Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

B

Beginner

Гостин
:pos:
Да бе, се регенерират сите органи за 2-3 месеци. Нека има почесто тогаш пандемии и карантини за да одмарате вие од алкохолот чат пат :icon_lol:
Ајде млад си, сите така размислувавме на 19 :D
Не велам дека јас сум еден од тие што претеруваат значи умерено пијам и ретко а и постот ми беше дека може да се гледа и до некаде позитивно на пандемијата за тие работи. А не само негативно и како демек после ова готово масовни самоубиства ќе вршиме младите...

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.593
Баш убаво што ќе отворат иако избегнувам кафани, да ќе шетам, не го чепкам телефонот додека сум излезен, нити во животот сум побарал ви-фи пасворд во некој локал.
Ова пошто директно ми се обрати, па да ти појаснам.
Абе ти па, кажи ти се ебе.

Да му се сневиди, читам wall of text , саат време ми требаше да сконтам шо е маката. По кафичи не одиш, телефон не си фаќал, ви-фи не ти требало. Да бркаш олимписка норма, не ми се верува - не сме до таму стигнати, да ти е за учење - онлајн функционира системот, ама треба некој да седне. Уште клецањето останува на маса. :icon_lol:

B

Beginner

Гостин
Колку помалку тестови, толку помалку заболени. До јуни ќе допрат до 0 тестови и оп избори :)
Значи објави Филипче од следната недела започнува со масовно тестирање. Па до толку и вие да форсирате..

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
12 март 2009
Мислења
20.303
Поени од реакции
16.456
Зборував веќе на оваа тема, со оние ради реда частенка во Промедика и Неуромедика лекарскине прегледи се ствара лажна слика кај многумина дека се Пола Редклиф и може да трчаат маратони секој ден, за нешто ново како вирусов да не зборуваме. Спортист си и ти, овде може мислат претеруваме ама знаеш и сам што се случува секоја година на скм и на скопје ран 10 со амбулантните коли од лица кои си поверувале на таа илузија... :/

И да го тргнеме вирусов настрана, после ова сметам дека секој треба да се замисли што - како со притисокот, шеќерот, триглицеридите, итн. зошто после џабе е да се префрла топката кој е крив.
прееска се јавив кај матичната, СЕ УШТЕ не доваѓаат од лабосот за земање крв, без обзир дали анализите се преку фонд или приватно, т.е. уште дремаат и чекат... приватните болници работат, ама ако сакаш одеднаш се да завршиш, т.е. да носиш со себе резултати е не може , се уште..
бу тхе веј имало веќе доста тужби против државите, во комшилук, поради ускратување на здравствена заштита...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.867
Поени од реакции
36.902
:DДа не беше некој до градски парк денес?

Сеа само што се вратив и свртев еден круг со точак. Абе какви рестрикции мерки бакрачи. Дупка пуно, средношколци, млади по групи од по петнаес души, па кај си шо правиш па гушкање бацување. Какви маски какви чуда. Големи друштва по трева испоседнати и многу народ собран.

А вечер после 7 ќе седиме дома зашто е полициски час да превенираме ширење на коронавирусот:pos::pos:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Сеа само што се вратив и свртев еден круг со точак. Абе какви рестрикции мерки бакрачи. Дупка пуно, средношколци, млади по групи од по петнаес души, па кај си шо правиш па гушкање бацување. Какви маски какви чуда. Големи друштва по трева испоседнати и многу народ собран.

А вечер после 7 ќе седиме дома зашто е полициски час да превенираме ширење на коронавирусот:pos::pos:
Не е толкав проблем мерката со полициски час после 7 часот која каде и да е ќе заврши, проблем е што не смеат да се тепаат оние кои свесно не почитуваат препорака.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993

Па мај е.
Види, мора да се има разбирање за човечка психа.
Јас збеснуем шо живеам у зграда.
Хигиената и дистанцата се работи на кои треба да се поработи малку. Инаку, дека им се шета на луѓе на вакво време, разбирливо е.
Да имаат обврски, да работат редовно и тоа ќе се растерети...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.867
Поени од реакции
36.902
Не е толкав проблем мерката со полициски час после 7 часот која каде и да е ќе заврши, проблем е што не смеат да се тепаат оние кои свесно не почитуваат препорака.
Може официјално мерките се уште на сила, ама по ова што го видов денес во пракса мерките више не постојат. Сеа за избори се спремаме.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.867
Поени од реакции
36.902
Па мај е.
Види, мора да се има разбирање за човечка психа.
Јас збеснуем шо живеам у зграда.
Хигиената и дистанцата се работи на кои треба да се поработи малку. Инаку, дека им се шета на луѓе на вакво време, разбирливо е.
Да имаат обврски, да работат редовно и тоа ќе се растерети...
Те разбирам, мене само ми е смешно што имаме на сила мерки како мртво слово на хартија.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
зашто,секој зависник од алкохол,по дифолт мора да биде пропалица?
Па не мора брат, само што тоа зависи од финансиската моќ на зависникот од алкохол. Доколку е без ќор денар, тогаш е пропалица но доколку има пари е тогаш е боемџија :D

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Може официјално мерките се уште на сила, ама по ова што го видов денес во пракса мерките више не постојат. Сеа за избори се спремаме.
Чулев очигледно сака единствени да бидеме со раст на случаи во текот на летото за да нема избори.
Обидувајќи се да дадеш политичка конотација котра Владата направи сам себе убијал.
Еве денес му дале забелешка, некој ќе рече ради Комити вчера, некој како тебе што е прошетан ќе рече дека е ради овие у парк.
Министерот кој бараше укинување на полициски час не може да го доведе во ред првото место на кое се собираат Скопјани.
Заебано е да казнуваш граѓани, да ги ограничуваш, лошо влијае на рејтингот.
Избори се ближат.

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.297
Поени од реакции
13.183
Па не мора брат, само што тоа зависи од финансиската моќ на зависникот од алкохол. Доколку е без ќор денар, тогаш е пропалица но доколку има пари е тогаш е боемџија :D
Да,така е.
Али мислата ми беше друго.Очигледно е дека луѓето кај нас се заробеници на стереотипи: ако нема факс е неписмен,ако е компјутерџија е гик/фрик,ако е уживател на алкохол е пропалица.
Чисто ме интересираше логиката на 18 годишен дечко ))))

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Со теретаниве шу прајме, кога ќе ги отвараат? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom