Помош, софтверски проблеми и совети

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
Kликнав икс и после save as празно го сними str фајлот. Нема превод.
Пробај со Handbrake отвори го филмот и види овде што ќе ти даде
1588591505948.png

За да не се мачиме, качи ги фајловите на 2-3 wetransfer линкови и пушти ми ги.
А најдобро како што рече @moongoses види дали го има веќе некаде преводот, као на пример овде

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.093
Поени од реакции
8.398
Пробај со Handbrake отвори го филмот и види овде што ќе ти даде
Прегледај го приврзокот 249472

За да не се мачиме, качи ги фајловите на 2-3 wetransfer линкови и пушти ми ги.
А најдобро како што рече @moongoses види дали го има веќе некаде преводот, као на пример овде
Ќе пробам кога ќе бидам на компјутер. Филмот е стар српски така да преводот го нема на странициве. Јас разбирам српски ама сакав и превод да има.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.093
Поени од реакции
8.398
Ги пробав сите програми кој ми ги праќате за вадење превод од ДВД ама ни едно нешто не ми иде да извадам превод. Би ви ги пратил јас линковите ама проблемот е што имам уште неколку ДВД филмови од кој сакам да им ги извадам преводите, да е еднаш би ви пратил и ќе завршевме работа.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
Ги пробав сите програми кој ми ги праќате за вадење превод од ДВД ама ни едно нешто не ми иде да извадам превод. Би ви ги пратил јас линковите ама проблемот е што имам уште неколку ДВД филмови од кој сакам да им ги извадам преводите, да е еднаш би ви пратил и ќе завршевме работа.
Па ќе ти пишам како сум го извадил со сигурност, ако се вади.
Дај скриншот да видам како изгледа преводот кога го гледаш директно од двд, да не е стварно залепен ко шо рече @Ron Burgundy иако не би требало...

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.093
Поени од реакции
8.398
Па ќе ти пишам како сум го извадил со сигурност, ако се вади.
Дај скриншот да видам како изгледа преводот кога го гледаш директно од двд, да не е стварно залепен ко шо рече @Ron Burgundy иако не би требало...
Филмот е Маратонците го трчаат почесниот круг што го даваа со весник пред неколку години. Има на избор и македонски и албански превод

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
Филмот е Маратонците го трчаат почесниот круг што го даваа со весник пред неколку години. Има на избор и македонски и албански превод
Баш тоа прашав, дали е филмот маратонците го трчаат почесниот круг.
Стај го на ветрансфер и дај линкови.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.093
Поени од реакции
8.398
Баш тоа прашав, дали е филмот маратонците го трчаат почесниот круг.
Стај го на ветрансфер и дај линкови.
Кога ќе го отворам фолдер има еден куп IFO фајлови и врска немам кој е фајлот со преводите
Eве ги сите IFO фајлови

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
Кога ќе го отворам фолдер има еден куп IFO фајлови и врска немам кој е фајлот со преводите
Eве ги сите IFO фајлови
Само со тие фајлови ништо не праиме братќе, некако слабо ти иде со инструкцииве, мислам дека 2 пати ти кажав цел филм да го качиш.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.093
Поени од реакции
8.398
Само со тие фајлови ништо не праиме братќе, некако слабо ти иде со инструкцииве, мислам дека 2 пати ти кажав цел филм да го качиш.
Цел филм има да се изначекам додека се стави со мојов интернет заникаде upload.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.093
Поени од реакции
8.398
Пресметај си што ти е приоритет.
Имам неограничен интернет али бидејќи е доста е спор за upload не би сакал да се замарам со вакви работи. Мислев ако можам сам да ја направам оваа работа со преводот ОК ако не никому ништо.

Член од
27 декември 2011
Мислења
591
Поени од реакции
508
Таков филм не се гледа со превод :)

Sent from my Redmi

Hoy

Член од
7 септември 2017
Мислења
584
Поени од реакции
1.923
Пробав да го избришам password-от на Windows10 според туторијалов: https://www.youtube.com/watch?v=jXQ7Aj5uBe4
И после тоа не само што не ми се избриша, него ми дава и дека имам креирано и втор акаунт со password... некој да не знае како да го решам проблемов и стварно да го избришам password-от ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Пробав да го избришам password-от на Windows10 според туторијалов: https://www.youtube.com/watch?v=jXQ7Aj5uBe4
И после тоа не само што не ми се избриша, него ми дава и дека имам креирано и втор акаунт со password... некој да не знае како да го решам проблемов и стварно да го избришам password-от ?
Јас знам, две пивца честиш и решен проблем.

Инаку видеово убаво си кажува дека не е за тоа, ама си го скокнал тој дел. Барај на гугл како да избришеш пасворд. Или опција 1. :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
Што ви е бе со бришењево пасворди? Не сте свесни дека пасвордот во суштина не ви е само за физичко спречување на некој да влезе во вашиот комп, туку и мрежно! Не бидете мрзи и пишувајте си го пасвордот.

Kajgana Shop

На врв Bottom