Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Не, лимитот над кој мораш да имаш доказ за потекло е негде 10 или 15 илјади.
10 мислам дека е, поточно 60к ден.
Автоматски споено мислење:

Како е со враќањето на данокот (tax free) во Србија?
Во Грција ти ги враќаат парите (и земаат нешто за нив) на фри шопот.
Во Бугарија ти стават само печат, а за парите треба да се враќаш во Софија за да си ги земеш.
Каде ти ги враќат парите во Србија?
Мислам дека подобро ти е тука да си ги вратиш парите на оние шалтери специјализирани за тоа. Поголем процент зимаат Грците на дјути-фри шоп.

Сакам да знам како се викаа оваа игра на табла(ја имам играно)
Прегледај го приврзокот 250212
јеботе што све не знаете вие деца....

Според бугарската википедија ..да. Според србската не...
Дама..како што јас разбирам(checkers) треба да се игра на шаховска табла..
Ова го викаат 9 mens morris...има и варијатна 6 и 12 mens morris...
абре каква википедија, со децении се игра ова кај нас, по паркови старци го играат и се вика дама.
за у ве-це дал да отидете википедија прашуете, гарант....

Прегледај го приврзокот 250222

Дали има некој вакво купено од топшоп и дали се ефикасни?
Фала!
Ја иам у ве-це стаено и не се појавуваат бубашваби
али коа ќе го тргнеш, in no time се материјализираат, на лице место

не ставај, ако имаш мали животинчиња миленичиња

Јас имав сличен модел што се ставаше во струја, ама немаше никаков ефект. Сеуште се движи по покривот ласица или нешто друго.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ласица е многу големо за ова. На него пишуваше дека е за бубашваби и сл. Али може да им смета на хрчци. На али животинки им смета, али на уште помалите бубачки им се заебава нешто со нервниот систем.

Дечки ме интересира колку се движат цените на становите во Карпош и Дебар Маало, услов да е блиску и паркот и да има градинка во близина.
Големина околу 100 квадрати да биде 3 или 4 собен.
И дали знаете со состојбава дали можат да се видат.
Карпош 4, Тафталиџе, најглупите станови, у рускине згради, ти се 1000+ евра.

Последно уредено:
@Стев taa igra ne se preimenuva i sme ja igrale od deca so keramidga nacrtano i so tapi od shishe se VIKA DAMA PAZI DA NE TI NAPRAVAT KRCOPAJKA KOGA KE JA IGRASH :D

Го користам веке втора година производов и навистина сум задоволна.
Ми се појавуваа мравки обични и мравки со крила :icon_mrgr: Откако го купив, првите две недели мравките пак си се појавуваа и си се шетаа, па си реков „ете џабе фрлени пари“, ама после 2 недели користење мравкиве исчезнаа. Втора година сум раат. Значи ако ти се за мравки и такви мали инсекти ДА, ако ти за поголеми животинчиња, тогаш НЕ

Баш за мравки ми е, секоја година овој период ми се јавуваат на втор спрат. А сакав и едно визба да поставам (таман две си одат), за секој случај од глувци и слично ама гледам на такви работи нема ефект.

А од дуќан сега пред малце ме вратија, демек за мравки не бркало работа :D :D

10 мислам дека е, поточно 60к ден.

Мислам дека подобро ти е тука да си ги вратиш парите на оние шалтери специјализирани за тоа. Поголем процент зимаат Грците на дјути-фри шоп.

јеботе што све не знаете вие деца....

абре каква википедија, со децении се игра ова кај нас, по паркови старци го играат и се вика дама.
за у ве-це дал да отидете википедија прашуете, гарант....

Ја иам у ве-це стаено и не се појавуваат бубашваби
али коа ќе го тргнеш, in no time се материјализираат, на лице место

не ставај, ако имаш мали животинчиња миленичиња

Ласица е многу големо за ова. На него пишуваше дека е за бубашваби и сл. Али може да им смета на хрчци. На али животинки им смета, али на уште помалите бубачки им се заебава нешто со нервниот систем.

Карпош 4, Тафталиџе, најглупите станови, у рускине згради, ти се 1000+ евра.

За мравки ми е. Заебанцијата... одам сега вдуќан и една има продавачка шо ја познавам ми вика ако ти е за мравки бадијала ќе го земиш. Си се вратив дома без апаратче :D

За мравки ми е. Заебанцијата... одам сега вдуќан и една има продавачка шо ја познавам ми вика ако ти е за мравки бадијала ќе го земиш. Си се вратив дома без апаратче :D
Не за мравки. За мравки креда. Ова некако не им влијае.

Mислеш неопитроид...за мравки и бубачки и ствари..
Го користам на растенијата...
Драстично помал број на загуби од вошки кај нив...особено со јака прскалка...

xx.gif

Дечки имам еден новчаник кој ептен ми праи кејф, а почна веќе да ми се кине на неколку места.
Некој да ми препорачате кој може убаво да го среди?
,,,vo taftalidzhe pazarcheto ima chevlar shto raboti i so kozhna galanterija,obidi se tamu,,,,

Баш за мравки ми е, секоја година овој период ми се јавуваат на втор спрат. А сакав и едно визба да поставам (таман две си одат), за секој случај од глувци и слично ама гледам на такви работи нема ефект.

А од дуќан сега пред малце ме вратија, демек за мравки не бркало работа :D :D

Kaj mene funkcionirase, bas za mravkite, :icon_mrgr: sekoja godina na isto mesto, sega sum raat

Може е смешно али ај да си прашам пак.Почнав со работа неделава и дека имам доста контакт со луѓе и за заштита земала мајка ми Дезинтал 0,2 раствор за чистење и дезифенкција за по дома.Земав да читам и пишува на него "Се употребува за дезинфекција и за дезодорирање на рацете итн.Муабетот ми е дали е ова ефективно како и овие поскапиве гелови што ги продаваат по аптеките и дали е безбедно да се користи на рацете зошто сакам да претурам во овие пумпиве што се како кај фризерите и да си го имам со себе.

Како беше оној бугарскион сајт Адам и Ева нешто.

Здраво на сите овде сум нов на овој форум и затоа ќе ми треба вашата помош и вашето лично мислење за оваа тема

Како до инвалидска пензија во оваа вукојебина се работи за мој братучед....Во сообраќајна несреќа пред 30 години остана со парализирана рака ,а до пред 4 години му открија рак на крвта....значи оди на комисија првостепенска и му Велат дека е 70% способен за работа...како е можно сето тоа ако мислат за мито да им даде ахааа едвај крај со крај врзува...инаку од 2005 до 2018 кога и да иде го одбиваат...само се прашувам милост имаат ли кон сиромаштијата .....

Здраво на сите овде сум нов на овој форум и затоа ќе ми треба вашата помош и вашето лично мислење за оваа тема

Како до инвалидска пензија во оваа вукојебина се работи за мој братучед....Во сообраќајна несреќа пред 30 години остана со парализирана рака ,а до пред 4 години му открија рак на крвта....значи оди на комисија првостепенска и му Велат дека е 70% способен за работа...како е можно сето тоа ако мислат за мито да им даде ахааа едвај крај со крај врзува...инаку од 2005 до 2018 кога и да иде го одбиваат...само се прашувам милост имаат ли кон сиромаштијата .....
Dali Ima dovolno godini na staz za da bara invalidska penzija!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom