Многу фалениот министер дава изјава да се навикнме на ново свето тројство носење маска, дезинфекција на раце и дистанцирање од луѓе, само едно не ми е јасно имали некој нормален министер во владата како секој ден да се натпреваруваат кој поголема будалаштина и глупоќа ке изнесе во јавноста од онаа кокошка за финансии што продава купони па до овој фалениот.
Многу повеќе се плашам од овакви дебили од колку од вирусот, утре ке донесат закон за задолжително носење маска која воопшто не помага, дезинфекција на раце која уништува нормална флора на кожата и избегавање луѓе што незнам акко би го коментирал.
Исто така, во оваа вукојебина ме плаши логичкото размислување на мнозинството каде што од нив се прифаќа се што ке исерат погоре споменатите министри, а без критично раазмислување, сите инфектолози па дури и корумпираната СЗО вели дека маски не помагаат овие утре ке те тепаат ако не носиш маска, толку контрадикторности за овие два месеци се изнаслушав што ме наведува да мислам дека ова е можеби неекој експеримент за да се испита дебилизмот на масата и нивната реакција, како што спомна некој погоре имавме и сеуште имаме ХИВ вирус кој е далеку поопасен и пресериозен од колку оваа заебанција па немаше овие паники, хистерији, прес конференцији, карантини и изолацији, дури се бараат затварање на цели градови по социјални мрежи од луѓе кои имаат високо образование и демек прошетале надвор од оваа држава, а ги прашаш што к постигнеш со тоа незнаат да ти одговорат, туку само ти велат така прочитале од странски медиуми не е нивно да мислат не се паметни за тоа, овде кога цитиравме професори инфектолози кои 30 години изгубиле од животот на бавање со оваа проблематика ми реплицираа луѓе кои работат на лента во фабрика дека го прегазило времето не го бива веќе, глеј што вели Филипче, глеј што вели СЗО која на крај испадна корумпирана и самата на себе контрадикторна, исто така пробуваш со аргументи со другите земји каде што тераат по лабаво истата раја ми велеше ке видиш каква апокалипса ке им се деси, но еве Шведска, Белорусија уште функционираат гледам фудбал во Белорисија се се одвива нормално... заклучок живееме во дебилизиран свет.