Skopje od zdruzenieto dali odbivaat i dali gi vazat Potvrdite od Bitola?
2.Isto ke ve molam dali znae nekoj za Lekarskoto koi testovi treba?
3. Dali samo potvrda za neosuduvan od sud ili treba i nekoj dokument od policija?
Fala vi
Pozdrav
16 meseca tolku se deka prvata procedurajas bev 27 maj .... bog znae kolku ke cekam za smena na status
16 Meseci i 5 dena na zadolzitelna preku predok intervju vo sofija ova vise ne e normalno16 meseca tolku se deka prvata procedura
i vtrorata i tretata smetaj 20 meseci i ke bide16 meseca tolku se deka prvata procedura
Sea ce ti se smeni 3.5 g od intervju do.potpis16
16 Meseci i 5 dena na zadolzitelna preku predok intervju vo sofija ova vise ne e normalno
Vo anglija pobrzo se dobiva britansko drzavjanstvoSea ce ti se smeni 3.5 g od intervju do.potpis