Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.487
Поени од реакции
6.883
„Жената ќе те прати во пеколот, ќе отидеш, а она и таму те чека.“
Овака некако беше цитатот од Данте.

Успат, ако стварно ги затворат пензионерите до нова година, тоа ќе значи дека Здравко Чолич нема да има на кој да му држи концерт.
Дополнително, браво за Силви и Бенд, нека ангели ги носат кон нови концерти и овакви изданија кои не креваат морално и духовно. Настапот со Деспасито ми е утеха за кога пијан се дерам у диското.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Пентагон официјално ги објави снимките од Неидентификувани Летечки Објекти

Јас чекам веста да дојде и до Македонија и да удри во главата на просечни кладоничар, леле Лиле ќе одиме на екскурзија во Негорска Бања и останатите 5г теоретичари. Па да ни објаснат што сега сакаат Бил Геј, Шорош и Билдерберг од овој кревок и напатен народ...

D

dARK_ElementaL

Гостин
Една од повеќето грешки што ја прават луѓето е ако те видат дека не комуницираш многу многу со нив те прогласуваат за интроверт. Јок, не сум интроверт само немам толеранција кон драми и срања. А уште помалку кон луѓе што сакаат да ми влезат во личен простор и да ми продаваат муда за бубрези. Тоа не е интровертност, туку едноставно на фин начин ти велам ,,кој те..."

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.870
Поени од реакции
21.691
Драа

Ја кд би бија eдн дн женско, како што вика Саша Мат... Саша Илиќ де : D прво би гу искубаја колешку од работу,зло невидено.Живиш, живиш, живиш... и гу запознаеш њума : D Живот се дели на пред и после њума, требаја Данте да отфори три круга у пекол за њум,12 е убаф број господине Алигери.Кафки немерени гомна еде за сфи(како ја ск за њума : D) Ја едносставно не ву збору, не смо се ни скарале, ама не ву збору, никад нема да ву прозбору. Такфи нељуди незаслужуеф никакфу шанску за разговор, она е од онија што ке те гушка сс две руке, а не глеаш дека у њима држи шило од отепе и нож онј голем за сецкање магданос.Она кд на некога му напраи добро, праи га за да му га плеска у фацу кд ке се караф. А нема некој жиф што не се е караја сс њума, НЕМА.
Не е нормална. Она кд е на одмор ,сфи смо на одмор : D Aлапача, ситна е, како пикинејзер, само се курчи нешто, лае,бае...
Не за џабе викаф на ниски људи сфе ги е преко главу : D Зло,смрт,рипер,Бафомет,Баал, Баба Јага. Има уста само ву дрдориф, може у исто време 2 песне да пое.
Фторо... нема фторо, враќам се у мушки сфет и продужују : D
Нема нешто специфично што би напраија да би бија едн дн женско

Тури ву кур Драа, ти како си, што би напраила ти кд едн дн би била Драк : D

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.757
Поени од реакции
5.032
Еден интересен феномен на интернет местата.

Не постои народ што повеќе се обвинува себеси и се понижува како Македонскиот,додека сите Македонци ги ставаме во еден некултурен и беден хајв-мајд а секој странец го гледаме како бог и пример за однесување.
Ондак тогаш вистината ќе биде таа и да не е.Кога ќе излезат од тој круг на самоуништување може и тој хав мајд полека да изумре и да не се споредуваат со секој сељак што ќе го видат и да си речат - да тоа сме ние.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Драга кога ќе гледаш десет епизоди од Пад Кабале и сега знаеш против кого и со кого треба да се бориш.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Еј, уште постои темава. Супер.

Се логирам после толку години тука, за да видам што глупости се пишуваат на 5G и гледам во инбокс имам порака. Се чудам кој ми пишал после 5 години неактивност. И тоа што го прочитав, да требаше да го погодувам со години, немаше да го погодам. Дами и господа, ви ја преставувам најдобра рандом порака во инбокс:
1588085733043.png

Kajgana, never change.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.359
Ситуацијава у светов е толку ретардирана што мислам било која влада да излезе на прес и да каже "Дечки, реално, мораме да ви кажеме дека 2+2 е еднакво на 4" ќе се случи хаос во светов.

Пола луѓе ќе кажат "А бе ве лажат, има тука нешто, мислите така ќе ви кажат дека 2 и 2 се четири? Има тука нешто поголемо, слушајте што ви викам",

Други ќе кажат "Аааа, како не бее 2 и 2 се 4. 4 и 2 се 6. Вкупно има три бројки. Значи - три шестки - значи - сатаната - значи у здрав мозок не дупат еве пред цел свет сатанистички пораки!!",

Па некои ќе почнат да протестираат и да викаат дека уствари 2 и 2 се 5, па други ќе кажат дека е фашистички државата да се меша и да кажува колку е 2+2, зошто да не се однесуваме човечки и да оставиме секој човек да идентификува 2+2 колку е за него лично?

Па Трамп ќе излезе на прес ќе каже дека еднаш со некого зборел и му кажал дека можеби 2и2 не се 4 и дека ќе донира 5 билион долари за да се истражи дали стварно 2+2=4 или либералите го дупат нешто.

Трети ќе пишуваат на фејсбук "Ofa amerikancite ni se mehaat, makedonija demek 4 dela e sakaat da ne razdelat znam sto e ova chitav jas pisuvase mnogu ubavo na stranata OvaELegitimenSajt.com.mk pishuvaat oni epten ubavi informacii"

И на крај трета светска војна ќе настане поради ова, пошто "Od kaj znaes be brat, mozda ima nesto tuka? Sigurno ima nesto sto nie ne znaeme, ova samo za pred publika demek 2+2=4, a na samo koga se ovie od G12 ni se smeat u faca i znaat deka e 8 ustvari...sigurno ima nesto, ama toa e, od kaj da znaes..."

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.829
Поени од реакции
30.722
Кајги...
Јорговани...беше прекрасен пролетен ден сонце цел ден печеше, бев договорен вечер да одам кај другар да гледаме фудбал ама се договоривме да се собереме порано.
Натаму наваму брзо помина времето, удрив еден туш рипнав у кола и правец кај него, возам така со отворени прозори се луфтирам и на пола пат застој (нежно се бакнале две коли) па го пренасочуваа сообраќајот по друга улица...која долго ја одбегнував а веќе почна и да заоѓа сонцето.
Не сакав да правам застој па собрав сили и продолжив, десно па лево па долго право и стигнав до кривината каде треба да свртам лево, успорив возев полека, ветрето што дуваше носеше убав мирис, како се доближував се повеќе се осеќаше, почнав да се потам и ежам а од далеку од лева страна се гледаа убави розеви јорговани, возев ептен полека времето како да застана погледнав во нејзината соба светеше светло и по некоја сенка а знам нема шанси да биде она(изгледа беше сестра и).
Се совземав и продолжив право со некое глупо чувство во градите.
Кога стигнав кај другарот отидов право да се измијам а од фудбалот само магла.
Вчера едвај заспав а сабајле пред работа тргам завеса и гледам на комшијата јоргованот почнал да цвета.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.829
Поени од реакции
30.722
Кајги...
Сарказмот како форма на изразување е одличен ама не и кога ќе изгубиш драга личност, тогаш испаѓаш глуп.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.744
Поени од реакции
4.507
ДК

"It is difficult to get a man to understand something when his salary depends upon his not understanding it." - Upton Sinclair

Цитатов е прилично прецизен, а воедно интересен и информативен. Ова е уствари причината зошто политики за криза не се креираат во време на криза.

П.С Какво изненадување судиите не гласале за да си ги намалат платите и оние на функционерите

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Пред 7 дена успеав да го убедам најдобриот другар да не ме разубедува за една идеја која и мене ми изгледаше на почеток лоша ама решив ради некој инает да ја истерам до крај. И не само што се’ испадна подобро од што се надевав туку за седум дена ми се случија толку работи и толку твистови на кои и една солидна серија може да им замери. Сега буквално се осеќам како некој сценарист да ми го пишува животот а јас само да гледам отстрана и да чекам да видам што ќе биде следно. Мада поучен од претходните искуства ми се чини оти на крај работите пак ќе се вратат по старо и пак ќе си го тргам досадното секојдневие... Ќе остане оваа недела убава приказна што ќе ја раскажувам во наредните години... Јбг, и Крушевската република траела само 10 дена...

Kajgana Shop

На врв Bottom