Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.736
За разлика од Гостивар, Тетово се очекува да има пораст за новозаболени затоа е и обид за зајакнување на мерките. Непријавување на болни и лица со симптоми е еден од основните проблеми. За промена градската власт има инаква перцепција и си тера некоја нивна политика. Проблемот е што голем дел од тамошното население работи во Скопје и со то се прави зачаран круг.
Тетово нема ден да нема новозаболени тие ќе бараат олабавување на мерки. Џабе го затворија Тетово кога може приватно да се патува во и од него.
А и со оглед и на тоа дека најголем дел од болните се од општина Боговиње, јас и таму би забранил движење.

Член од
16 декември 2011
Мислења
86
Поени од реакции
175
Аман овој со младите и уништување, зошто нели пред коронава Македонија беше рај за млади луѓе и инвестиции :tapp:

И кај Драган од нигде никаде се влошило само по себе и настапила смрт. :tapp:
Аман од мене, навистина ?!?

Аман од оние што знаат сè како тебe на секоја тема, ниту зборев за Македонија, ниту дека е рај, далеку од тоа, токму и потенцирав дека е со деградирана општествена свест, секако дека ти го прескокна тој дел од текстот. Проблемот е посочен од друг аспект, и сум навистина негативно изненаден што не успеа и не успеваш да го увидиш тоа иако мислам дека и ти си не многу постара од мене, но тоа е што е, не сакам да навлагам во дополнителни дискусии оти им благодарам на тие што ја сфатија мојата поента, а на останатите очигледно не им е сеуште дојдено времето да сфатат некои работи.

Имаш над 80.000 мислења и ти пречи доведување на дискусијата во еден друг правец.
Во ред, дискутирај си со своите дежурни 10-15 лајкери и поздрав за сите вас.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Многу фалениот министер дава изјава да се навикнме на ново свето тројство носење маска, дезинфекција на раце и дистанцирање од луѓе, само едно не ми е јасно имали некој нормален министер во владата како секој ден да се натпреваруваат кој поголема будалаштина и глупоќа ке изнесе во јавноста од онаа кокошка за финансии што продава купони па до овој фалениот.
Многу повеќе се плашам од овакви дебили од колку од вирусот, утре ке донесат закон за задолжително носење маска која воопшто не помага, дезинфекција на раце која уништува нормална флора на кожата и избегавање луѓе што незнам акко би го коментирал.

Исто така, во оваа вукојебина ме плаши логичкото размислување на мнозинството каде што од нив се прифаќа се што ке исерат погоре споменатите министри, а без критично раазмислување, сите инфектолози па дури и корумпираната СЗО вели дека маски не помагаат овие утре ке те тепаат ако не носиш маска, толку контрадикторности за овие два месеци се изнаслушав што ме наведува да мислам дека ова е можеби неекој експеримент за да се испита дебилизмот на масата и нивната реакција, како што спомна некој погоре имавме и сеуште имаме ХИВ вирус кој е далеку поопасен и пресериозен од колку оваа заебанција па немаше овие паники, хистерији, прес конференцији, карантини и изолацији, дури се бараат затварање на цели градови по социјални мрежи од луѓе кои имаат високо образование и демек прошетале надвор од оваа држава, а ги прашаш што к постигнеш со тоа незнаат да ти одговорат, туку само ти велат така прочитале од странски медиуми не е нивно да мислат не се паметни за тоа, овде кога цитиравме професори инфектолози кои 30 години изгубиле од животот на бавање со оваа проблематика ми реплицираа луѓе кои работат на лента во фабрика дека го прегазило времето не го бива веќе, глеј што вели Филипче, глеј што вели СЗО која на крај испадна корумпирана и самата на себе контрадикторна, исто така пробуваш со аргументи со другите земји каде што тераат по лабаво истата раја ми велеше ке видиш каква апокалипса ке им се деси, но еве Шведска, Белорусија уште функционираат гледам фудбал во Белорисија се се одвива нормално... заклучок живееме во дебилизиран свет.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Аман од оние што знаат сè како тебe на секоја тема, ниту зборев за Македонија, ниту дека е рај, далеку од тоа, токму и потенцирав дека е со деградирана општествена свест, секако дека ти го прескокна тој дел од текстот. Проблемот е посочен од друг аспект, и сум навистина негативно изненаден што не успеа и не успеваш да го увидиш тоа иако мислам дека и ти си не многу постара од мене, но тоа е што е, не сакам да навлагам во дополнителни дискусии оти им благодарам на тие што ја сфатија мојата поента, а на останатите очигледно не им е сеуште дојдено времето да сфатат некои работи.

Имаш над 80.000 мислења и ти пречи доведување на дискусијата во еден друг правец.
Ќе отворат кафаните, ќе шеташ, ќе бдеете во телефоните додека сте на маса, не се секирај.

За купување куќа и стан од страна на млад човек во Македонија и така беше сајнс фикшн и пред коронава, не мора да паѓаме во несвест за наводни market crashes.

B

Beginner

Гостин

Еве јас сум 18 ќе наполнам 19 во Јули. Би ти пишал еден поопширен пост за нашата генерација и колку е таа паметна ама не е за оваа тема. Туку да те прашам дали откога се ќе се отвори ќе имаме по 60 години па нема да можеме да одиме пак во кафич/кафана/дискотека? И дали некој ти забрани како да го поминуваш времето пред да почне полицискиот час? Па гледај нешто и позитивно до сега што си го горевме црниот дроб од алкохол по дискотеките/кафаните сега ни се одмараат органите :D Да одбереш рандом 100 деца на 17-18 години во Македонија може кај 20 од нив ќе има оштетување на црниот дроб од алкохол а притоа они да не ни знаат за тоа. Така да кога ќе се земе во предвид и намалување на загадувањето "карантинот" не е толку лош. Ова е еден начин на како да ја гледаш ситуацијата а може и слободно и јас како тебе глумење жртва ни го земавте екот на младоста гниди.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Еве јас сум 18 ќе наполнам 19 во Јули. Би ти пишал еден поопширен пост за нашата генерација и колку е таа паметна ама не е за оваа тема. Туку да те прашам дали откога се ќе се отвори ќе имаме по 60 години па нема да можеме да одиме пак во кафич/кафана/дискотека? И дали некој ти забрани како да го поминуваш времето пред да почне полицискиот час? Па гледај нешто и позитивно до сега што си го горевме црниот дроб од алкохол по дискотеките/кафаните сега ни се одмараат органите :D Да одбереш рандом 100 деца на 17-18 години во Македонија може кај 20 од нив ќе има оштетување на црниот дроб од алкохол а притоа они да не ни знаат за тоа. Така да кога ќе се земе во предвид и намалување на загадувањето "карантинот" не е толку лош. Ова е еден начин на како да ја гледаш ситуацијата а може и слободно и јас како тебе глумење жртва ни го земавте екот на младоста гниди.

И ти ова ко ќе заврши, нема да пиеш алкохол ко ќе излезиш?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Btw, ништо од праќањето документи по пошта :pos: ако имате лк или дозвола за земање, одете да си ја земете.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Ова е тоа што го зборев пред месец и кусур дека полицијата ништо не презема во врска со непочитувањето на мерките надвор од полицискиот час.

B

Beginner

Гостин
И ти ова ко ќе заврши, нема да пиеш алкохол ко ќе излезиш?
Па пак ќе се пие само што еве сега има шанса 2-3 месеца одмор иако некоја пропалица зависна од алкохол и сега се прави летва. Ама зборувам за цела моја генерација помлади/постари 1-2 години ќе се одморат колку толку нели.

Член од
16 декември 2011
Мислења
86
Поени од реакции
175
Ќе отворат кафаните, ќе шеташ, ќе бдеете во телефоните додека сте на маса, не се секирај.

За купување куќа и стан од страна на млад човек во Македонија и така беше сајнс фикшн и пред коронава, не мора да паѓаме во несвест за наводни market crashes.
Баш убаво што ќе отворат иако избегнувам кафани, да ќе шетам, не го чепкам телефонот додека сум излезен, нити во животот сум побарал ви-фи пасворд во некој локал.
Ова пошто директно ми се обрати, па да ти појаснам.

Инаку за market crash не спомнав ни директно, ни индиреткно, ни од околу, ни направо, ни 48 степени од североисток, од никаде.
Само покажуваш дека не си го прочитала мојот пост, а реплицираш со "аман", навистина жалосно.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Па пак ќе се пие само што еве сега има шанса 2-3 месеца одмор иако некоја пропалица зависна од алкохол и сега се прави летва. Ама зборувам за цела моја генерација помлади/постари 1-2 години ќе се одморат колку толку нели.

:pos:
Да бе, се регенерират сите органи за 2-3 месеци. Нека има почесто тогаш пандемии и карантини за да одмарате вие од алкохолот чат пат :icon_lol:
Ајде млад си, сите така размислувавме на 19 :D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Баш убаво што ќе отворат иако избегнувам кафани, да ќе шетам, не го чепкам телефонот додека сум излезен, нити во животот сум побарал ви-фи пасворд во некој локал.
Ова пошто директно ми се обрати, па да ти појаснам.

Инаку за market crash не спомнав ни директно, ни индиреткно, ни од околу, ни направо, ни 48 степени од североисток, од никаде.
Само покажуваш дека не си го прочитала мојот пост, а реплицираш со "аман", навистина жалосно.
Зборуваше одлево оддесно за ограничувања на млад човек, ако тебе ти е за шетање низ граници, ќе имаш време да го правиш тоа, што ти сменија два месеца во животов? Карти авионски мене ми пропаднаа па збор немам пишано.

Извини што пробав да ја ѕирнам поголемата слика во поглед на намалување на куповна моќ, не мислев дека ти е стало до Табановце :)

Член од
16 декември 2011
Мислења
86
Поени од реакции
175
Зборуваше одлево оддесно за ограничувања на млад човек, ако тебе ти е за шетање низ граници, ќе имаш време да го правиш тоа, што ти сменија два месеца во животов? Карти авионски мене ми пропаднаа па збор немам пишано.

Извини што пробав да ја ѕирнам поголемата слика во поглед на намалување на куповна моќ, не мислев дека ти е стало до Табановце :)
Ок, ај пак:
Воопшто не зборував за економија и куповна моќ...

ПС: Каква досетка од девеес друга со Табановце, уау.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Kajgana Shop

На врв Bottom