Како прво глеам дека не си препознал сарказам и мајтапење во мојот одговор, неговоо беше на ниво како мали Џокица ги разбира работите па се обидов на ист начин да му одговорам!

Гледам ти сериозно си се закачил па си почнал да пишуваш трактати, се мајтапев алоооо!
што се однесува до тоа како ти си го разбрал одговорот еве нешто и за тоа:
-секако дека САД може да ја нападне Кина прашањето е кој би добил во една таква војна, САД не се империја затоа што отворено војувале против моќен ривал туку дека постепено ги освојувале малите кои имаа улога да создават привид на рамнотежа;
-судирот меѓу Кина и САД не е од сега, само сега со доаѓањето на 4Д-Трамполино малку се интензивира а и тоа е заради тоа што западниве забегани земји ФУКУС+Г не сакаат на мирен начин да се договорат за нов светски поредок и прераспределба на интересните сфери, во одредена смисла ги сожаувам колку повеќе се спротивставуваат толку повеќе паѓаат во бездната, на крајот ќе ги изгубат и оние позиции кои сега никој не ги доведува во прашање!; (тие се во позиција како Македонија пред неколку години не ги искористи позициите и на крајот престана да постои како македонска држава па дури и не избришаа како народ Македонци, во иста таква денес се земјите ФУКУС+Г - се разбира во однос на нивната меѓународна позиционираност)
-не знам зошто треба постојано да се повторува дека Кина е веќе економска сила број еден, тоа е факт кој ни земјите ФУКУС+Г не го спорат, и како стојат работите Кина се повеќе ќе граби и нејзината доминација во економска смисла ќе биде недостижна за било кој, некои како 4Д-Жолтиот сметат дека со хибридни инструменти ќе го поткопат кинескиот змеј и на тој начин ја загрозуваат целокупната светска цивилизација;
-тужби ова е

нешто што сум го слушнал, ќе ја тужеле Кина па таа ќе им плаќала репарации, ма дај бидете малку сериозни, па не се работи за ехЈу вазалите каде се гледа дека им наметнаа и таков вазален ментален склоп дека ќе ги праќат на суд во Хаг и оп Кинезите ќе се исплашат па ќе ги плаќаат овие абе луѓе ај не ме засмејувајте бидете барем малку сериозни, и јас знам некогаш да забегам ама оваа е врв, како цел свет да забега