Најверојатно не им работи. Мене во јануари требаше да ми ја издадат личната карта (немаа пластика тогаш), веќе треба да ми е готова, а тука покажува дека нема податоци. Дур не се потсреди ситуацијата со короната немам намера лично да одам у Беко
Дали има некој внатрешни информации отприлика кога че стасаат пасошиве шо се после 28 февруари? Јас на почетокот од март бев се сликав, и еве ги сѐ уште стасуваат.
Ве молам помогенете ми со инфо, ситуацијата е следна имам 17 годинии стариот пасош ми истекна уште во 2012 ,на сликата сум од 5 години ,сакам да напрам нов ама викаат можи и да се продолжи стариот ,прво прашање дали тоа е вистина а второ што треба за тие работи дали треба согласност од родителите , дали тоа е возможно земајки ја во предвид сегашната ситуација со пандемијата и др се шо знаете ве молам споделете ,ќе ми биди многу корисно.
Автоматски споено мислење:
И ве молам објаснете ми за вадење преќу адвокат , колку се наплаќа , што да треба за овај процес и сл Ве молам
Ве молам помогенете ми со инфо, ситуацијата е следна имам 17 годинии стариот пасош ми истекна уште во 2012 ,на сликата сум од 5 години ,сакам да напрам нов ама викаат можи и да се продолжи стариот ,прво прашање дали тоа е вистина а второ што треба за тие работи дали треба согласност од родителите , дали тоа е возможно земајки ја во предвид сегашната ситуација со пандемијата и др се шо знаете ве молам споделете ,ќе ми биди многу корисно.
И ве молам објаснете ми за вадење преќу адвокат , колку се наплаќа , што да треба за овај процес и сл Ве молам
Ова е само мое размислување, не мора да биде точно.
Се продолжува важечки пасош, твојот е истечен многу одамна. Не верувам дека ќе биде продолжен.
Колку што знам, ќе ти треба согласност од двајцата родители.
Преку адвокат не може да извадиш пасош, тоа е лична работа, не може адвокатот да се слика наместо тебе, малку да се насмееме
Адвокат може да ти каже кои документи ти требаат, но навистина непотребен трошок за тебе, ќе ти го тарифира како правен совет, затоа на нет на страната на мвр сѐ си пишува или оди до мак телевизија или беко, и прашај на шалтер бесплатно е таму за информација.
Пишав во темана за корона ама ако некој не прочитал - ако сте се сликале за ЛК или дозвола и сте во оние што ги чекаат да им стигнат по пошта, ништо од тоа, одете да си ги земете кај што сте се сликале.
Пишав во темана за корона ама ако некој не прочитал - ако сте се сликале за ЛК или дозвола и сте во оние што ги чекаат да им стигнат по пошта, ништо од тоа, одете да си ги земете кај што сте се сликале.
Не знам другар за ЛК и дозвола правам муабет, не за пасош. Татко ми е во тие што чекаа да им стигне по пошта ама му дошол пациент полицаец и му кажал да оди да си ја земе.
Не знам другар за ЛК и дозвола правам муабет, не за пасош. Татко ми е во тие што чекаа да им стигне по пошта ама му дошол пациент полицаец и му кажал да оди да си ја земе.
Чекај, што стои на корицата од псаошот, Република Македонија или Република Северна Македонија? Оти најавата беше дека од септември ќе бидат тие новите со Северна.
Чекај, што стои на корицата од псаошот, Република Македонија или Република Северна Македонија? Оти најавата беше дека од септември ќе бидат тие новите со Северна.
На корицата стои „Република Македонија“, туку на втората страница од пасошо (мислам од кај шо е со бројки обележано), печат си има мавнато „Овој пасош е сопственост на Република Северна Македонјиа“. На македонски то го пишува, англиски и француски.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.