Коронавирус (COVID-19)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.729
Многу е понеодговорно да се укажува како за нив опасноста е најмала.
Agree to disagree.
Ова не е текст од српски весник туку медицинските лица споделуваат нови информации и искуства.
Не ја оспорувам валидноста туку примерокот од 5 лица. Уште па она 7 кратно зголемување, со фонт зголемен, болдирано... а бе, лелелеле.
Кога имаш закана од нешто, да речеме дека имаш генетски предиспозиции за некоја болест, она што најмалку треба да те интересира е дека кај мал брои случаи болеста доведува до смрт или најсериозни состојби како мозочен удар.
Најмалку што треба да ги интересира повеќето млади е што е мозочен удар и дека добивале млади лица со корона.
Ова секако не значи дека треба да се опуштени, да не внимаваат на животен стил, исхрана, да не почитуваат мерки итн.
Ignorance is bliss не е за џабе кажано. Убаво е да си информиран ама па и не баш за се. Има исклучоци секако.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Agree to disagree.

Не ја оспорувам валидноста туку примерокот од 5 лица.
Кога имаш закана од нешто, да речеме дека имаш генетски предиспозиции за некоја болест, она што најмалку треба да те интересира е дека кај мал брои случаи болеста доведува до смрт или најсериозни состојби како мозочен удар.
Јас инаку ги гледам работиве...и да е мал примерокот, толку многу не знаеме за болеста што секое ново искуство треба да се сподели. Тука се споделува се и сешто од тоа како некој понудил 2000 за да пишат дека умрел од корона до тотално минимизирање на вирусот, така да овој текст заслужува повеќе внимание.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.227
Поени од реакции
30.440
"Our report shows a seven-fold increase in incidence of sudden stroke in young patients during the past two weeks. Most of these patients have no past medical history and were at home with either mild symptoms (or in two cases, no symptoms) of Covid," he added.
Sekako deka ke imaat no medical history, za amerika stanuva muabet kade kosta iljadnici dolari za obicna analiza na krv.

Patem stanuva zbor za istata zemja so najveke morbidno debeli luge vo svetot, so mozebi najlosata ishrana.

CNN sekogas gi bivalo da sirat strav.
Автоматски споено мислење:

Абе и феудалците пред црната чума во 14 век си мислеле дека промените се кракотрајни, будали поединци ги заговараат, па видиш сега по 700 години имаме демократија.
Ako gledas taka, po crnata cuma se slucuva najgolemiot kulturen, tehnoloski i ekonomski bum vo Evropa, poznat kako Renesansa.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.312
Поени од реакции
18.379
Што не се пријавиш да те заразат вештачки за порано да стекнеш имунитет?
Вакви храбри момци низ цел свет бараат.

Најфер е тие што не се плашат да си шетаат секаде, ама со потпишан документ дека во случај да нема доволно простор за лекување во болниците, другите болни ќе имаат предност пред нив и пред членови од нивната фамилија ако евентуално биле заразени од потписникот.
Нема таква опција понудено нигде :) Никој нејке да фати корона, исто ко што нејкам ни грип да фатам или било што. Меѓутоа не планирам да живеам у страв до крај на живот по цена да не фатам. Ако тебе ти се живее така слободно, шетај со маска и живеј у изолација уште 10 години.
Од тоа што ја глеам суштиниски ништо се нема сменето со вирусот, а се игра курташак со граѓаните со различни рестрикции секој ден. Ниту има лек најдено, ниту вакцина, ниту здравството ни е поспремно него пред 2 месеци. А ти заговараат властите избори, школи, кафичи отварање после 15 Мај, божем ќе го снема вирусот до тогаш
Најлошата одлука што ја имаат донесено до сега, која може да резултира со враќање на ситуацијата на почетокот.

Со оглед на тоа колку луѓе имаше по паркови, шеталишта, шуми минатава сабота, знаете ли што ќе се дешава викендов?

Во петок сабајле или четврток попладне пола Македонија ќе отиде во Маврово, Охрид, Струга, села, викеници и ќе се врати у недела претпладне дома. Ќе фрчат скари, пијанки и ебанки со по 50 души по викендица. Ќе се размножува вирусот ко султан со 5 жени.

Оставаат пак на „свеста на народот“. Ало, овој народ нема свест! На оваа раја тука освен ако не и забраниш нешто, она нема ум да размисли самостојно што е добро за неа, така е научена, одувек.

Не ја гледам логиката за Велигден да имаше полициски час цел викенд, а сега да нема. Мораше да се издржи барем уште 2 викенда со полициски час. Ама типично Македонче, не може до крај да издржи да не ја заебе работата.
Не сваќам што ќе сменеше уште 2 недели ако ги држат мерките. Луѓево си праат скари и се дружат и без први мај или не знам што. Нема никаков крај на ова, за да сме заебале на крај.

• Ми се допаѓа

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.297
Поени од реакции
13.183
кажете,ве молам,некој сајт кај што може асална статистика за вирусов да се види,на гловалнп ниво,day by day?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.593
кажете,ве молам,некој сајт кај што може асална статистика за вирусов да се види,на гловалнп ниво,day by day?

Или

Првата е полесна да се користи, втората има подобро цитирани извори.

Член од
25 февруари 2020
Мислења
196
Поени од реакции
174

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.729

Четврти пат позитивен од Корона во 6 недели
Да, пишаа веќе на претходната страна. Не е лошо да проверуваш нешто пред да постираш за да не се трупа за џабе. Особено кога е од ваков, многу незначаен интерес за нас.
Му се погодила инает варијантата од вирусот и/или имунитетот му потфрла.
hehe kakomoze sportis i mlaд да nема добар имonitet???
Се надеваме вашиов сакан фудбалер ќе го преброди ова.
Интересно што не кажуваат за тоа каква му е состојбата.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Член од
5 март 2018
Мислења
16.656
Поени од реакции
18.911
Вирусот е зезнат и целиот процес оди многу бавно, некои пациенти дури и месец и пол го носат вирусот, зависи од имунитетот.

Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
Да, пишаа веќе на претходната страна. Не е лошо да проверуваш нешто пред да постираш за да не се трупа за џабе. Особено кога е од ваков, многу незначаен интерес за нас.
Му се погодила инает варијантата од вирусот и/или имунитетот му потфрла.
hehe kakomoze sportis i mlaд да nема добар имonitet???
Се надеваме вашиов сакан фудбалер ќе го преброди ова.
Интересно што не кажуваат за тоа каква му е состојбата.
Screenshot_20200429_145806_com.instagram.android.jpg
Денса на тик ток имаше и друго стори кај што прави стој на раце така да добар е

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Да разгледа Филипче зашто ние имаме најголема смртност во регионот...
-Филипче: Да се намали бројот на пушачи и луѓето повеќе да пазат на сопственото здравје и да носат маски.
-Лиле: E да бе! Ти ќе ми кажуваш глеј си таму работата, кажи зашто умираме од вирусов?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Прегледај го приврзокот 248204
Денса на тик ток имаше и друго стори кај што прави стој на раце така да добар е
А ти што го замислуваше дека прави, дека му инјектираат урбазон секои 15 минути да не се гуши?

Нормално дека прави што сака кога е асимптоматски, само што е се` уште позитивен на вирусот. И стрептокока кога имаш можеш маратон да трчаш ама си ја имаш во себе. Многу сте чудни.

Kajgana Shop

На врв Bottom