СДСМ vs ВМРО-ДПМНЕ

За кого би гласале на изборите

• СДСМ

• ВМРО-ДПМНЕ

• Друго

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Името е само дефокус од вистинските проблеми.
Твојот пост е дефокус. Рани им болните умови на одродените, а на македонците турај им сол на рана.
Грујо та грујо. Од уста не го извадивте, истата болест ко порано во вмро шо ја имаја Бранко ко му идеше на сон после 200 години. Падавичари.

ИМЕТО не е проблем, проблем е што некој во оваа држава крадел со години, инаку имаше тука и фабрики и производство и СЕ' што му треба на една држава да опстојува.

Во '96 на бугарија пченица му извезувавме оти не можеа зимата да ја поминат, а сега каде сме...
За сите фабрики што се затворија да не ни пишиме... и сето тоа од овие кои така провидно ги браниш... тие беа тогаш на власт, не баба ми покојна.

И токму заради ваквите одродени ко тебе, приклучени на интернет а исклучени од реалноста денес сме таму кај што сме. Не се криви ниту политичарите, ниту пак некој од ЕУ. НИКАДЕ на сила не те викаат и ништо со сила не ти прават.

Ама да, терај.... дефокусирај, оправдувај геноциди над сопствениот народ и сФе океј.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.789
Поени од реакции
3.861
Еве мене лично ако ме прашаш, ме заболе за името. И јас се залагам за реалните проблеми на македончето. Името не ти дава пари, добар живот, здравје. Ги заболе швајцарците што Швајцарија не е библиско име.

Името е само дефокус од вистинските проблеми. Грујо на тоа усрано име потроши 10 години наместо да се залага за вистинските проблеми. Овие потрошија 4, а следната власт изгледа ќе потроши 30 за да го врати.
Според ваша проценка, колку пратеници очекувате да освоите на овие избори?

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
Поим немаш од религија. Да разбираш религија, ќе знаеш дека религиозните луѓе мислат дека судбината им е детерминирана од виша сила, и ако таа виша сила решила да умрат, ниедна мерка нема да ги заштити. И обратно, ако таа виша сила решила дека ќе преживеат, ниедна пандемија не им може ништо.
кога одиш у црква на попот му ја бацуваш раката и се исповедуваш на него? додека после попот си прави парти со курви и виски ти дреми дома и очекувај дека ке ти прости ... ајт
Автоматски споено мислење:

Еве мене лично ако ме прашаш, ме заболе за името. И јас се залагам за реалните проблеми на македончето. Името не ти дава пари, добар живот, здравје. Ги заболе швајцарците што Швајцарија не е библиско име.

Името е само дефокус од вистинските проблеми. Грујо на тоа усрано име потроши 10 години наместо да се залага за вистинските проблеми. Овие потрошија 4, а следната власт изгледа ќе потроши 30 за да го врати.
не бе брат грешка си, битно е старото знаме не зајбавај, знамето од кутлеш решава многу проблеми :pos::pos:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
кога одиш у црква на попот му ја бацуваш раката и се исповедуваш на него? додека после попот си прави парти со курви и виски ти дреми дома и очекувај дека ке ти прости ... ајт
Тоа те пали, виски и курви? Тоа можеш со 200 евра да го изживееш, малце е тажно да се ложиш и да ги проектираш тие работи...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850

не бе брат грешка си, битно е старото знаме не зајбавај, знамето од кутлеш решава многу проблеми :pos::pos:

Добро бе, со што ли ве ранат, како ли ве растеле од мали нозе, за да бидете вака индиферентни кон сите национални понижувања? Името било небитно, идентитетот бил небитен, историјата небитна, знамето небитно, јазикот кој според Бугариве е северномакедонски бугарски небитен? Грам себепочит и достоинство да носевте, барем од почит кон предците и сите жртви над парчево земја, ќе имавте некаква реакција.

Ликови во реалниот живот кои ги имаат овие ваши карактеристики, се оние кои ги знам и се вработени со договор на дело и чекаат решенија, спремни за една плата, да изиграваат дворски шутеви. И што е најтрагично истите бликаат со ароганција, као демек просветлени се, гледаат работи кои обичниов смртник не ги гледа, атеисти се, со отворени чакри, трето око, идеолози, авангарда, мразат традиција и конзервативци, а пошто не знаат во кој гол тераат, редно време е да пробаат со кошарка.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
Тоа те пали, виски и курви? Тоа можеш со 200 евра да го изживееш, малце е тажно да се ложиш и да ги проектираш тие работи...
не оди вонка од контекст, ти на тој му бацуваш рака и му се исповедуваш

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
Добро бе, со што ли ве ранат, како ли ве растеле од мали нозе, за да бидете вака индиферентни кон сите национални понижувања? Името било небитно, идентитетот бил небитен, историјата небитна, знамето небитно, јазикот кој според Бугариве е северномакедонски бугарски небитен? Грам себепочит и достоинство да носевте, барем од почит кон предците и сите жртви над парчево земја, ќе имавте некаква реакција.

Ликови во реалниот живот кои ги имаат овие ваши карактеристики, се оние кои ги знам и се вработени со договор на дело и чекаат решенија, спремни за една плата, да изиграваат дворски шутеви. И што е најтрагично истите бликаат со ароганција, као демек просветлени се, гледаат работи кои обичниов смртник не ги гледа, атеисти се, со отворени чакри, трето око, идеолози, авангарда, мразат традиција и конзервативци, а пошто не знаат во кој гол тераат, редно време е да пробаат со кошарка.
ова као шо не ранат, као навреда да го сфатам или толку ти е капацитетот ? кажа многу работи кои не сум ги спомнал а ти ги тврдаш дека сум ги кажал, ај не ве замарам уживајте си у тој свет и тоа е тоа

на попот ти

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.466
Поени од реакции
18.472
Iskreno da ti kazam pobrzo za SDSM ke glasam otkolku za Levica. Do tolku ste dno. Ete i toa vi go razjasniv.
Ај не лажи ти си гласаш за ДУИ ;)

Да ги имаш овие ставови, а да гласаш за Левица која сака да го врати името и да стопира ЕУ интеграција е малце шизофренија. Исто како кај овие што ќе гласаат за ДПМНЕ, а се против ЕУ и НАТО и промена на име.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Ај не лажи ти си гласаш за ДУИ ;)
Mozi trebase da napisam da ako izborot mi se svedil na levica ili sdsm, bi glasal za sdsm, posto sdsm se dno ama levica se uste podolu od niv.
P. S i ne tuku mi vadi muabeti za dui. Rekov deka glasav(i ke glasam) za partija ili koalicija od albanskiot blok koja ima najradikalni stavovi vo predizbornata programa bas ako tolku te interesira.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Каква врска имаат економијата, здравството и правниот систем на пример со националните вредности и историјата? Другион па (верен фан на Дупер) вика името не носело пари и зема спореди до Швајцарија. Тие развиени општества се такви какви што се баш заради тоа што се на чисто за тоа кои се и што се и никогаш не губеле време на банални дискусии и преговори со други држави или па за тоа кое малцинство што треба да добие и слични нереални срања, како што правиме ние 30 години.

Во нормални и стабилни општества овие работи си одат паралелно, никој не ги дели или па да има надреални дискусии дали го заболело како се вика државата и дали некоја историска личност била ова или она и слични епски глупоштини. Тоа може само во вакво утепано општество, кое го имаат уништено и доведено до ова дереџе токму тие што ги пишува во насловот на темава.

Ама добро, ај избори се ближат, да не ви го расипувам филмот, сепак мора да се одработи штапската дневница (гледам доста штапски дебили ги извадиле од нафталин, да посеат малку канцер по форумов). И нормално, мора да се оди и да се гласа за сдс-дпне (со нивните разни третопартиски потрчковци, ова да не се осеќаат толку лошо тие што гласаат, да не мора апла за комуњаро-вмроните).

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.466
Поени од реакции
18.472
Левица дефинитивно влегува во парламент.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.273

Браво, честитам за отвореноста, си отвори како пупка си рече што ти лежи на душа, шо ти смета и те мачи.
Ебати името тебе те интересираат “реалните проблеми на македончето“, (патем Швајцарците не се народ ами политичка нација исто како и Американците, врати се на училиште или барај си ги назад парите кои ти ги зеле и те претвориле во научник) името е измислен пробелм ами шо!

Кога веќе вака отворено си прикажуеме, да те прашам а што си ти: Влаше, Арнаутин, Циган, ТутаБугар, Торбеш или се во едно, ти си Северџаган?
Бидејќи те заболе за името, оваа Северџган треба да го прифатиш како комплимент!

Kajgana Shop

На врв Bottom