Пак не менува. Намален број на тестирања нормално дека новозаболени и активни ќе паѓаат. Северџанска тактика, секаде се оди на масовно тестирање само тука неМу скрши филм.
Пак не менува. Намален број на тестирања нормално дека новозаболени и активни ќе паѓаат. Северџанска тактика, секаде се оди на масовно тестирање само тука неМу скрши филм.
Од 195 земји во светот ти одговорно тврдиш дека секаде се оди со масовно тестирање освен во нашава?Пак не менува. Намален број на тестирања нормално дека новозаболени и активни ќе паѓаат. Северџанска тактика, секаде се оди на масовно тестирање само тука се не
Можда Џибути да има слична стратегија, не сме самиОд 195 земји во светот ти одговорно тврдиш дека секаде се оди со масовно тестирање освен во нашава?
Mislam deka namalenoto testiranje i krevanje uslovi za da stignes do test e pogresno ako ima dovolni kapaciteti za testiranja. Ako nema togas mora da se priorizira, normalno. Zatoa prasav kolku e kapacitetot oti sto poveke se testira to povekje slucaevi se odkrivaat i porano i so toa moze porano da se pruzi pomos na zabolenite.Верувам дека со затоплување на времево и намалувањето на бројката на нови случаи, се намали и бројот на оние кои се сомневаат дека се болни и се решаваат за тестирање. Можеби тоа е причината за помалиот број на тестови. Плус, ги имаат кренато условите за да те тестира ИЈЗ, а приватниве ги зголемија цените скоро трикратно, така што некој со мали симптоми, не би се тестирал приватно.
Абе јас сериозно те прашав, ти удираш со форс зошто немаш факт.Можда Џибути да има слична стратегија, не сме сами
Можно да е и тоа што епидемијата издишува. Се надевам дека е тоа.@Ne_sum_ja @Stefan-kobe
Гледам двајцата имате искоментирано (барем во последниве страни) за бројката на тестирани. Исто и мене ми падна тоа во очи ама не мислите дека тоа е причина за се' помалку пријавени со симптоми и дека причина за намалениот број на тестови е што неам случај ко Цаца, Контраденко и брачниот пар од Дебар кои што ебаа матер и испозаразија голем број луѓе (поради тоа имаше и голем број тестови)?
Чисто како размислување, што не мора да значи дека е точно.
Одма до ЏибутиЕве ви за тестови на 1000 жители.
Македонија според податоциве има 8.3 тестирања на 1000 жители што е негде меѓу Франција и Чиле на скалата. Просекот во ОЕЦД им е околу 23 на 1000.These are the OECD countries testing most for COVID-19
Increased testing is crucial to ease lockdowns and reduce the risk of new COVID-19 outbreaks.www.weforum.org
Џабе ќе губам време кога наоѓаш логика во намалено тестирање поради намалени заболени а не обратноАбе јас сериозно те прашав, ти удираш со форс зошто немаш факт.
Ако сакаш да докажеш поента, имаш и време да прогуглаш и да ми кажеш дали сите останати 194 земји во светов одам со масивно тестирање освен нашава.
Во спротивно, млатиш слама и излагаш смешен.
Тро подобри сме од Montserrat, остров од 6000 луѓе и 11 случаи корона 7.2k тестови на 1000 а ние 8.3 на 1000. Добро е.Одма до Џибути
dase nasali me
Еј и Џибути не шибнал во број на тестови на, 14.1 према нашите 8.2Одма до Џибути
dase nasali me
Ние не збориме тука за вкупен број на истестирани, туку зашто бројот на тестирање опаѓа.Еве ви за тестови на 1000 жители (ова е за оецд земјите ама ќе послужи).
Македонија според податоциве има 8.3 тестирања на 1000 жители што е негде меѓу Франција и Чиле на скалата. Просекот во ОЕЦД им е околу 23 на 1000.These are the OECD countries testing most for COVID-19
Increased testing is crucial to ease lockdowns and reduce the risk of new COVID-19 outbreaks.www.weforum.org
Сарказмов само прави повеќе да изгледаш смешен со ставовите, колкава и да си во право.Џабе ќе губам време кога наоѓаш логика во намалено тестирање поради намалени заболени а не обратно
Зошто бараш повеќе тестирања? Кога помалку тестирања=намалување бројот на заразени= побрзо отварање на угостителски објекти и се друго да се врати во нормала нели тоа го сакаш и за тоа цело време замараш овде. Ко за некој што без проблеми ќе го прележе грипот многу си активен на темата. А за тестираеата значи малку се тестираат дека нема многу луѓе што се пријавувват со симптоми што е супер. А не дека сакат да скријат бројки барем јас така сфатив.Џабе ќе губам време кога наоѓаш логика во намалено тестирање поради намалени заболени а не обратно
Автоматски споено мислење:
Тро подобри сме од Montserrat, остров од 6000 луѓе и 11 случаи корона 7.2k тестови на 1000 а ние 8.3 на 1000. Добро е.
Автоматски споено мислење:
Еј и Џибути не шибнал во број на тестови на, 14.1 према нашите 8.2
Џибути 1 милион население и 1100 заболени скоро дупло повеќе тестови по глава на жител од Македонија. Ни со Џибути не можеме да се споредиме