СДСМ vs ВМРО-ДПМНЕ

За кого би гласале на изборите

• СДСМ

• ВМРО-ДПМНЕ

• Друго

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Левица ке ти иде у пакет со вмрониве, исти курац ти доаѓа ова.

Ја би за Македонск концепт, али гледам многу гомна се јаде овде и за Петар, така да на ова напатено Македонче нема погодувачка, затоа ке си срка тоа што ке си дроби.

- Нели целта ни е да ги мајнеме и вмро и сдсм ?
Мора со некој да коалицираш. Предизборно коалицирање е кукавички, но постизборно мора за да се формира мнозинство. Коалицирањето не значи дека Левица ќе му биди амал на Мицко, напротив!

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.789
Поени од реакции
3.861
Мора со некој да коалицираш. Предизборно коалицирање е кукавички, но постизборно мора за да се формира мнозинство. Коалицирањето не значи дека Левица ќе му биди амал на Мицко, напротив!
Дента коа ке коалицирате со вмро пола членовите ке ве напуштат
Mark my words :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
Разбирам религија, ама не одат заедно пандемија и религија, ова јас никако неможам да го разберам за решителноста да се прави ваков собир, (за здравјето се работи) еве гледам си многу паметен па сакам да ми објасниш ако сакаш, ако не и не мораш.
Поим немаш од религија. Да разбираш религија, ќе знаеш дека религиозните луѓе мислат дека судбината им е детерминирана од виша сила, и ако таа виша сила решила да умрат, ниедна мерка нема да ги заштити. И обратно, ако таа виша сила решила дека ќе преживеат, ниедна пандемија не им може ништо.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
Се слагам, и јас сакам да биде така како што викаш.
Но, Апасиев вика: ке коалицираме со оној што ке сака да го вратиме името.
Ете толку Апасиев вика за да ја спасиме државава од се, е сега јас ке се питам: Само тоа ли е најважно за една власт да раководи? За тоа ли е пуштен Апасиев да се залага? Дај не зајбавајте ... имаме милион проблеми што треба да каже став, решение ..

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.548
Поени од реакции
2.691
Точно , ако членовите не биле бивши членови на дпмне , моменталниов раст на левица е ради незадоволни бумери од дпмне така да.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Кур ќе ги боли, оние шо сега се најмногу ангажирани ќе си добијат добри работи, ги заболе за членството и за обичните гласачи кои имаат искрени намери.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.789
Поени од реакции
3.861
Не туку глеам дека од Левица уште се млади, голобради момчиња, политички неискусни. Порано или подоцна ќе сватат дека ке треба да заземат страна вмро или сдсм. Така партијата барем ке им живурка.
Ако не заземат страна за 5 години нема да постојат

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
Поим немаш од религија. Да разбираш религија, ќе знаеш дека религиозните луѓе мислат дека судбината им е детерминирана од виша сила, и ако таа виша сила решила да умрат, ниедна мерка нема да ги заштити. И обратно, ако таа виша сила решила дека ќе преживеат, ниедна пандемија не им може ништо.
Океј, нека биде така да јас не знам религија.
Мислиш ли дека од Струга народов е религиозен до тој степен како што го образложуваш ти?

Член од
9 мај 2020
Мислења
7
Поени од реакции
31
Да отвореме мала дискусија за овие две партии, надевам се без навреди туку со факти. Пример Заев излажа дека нема да го промене уставот за промена на уставното име. Преслушкувани разговори за смилковско езеро, 500 км автопат. Или пример, Диктатурата на ВМРО-ДПМНЕ што беше споменувана, режимот на ВМРО-ДПМНЕ. Економија ВМРО отвараше фабрики со ниски плати, СДСМ сакаше да отворе преставништво на Facebook. Се што ви текне за двете партии без навреди и со факти.
Мене не ми е јасно како луѓето не сфаќаат дека нема фајда од партитеее...преку медиумите исперат мозоко на народо,народо дома стручнаци а на избори овци.Колку само народ не си живее убаво поради овие партиии шо ни мислат “арнооо”.Не сум определен и никогаш нема да излегнам да гласам додека некој не се појаве како Пернар во Хрватска што е....за жал сдс ќе остане на власт бидејќи на сатаните од запад им одговара имаат други неостварени цели со нашата земја....мое лично мислење дечкии...поздрав сите бидете живи и здрави

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.379
Поени од реакции
30.808
Ете толку Апасиев вика за да ја спасиме државава од се, е сега јас ке се питам: Само тоа ли е најважно за една власт да раководи? За тоа ли е пуштен Апасиев да се залага? Дај не зајбавајте ... имаме милион проблеми што треба да каже став, решение ..
-religion bad
-patriotism bad
-eu good
-nato good
-money good

Ete, tolku e prosto da se opise ovoj tip na luge. Tolku se kompleksni.
Covek sho se opisuva so tolky malku zborovi ne treba da ima pravo na glas.

Ako prosecen makedonec stanuva covek koj e se poveke razocaran i odbiva da glasa, i treba malku poveke da go ubedis da glasa, togas ovoj tip na luge treba da e podprosek.

D

Deleted member 12196

Гостин
Ако не му биде амал, ќе му го преземат членството или коалицијата ќе се распадне. За жал таа е реалноста кај нас.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
Океј, нека биде така да јас не знам религија.
Мислиш ли дека од Струга народов е религиозен до тој степен како што го образложуваш ти?
Очигледно дека има 500 луѓе кои се. Сите, не се.

Член од
26 април 2020
Мислења
53
Поени од реакции
73
Мислиш ли дека сите членови на форумов се заинтересирани за православието, па другите да си тераат како сакаат? Малку ли теми за религија има, па и овде да ја вметнуваш?
Заев ја кажува вистината само кога ќе погреши...
Зошто да не?
Palancanski,ne nametnuvam tema za religija,samo sakam da pojasnam deka nema nikakvo fajde barem za pogolemiot del od posteniot narodot da voopsto trosi energija i kislorod da razgovara ili razmisluva za politika koga vekje nema nikakva nadez za drzavava i za nas sto ziveeme vo nea,Nadez i verba samo vo Gospod,za ovoj zivot i posle nego, zosto bez Boga nemozeme nisto, toa da mu e jasno na sekoj
i kako onaa narodnata
I ne e bitno koj glasa tuku koj gi broi glasovite

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Еве мене лично ако ме прашаш, ме заболе за името. И јас се залагам за реалните проблеми на македончето. Името не ти дава пари, добар живот, здравје. Ги заболе швајцарците што Швајцарија не е библиско име.

Името е само дефокус од вистинските проблеми. Грујо на тоа усрано име потроши 10 години наместо да се залага за вистинските проблеми. Овие потрошија 4, а следната власт изгледа ќе потроши 30 за да го врати.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Еве мене лично ако ме прашаш, ме заболе за името. И јас се залагам за реалните проблеми на македончето. Името не ти дава пари, добар живот, здравје. Ги заболе швајцарците што Швајцарија не е библиско име.

Името е само дефокус од вистинските проблеми. Грујо на тоа усрано име потроши 10 години наместо да се залага за вистинските проблеми. Овие потрошија 4, а следната власт изгледа ќе потроши 30 за да го врати.
Iskreno da ti kazam pobrzo za SDSM ke glasam otkolku za Levica. Do tolku ste dno. Ete i toa vi go razjasniv.

Kajgana Shop

На врв Bottom