- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 11.084
- Поени од реакции
- 12.635
Не пушам, говорам од лични искуства кога станува збор за сувомесната индустрија.Вие изгледа заборавате дека ПКБ работи и растура со цигари!!!
Не пушам, говорам од лични искуства кога станува збор за сувомесната индустрија.Вие изгледа заборавате дека ПКБ работи и растура со цигари!!!
da ne pravat trkacka pista okulu pekabeskoНе е се така црно во нашата економија
Отворени 105 работни места во АД ГРАНИТ!
04.05.2020
И Прокредит е системски значајна банка и новата халк тоа не значи баш ништо кога ти прогледуваат низ прсти да извршуваш операции за кои можеби немаш капитал доволно, старата уни баннка за оваа е небо и земја.УНИ Банка од пред година дена е во системски важни банки.
Баш поради тоа имаа потреба од дополнителен капитал (адекватност на капитал) и ја издадоа обврзница.
Што да ви кажам, ако тоа не ви кажува нешто, што е показател на објектиен квалитет признаен од НБРМ, а вие пак продолжете да не ја сметате пак за банка.
УНИ и Халк 3-4 години по ред секоја година го зголемуваат пазарното учество за 1% на сметка на големите и на малите банки.
Им фалат ли акции на Кутревци за да влијаат во одлуките, им се меша некој друг во носењето на одлуките, колку % поседуваат од фирмата зар изгубиле влијание ...Pekabesko rastura no isto kako i kajj UNi ima problem sto nemaat namera da ja bildaat akcijata pa zatoa i se na ovie ceni !!!
Vprocem na izdavacite na akcii im odgovara vakvata politika i mozat da si go povratat dadenoto vlijanie za mnogu evtini pari !!
Kaj nas vakvite akcii ne gi saka pazarot i gi ceni kako zarobeni pari dodeka na site drugi pazari isto se vrednuvaat kako i tie sto nosat dividendi !!
Da bevme nekoj drug pazar i da imashe vrednosti veruvam deka PKB ke beshe 30.000 do sega isto kako sto i UNI 3500 arno ama tolku od nashata omladina i kafekuvarki
Prvo i osnovno brokerite gi hejtaat ovie akcii i davaat i instukcii da se izbegnuvaat ama mozno e nekoj da se odvazi da gi sobere na vala evtina cena i da udri mushki na masa i da bara otcet od mnozinskiot akcioner za da zavrshi ereata na podjebavanje na mali akcioneri.
Некако цело време заборавате дека таа исплата на бонусот е нелегална и судски ќе се поништи. Дури и за целото време од 30 години транзициски апашлак у Македонија ниеден директор нема донесено таква одлука од што е нелегална.Им фалат ли акции на Кутревци за да влијаат во одлуките, им се меша некој друг во носењето на одлуките, колку % поседуваат од фирмата зар изгубиле влијание ...
Со една одлука си товари само во својот џеб, нели бидејќи нема влијание, нема доволен % да ве надгласа, без некој од пајташите да му противречи, а вие верглајте. Ај да речеме фирмата е топ, што корист јас како акционер имам, или зашто би ја чекал за 5 год (да не сменат карактер Кутревци), кога ви дадоа примери со други акции, каде си направиле солиден профит.
Макпетрол до каде е со парите од државата, ти неколку пати го пролонгираше рокот, се откажа или што ....
Оти ја спомнувате ХАЛК не ми е јасно има акции на продажба ...
Малку забегуваш со споредбите ама ајде, секој си има свое мислење. Јас лично ги следам и сакам овие акции, ама во моментот не мислам дека е разумно да се купуваат.Pekabesko rastura no isto kako i kajj UNi ima problem sto nemaat namera da ja bildaat akcijata pa zatoa i se na ovie ceni !!!
Vprocem na izdavacite na akcii im odgovara vakvata politika i mozat da si go povratat dadenoto vlijanie za mnogu evtini pari !!
Kaj nas vakvite akcii ne gi saka pazarot i gi ceni kako zarobeni pari dodeka na site drugi pazari isto se vrednuvaat kako i tie sto nosat dividendi !!
Da bevme nekoj drug pazar i da imashe vrednosti veruvam deka PKB ke beshe 30.000 do sega isto kako sto i UNI 3500 arno ama tolku od nashata omladina i kafekuvarki
Prvo i osnovno brokerite gi hejtaat ovie akcii i davaat i instukcii da se izbegnuvaat ama mozno e nekoj da se odvazi da gi sobere na vala evtina cena i da udri mushki na masa i da bara otcet od mnozinskiot akcioner za da zavrshi ereata na podjebavanje na mali akcioneri.
За ова да се случи, треба да се појават слободни акции за тргување. Доколку се сите долгорочни инвеститори нема кој да купи и продаде. Земи го пример БИМ, има топ резултати ама преку 80% ги држат преку директорот и кој може да влезе, Оранжерии Хамзали...има еден куп такви фирмиНекако цело време заборавате дека таа исплата на бонусот е нелегална и судски ќе се поништи. Дури и за целото време од 30 години транзициски апашлак у Македонија ниеден директор нема донесено таква одлука од што е нелегална.
Набргу работењето ќе се врати во законски рамки, а со тоа најверојатно и тргувањето ќе дојде на ниво од барем 25-30.000 денари кадешто и досега би било без таквата одлука. Кутревски одлично ја раководат компанијата, а и околностите у врска со короната ептен идат у прилог.
Значи ПКБ вработените во правен сектор им се тиња, не ги знаат законите ... Кутрески со толку години работно искуство и секоја чест за успехот што го постигнал за разлика од други транзициони апаши, сакаш да кажеш така му прднало и без да се консултира со правници си донел нелегална одлука ...Некако цело време заборавате дека таа исплата на бонусот е нелегална и судски ќе се поништи. Дури и за целото време од 30 години транзициски апашлак у Македонија ниеден директор нема донесено таква одлука од што е нелегална.
Набргу работењето ќе се врати во законски рамки, а со тоа најверојатно и тргувањето ќе дојде на ниво од барем 25-30.000 денари кадешто и досега би било без таквата одлука. Кутревски одлично ја раководат компанијата, а и околностите у врска со короната ептен идат у прилог.
Оваагодина место бонус на самиот себе ке си фактурира на негова фирма дуплоповеке и може нема акционерите да ја имаат таа привилегија за основа тужба да направат. И како ке се справиш тогаш ?Некако цело време заборавате дека таа исплата на бонусот е нелегална и судски ќе се поништи. Дури и за целото време од 30 години транзициски апашлак у Македонија ниеден директор нема донесено таква одлука од што е нелегална.