Kako da go otkacam?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.256
Поени од реакции
43.006
А да кажат кај ги виделе... ќе кажеме на некои Кинези, ќе си напраат ала Пекиншка патка, наместо лилјаците да ни ги јадат. :toe:
Добра ти е досеткава, @коцка нека пријават у анима мунди, да се згрижат патчињата во некое семејство

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.745
Поени од реакции
7.262
А да кажат кај ги виделе... ќе кажеме на некои Кинези, ќе си напраат ала Пекиншка патка, наместо лилјаците да ни ги јадат. :toe:
Утрово, додека ги шетав трите кучиња, ме среќава комшијата и ме прашува: Што ќе ти се толку кучиња? Му велам: Ги јадам! Молам? Велам: Ги сакам!
Гарант ќе ми ги навлече Анима Мунди, памти ми зборот
Автоматски споено мислење:

Него, сите вие што одите во природа, внимавајте, змии врие! Најверојатно се пораздвижени дека касно излегоа.
Не дај Боже некого да касне, на Инфективна ќе оди, кај Короната!

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Утрово, додека ги шетав трите кучиња, ме среќава комшијата и ме прашува: Што ќе ти се толку кучиња? Му велам: Ги јадам! Молам? Велам: Ги сакам!
А стварно зашто па 3... Оти не 1,2 или па 4 :toe:
Суеверие некое ќе да е :cautious: ...или па фамилија се тато мама и наследник.

Машала, доста финансии трошиш на нив, а тука се жалиш за цена на семиња :P

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
pisuvam jas zez zez i naednas tup mislenje od @pozdrav eden topol ,gledam HTP kliknuvam izleguva gore mojot f.b semeen profil ,i vednash go brishe so odozdola novo mislenje na @BenDover ,izvini lejdi zosto stoeshe a koga za nepolna minuta go izbrisha sodrzinata ne e dostapna ,a taa demek nema f,b demek ova ,ona a vo momentov aktivna na temata poshteni oni strana 113,114 od temata pa vidi dali ti e zaludno opravdanieto kaj nas se veli koga ke se skine ortomata i kofata padne vo bunar alternativi ima mnogu
Прегледај го приврзокот 250423
i ne sum prakal sliki osven edna pa sporedete go vremeto i vednash ja izvestiv da ne e zloupotrebena a taa veli (potvrduva deka e prisutna vo toj period )od l.p kon @pozdrav eden topol

pozdrav eden topol

Член од3 мај 2019Мислења5.261Поени од реакции3.325
четврток во 13:40
kalimero456 напиша:
a sto ti beshe folot so f,b i taka nema da go svatite ,jas ne se krijam ,povtoruvam negledam logika i pricina od sto i zosto ,jas sum jas
не те разбирам, прочитав дека ме спомна, а имене не ми стигна известување дека си ме тагирал..нема везе, можеби моите подесувања или на форумот не се наместени..јас немам фб, не гте разбирам, која слика да ја пуштам..ајде објасни ми повторно.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.360

Него, сите вие што одите во природа, внимавајте, змии врие! Најверојатно се пораздвижени дека касно излегоа.
Ако сварно е отровна боље тоа да ме среди него тешко белодробно срање...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
После планирав да трчам...ме предомисли :D

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
Добра ти е досеткава, @коцка нека пријават у анима мунди, да се згрижат патчињата во некое семејство
ron ako sleden pat nekoj te zeza tag ni me tandemski da gi sredime jas sega malku sum zafaten pravam opinci za graganive i vlecki od drven gon poznati kako nalani ama ke gi preimenuvam u najk-leni mislam ke cveta bizniso

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.688
Поени од реакции
8.323
Пробувам на нашки да ги научам ама слабо ми иде :(
Првото е asparago prussiano
Последното cardamine bulbifera

фала во секој случај! Ако да си прашувам вака?
Првото е аспарагус! Ги има многу сорти, зелен е кога е над површината на земјата. Еден подвид го има на Крит, не е жилав и вкусен е!
Второто на толку акање по природа не ми паднало во очи!

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.360
Првото е аспарагус! Ги има многу сорти, зелен е кога е над површината на земјата. Еден подвид го има на Крит, не е жилав и вкусен е!
Второто на толку акање по природа не ми паднало во очи!
Не баш...аспарагус си е аспарагус...Asparagus officinalis
ова се вика пруски аспарагус..иако не е аспарагус..
Разлучен род, различна генетика...
Интересен факт е дека аспарагусот се одгледува како куќно растение што го викаат(не знам кај нас) аспарагус папрат
Asparagus aethiopicus..има црвени бобинки што не можеш да ги јадеш..
изгледа како...чуден бор или прскос или рузмарин..
А ова другово..оринтогалум...
род на растеинја со луковици...
лабаво сродни со зумбул..

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.688
Поени од реакции
8.323
Анима Мунди :pos: :pos: :pos:. Они се бре за м*да продавање, не за помош и за згрижување на животни!
Пре би ти помогнал циганот што мие шофершајбни на семафор отколку овие џаболебарите!

Не баш...аспарагус си е аспарагус...Asparagus officinalis
ова се вика пруски аспарагус..иако не е аспарагус..
Разлучен род, различна генетика...
Интересен факт е дека аспарагусот се одгледува како куќно растение што го викаат(не знам кај нас) аспарагус папрат
Asparagus aethiopicus
Ова на сликата 99,9% е исто со апарагусот(шпаранга) што се јаде!

Акација, багрем?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom