- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.302
- Поени од реакции
- 84.439
10 мислам дека е, поточно 60к ден.Не, лимитот над кој мораш да имаш доказ за потекло е негде 10 или 15 илјади.
Автоматски споено мислење:
Мислам дека подобро ти е тука да си ги вратиш парите на оние шалтери специјализирани за тоа. Поголем процент зимаат Грците на дјути-фри шоп.Како е со враќањето на данокот (tax free) во Србија?
Во Грција ти ги враќаат парите (и земаат нешто за нив) на фри шопот.
Во Бугарија ти стават само печат, а за парите треба да се враќаш во Софија за да си ги земеш.
Каде ти ги враќат парите во Србија?
јеботе што све не знаете вие деца....Сакам да знам како се викаа оваа игра на табла(ја имам играно)
Прегледај го приврзокот 250212
абре каква википедија, со децении се игра ова кај нас, по паркови старци го играат и се вика дама.Според бугарската википедија ..да. Според србската не...
Дама..како што јас разбирам(checkers) треба да се игра на шаховска табла..
Ова го викаат 9 mens morris...има и варијатна 6 и 12 mens morris...
за у ве-це дал да отидете википедија прашуете, гарант....
Ја иам у ве-це стаено и не се појавуваат бубашваби
али коа ќе го тргнеш, in no time се материјализираат, на лице место
не ставај, ако имаш мали животинчиња миленичиња
Ласица е многу големо за ова. На него пишуваше дека е за бубашваби и сл. Али може да им смета на хрчци. На али животинки им смета, али на уште помалите бубачки им се заебава нешто со нервниот систем.Јас имав сличен модел што се ставаше во струја, ама немаше никаков ефект. Сеуште се движи по покривот ласица или нешто друго.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Карпош 4, Тафталиџе, најглупите станови, у рускине згради, ти се 1000+ евра.Дечки ме интересира колку се движат цените на становите во Карпош и Дебар Маало, услов да е блиску и паркот и да има градинка во близина.
Големина околу 100 квадрати да биде 3 или 4 собен.
И дали знаете со состојбава дали можат да се видат.
Последно уредено: