Kako da go otkacam?

Статус
Затворена за нови мислења.

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
70 % од луѓето можда имаат корона, и можда ја сум и тие луѓе па пак носам маска.
Ама поентата ми е -ако кутијата за шах нема табла од внатре, не може да играш табла, и обратно, ако кутијата нема шах однадвор не може да играш шах- и дедо ми(живиот) има и еден тип и друг тип кна кутија.
И фала што ми ја потврди тероијата дека не може да играш скоро ништо со делумен шпил карти..
definitivno nu pa nu ,kutijata ima se i tabla i polinja i pulovi no ima 4 varijanti na igra koi nemaat nikakva povrzanos,spil katri ima 52 ama zng i tablanet nemaat povrzanos taka da dami ima 20 verzii na saxovska tabla francuski,turski,germanski univerzalen ocigledno ni so video klip ne ti dokaza a mlin -nie ja vikame dama vo original i hard verzija nema dijagonalno dvizenja krcopajki ---so tvoite dijagonalni linii si go sozdal naj soft modelot vikan mica detska igra kako ne ljuti se covece ju andestent or nat idi pokloni ja vo park ,ke ti kazat i ne isprevrtuvaj dama krcopajka so detska mica ,tabla ,dama,karti mozat da bidat sekakvi po boja na pulovi no prva,vtora,treta i cetvrt sistem na igranje gi pravi razlicni :pos:

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.529
Поени од реакции
4.360
definitivno nu pa nu ,kutijata ima se i tabla i polinja i pulovi no ima 4 varijanti na igra koi nemaat nikakva povrzanos,spil katri ima 52 ama zng i tablanet nemaat povrzanos taka da dami ima 20 verzii na saxovska tabla francuski,turski,germanski univerzalen ocigledno ni so video klip ne ti dokaza a mlin -nie ja vikame dama vo original i hard verzija nema dijagonalno dvizenja krcopajki ---so tvoite dijagonalni linii si go sozdal naj soft modelot vikan mica detska igra kako ne ljuti se covece ju andestent or nat idi pokloni ja vo park ,ke ti kazat i ne isprevrtuvaj dama krcopajka so detska mica ,tabla ,dama,karti mozat da bidat sekakvi po boja na pulovi no prva,vtora,treta i cetvrt sistem na igranje gi pravi razlicni :pos:
Ти си едноставно магаре. нема што.
Како може да немаат врска едно со друго?
Како што сакаш или покер или бриџ да играш...пак ти требаат ебани КАРТИ.
И ако сакаш мини дама и шах да играш, пак ти треба ПОЛЕ ЗА ШАХ! И уште ми проповдеш "mica" и "dama krcopejka" немале врска, иако ПОВЕЌЕ ОД ЕБАНО ОЧИГЛЕДНО се варијанти на иста игра. Ги викаат morris на англиски...што е гарант повисок стандард од мрднати тврдења на еден сељак..
Чао пријатно калимеро...
ги трпев твоите глупости со фејсбук, ги трпев обвинувањата дека сум @shutrak ...ги трпев овие сегашни идиотштини, ама ти сварно си неподнослив!!!!

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
Ти си едноставно магаре. нема што.
Како може да немаат врска едно со друго?
Како што сакаш или покер или бриџ да играш...пак ти требаат ебани КАРТИ.
И ако сакаш мини дама и шах да играш, пак ти треба ПОЛЕ ЗА ШАХ! И уште ми проповдеш "mica" и "dama krcopejka" немале врска, иако ПОВЕЌЕ ОД ЕБАНО ОЧИГЛЕДНО се варијанти на иста игра. Ги викаат morris на англиски...што е гарант повисок стандард од мрднати тврдења на еден сељак..
Чао пријатно калимеро...
ги трпев твоите глупости со фејсбук, ги трпев обвинувањата дека сум @shutrak ...ги трпев овие сегашни идиотштини, ама ти сварно си неподнослив!!!!
dijagonalnite linii gi pravat razlicni ,pa koj gubi ima pravo da se ljuti ,nu pa nu i da nacrtash

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
poker vs tablanet karta e karta igrata e razlicna
dijagonalnite crti ja pravat razlicna od drugata igra ,tablata 1,2,34 se razlicni vo igra a se e isto sistemot na igra e drug ,pa za grazdanive tova e nasvatlivo i digam race nu pa nu
D9A318FDDA30431EBD41B2274BEA16B8.jpg

Автоматски споено мислење:

funny-fruits-40446-1920x1200.jpg

Последно уредено:

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
vistina sedi edna plavusa u kafik i kelnerot izvolite sta che te popiti???
a plavusha ko plavusha ke da se pravi sa beograda vika
jedan ladan sokich sa cevom
kelnerot i vika CURO STA CE TI CEV pijesh sokich ne ceh vucit vodu sa dunava :pos:

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
pred nekoj den eden kolega se fali bil virtuoz na domino,tabla karti i dovaga sednavme na sto na po edno pivo i pocnavme koja igra zng (dzandar zbira) mu vadam jas karti delime igrame igrame dosde jandar u mene i da zemam NE VELI NE SE IGRA TAKA SAMO DOKOLKU ,KARTA SE SLAGA SO KARTA AJ TERAJ ,me zasaka karta on pop jas pop,on moma jas moma i sega se rebrojuvame broi broi jas 19 toj 2 e kako taka pa drugar ti takvo pravilo odbra ti osven ubavana 10 i 2 drugite ti se suplivi karti plus jas imam 27 ti 25 3 od karti vo mene site oboeni vo mene a jas te povikav da igrame a ti nauci i ne sozdavaj svoi pravila vo igrata moze i ke pobedish :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom