- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.717
- Поени од реакции
- 37.694
... зашто? тебе не ти се допаѓа ваква македонска музика? и што значи тоа егејка, не се сеќавам спомнуваа некаде, што беше знаеш?Da ne si egejka?![]()
... зашто? тебе не ти се допаѓа ваква македонска музика? и што значи тоа егејка, не се сеќавам спомнуваа некаде, што беше знаеш?Da ne si egejka?![]()
Многу си убава, права срцка.
Dobro be bijons ne me tepaj... зашто? тебе не ти се допаѓа ваква македонска музика? и што значи тоа егејка, не се сеќавам спомнуваа некаде, што беше знаеш?
...не те тепам ма, така изгледа од таа страна? само сакам да ме потсетиш, шо беше тоа? ми дојде интересно, оти сите постираат разни песни, српски ова она странски, па немаше вака...дали си то и то... а јас моментално ја слушав Љубојна ја имаше со песнава на ТВ и ептен ми се бендиса и ја постирав.... и ондак то!Dobro be bijons ne me tepaj
Slusam ubava makedonska muzika imame ubavi pesni.
Шу е така чудно и срамно и егејка да си? Напротив уба работа е тоа, ем домаќинка ем стисната...не те тепам ма, така изгледа од таа страна? само сакам да ме потсетиш, шо беше тоа? ми дојде интересно, оти сите постираат разни песни, српски ова она странски, па немаше вака...дали си то и то... а јас моментално ја слушав Љубојна ја имаше со песнава на ТВ и ептен ми се бендиса и ја постирав.... и ондак то!
а ти може си како рече тоа, егерјка, а ?![]()
zavisi ima egejski vlasi i cisti makedonci od egejska makedonijaШу е така чудно и срамно и егејка да си? Напротив уба работа е тоа, ем домаќинка ем стисната![]()
... не ми е чудно тоа, чудно ми е што си ти, на пример?Шу е така чудно и срамно и егејка да си? Напротив уба работа е тоа, ем домаќинка ем стисната![]()
Которец!!!... не ми е чудно тоа, чудно ми е што си ти, на пример?
...не се важит по градот!Которец!!!
Јас сум Егејка по дедо од Струмица и четврт Хрватица по баба, бтв, и плус со преспански корени од страна на другите баба и дедо.... не ми е чудно тоа, чудно ми е што си ти, на пример?
Не е град мор!...не се важит по градот!![]()
... ти напиша Которец! така? ... како ќе ги наречеш тие од град Котор? пошто тоа прво ми падна на памет од твое „опширно објаснување“ од еден збор, па после „мор“... таму има многу змии поскоциНе е град мор!![]()
Которл'к е регион во МаЌедоња, јужно од реката Пчиња, источно до Злетово, јужно до Брегалница и западна граница пак е Пчиња ама со правецот Петровец- Катланово! Е јас сум од центарот
![]()
Тие од Котор се которани и они така и си се нарекуваат!... ти напиша Которец! така? ... како ќе ги наречеш тие од град Котор? пошто тоа прво ми падна на памет од твое „опширно објаснување“ од еден збор, па после „мор“... таму има многу змии поскоци![]()
...па не сме во Гејлада, па да прифатам тоа „мор“ може нешто друго набргу ќе обичаш... инаку прочитав Пчиња- Катланово и последен пат кога возев натака пред мене од оградата на мостот рипна змија, па уште една...като мислеш дека има пешачки... дури застанаХ и ги сликаХ, ама не знам кај ми се сликичките, ногу ги имам!Тие од Котор се которани и они така и си се нарекуваат!
Мор? Оти еднаш се попали на мори
, а стварно во Гејлада е нормален вид на обраќање!
Кај има змии? Овче поле? Мариово си била некогаш? Појди накај Старавина, Градешница да видиш змијарник... Плус поскоци не виреат на мали надморски височини, они се на повисоко, не се секирај!