Не може Груевски да биде одговорен за исфрустрираноста на шарените куртони и либералното граѓанство. Кога Груевски беше фактор што одлучува во државава, Миле беше одлично искомпензиран за лојалноста, не само тапшан по рамо.Не зборам за тапшање по рамо...Каде е Грујо а каде е Миле? Кој бил потписник а кој ги зимал парите?
Тие не се народ туку раја и шарени идиотиЗошто многу треба да си паметен за да не сфатиш дека сето тоа шо го најавуваше Грујо ќе се случи.
Јас имам сосема спротивно мислење за Јанакиевски. Пет-шест пати му вртев на телефон, ме исклучуваше и ми испраќаше порака (мислам од некој автомат): „Во моментов не можам да ви одговорам. Ве молам испратете порака“. Јас испраќам порака, ништо не се случува. Го начекав еднаш пред еден штаб (имав задолжено пријател да ме извести кога ќе биде присутен), по кратка постапка ме откачи (ќе го проучи случајот и ќе ме извести). 13 години чекам да ме извести до каде е случајот...На тема Миле Јанакиевски...Еден од повредните и исполнителни бивши функционери. Без проблем можеше да закажеш состанок со него за било каков проблем и крајно одговорно и професионално се однесуваше. Му беше доверен сектор каде имаше најмногу инвестиции и он беше колатерална штета на Грујо. За жал неговата наивност и слепа доверба го чинеша баш од тие блиските.
Вториот функционер кој сериозно си ја вршеше работава беше Каргов, директор на царина. Се повлече точно на време кога почнаа да прават притисоци.
Ovoj Kargov baral reket od nekoja stranska renomirana firma, kaj e sega ?На тема Миле Јанакиевски...Еден од повредните и исполнителни бивши функционери. Без проблем можеше да закажеш состанок со него за било каков проблем и крајно одговорно и професионално се однесуваше. Му беше доверен сектор каде имаше најмногу инвестиции и он беше колатерална штета на Грујо. За жал неговата наивност и слепа доверба го чинеша баш од тие блиските.
Вториот функционер кој сериозно си ја вршеше работава беше Каргов, директор на царина. Се повлече точно на време кога почнаа да прават притисоци.
Освен линков подоле, не најдов друг медиум да има пишано за истово. Знаејќи каква дилајла од калибарот на Инфомакс и Нетпрес куртоните и Мактел психијатрискиот случај е ДоказМ, не би го земал написов здраво за готово.Ovoj Kargov baral reket od nekoja stranska renomirana firma, kaj e sega ?
Што се деси со Ласте, го вратија ли на работа? Или изгубивме како држава уште еден прекрасен потенцијал?Одвен линков подоле, не најдов друг медиум да има пишано за истово. Знаејќи каква дилајла од калибарот на Инфомакс и Нетпрес куртоните и Мактел психијатрискиот случај е ДоказМ, не би го земал написов здраво за готово.
Ама добро и онака во државава се се сведува на рекла-казала муабетчиња, посебно пред избори, па човек да си помисли дека баш целта на ваквиве шизофреничари е да ја изрелативизираат и разводнат целата калакурница во општествово.
![]()
Ванчо Каргов се обидел да наплати рекет од КИА, ама сега државата треба да дава милиони за оштета на фирмата заради Царина - ДоказМ.мк
Писмо: marjan, imam presuda na apelacija vo koja sto carina treba da isplati na KIA MOTORS materijalwww.dokazmakedonija.mk
Еве уште неколку написи поврзани со истиот човек (Ласте Ивановски), кој бил избркан од работа во време на ВМРО (пред 10ина години):
![]()
У ЦАРИНА НИШТО НЕ Е СМЕНЕТО ТИЕ ШТО ГО ВОДЕА ОРОТО ПАК СИ ГО ВОДАТ - ДоказМ.мк
Laste Ivanovski пред 51 мин. · NA VREMETO MISLEVNE DEKA NI KAZUVAA PRIKAZNI DEKA SE STARITE SE BOREwww.dokazmakedonija.mk
![]()
Ивановски: Ако не ме вратат на работа ќе си заминам од државата
„После осум години битка со режимот, надевајќи се дека новите власти ќе го решат мојот случај бидејќи правна пречка неcivilmedia.mk
Еве и еден напис на главниот уредник на А1он и Макфакс:
А, и ова е поврзано со случајот:
![]()
Ласте не е Диме | Ако
ako.mk
Поентата ми е дека барем денес е лесно да се истражи малку повеќе за некоја работа, да не се потпираме само на ДоказМ и слични петпарачки порталчиња.
Се спрема за избори сигурно, ако не го вратат, тек тогаш ќе обелодени на ДоказМ (евентуално Инфомакс ако сменил дрес во меѓувреме) уште неколку „ексклузивни“ информации. Ама нормално, пред или нешто кратко после изборите, се знае дека тогаш врие од борци за правда.Што се деси со Ласте, го вратија ли на работа? Или изгубивме како држава уште еден прекрасен потенцијал?
Мислам дека не постои јавна личност за која не можеш да најдеш да најдеш приговори и натписи... Сум запознала многу од сегашните и поранешните и заедничка карактеристика на скоро сите е доминација на моќта на функцијата. Ги посочувам како луѓе кај кои имало можност да отидеш без препорака и врски да те сослушаат и да се обидат да завршат работа во рамки на своите надлежности. Не глумат недостижност, не се (биле) над својата функција.Се спрема за избори сигурно, ако не го вратат, тек тогаш ќе обелодени на ДоказМ (евентуално Инфомакс ако сменил дрес во меѓувреме) уште неколку „ексклузивни“ информации. Ама нормално, пред или нешто кратко после изборите, се знае дека тогаш врие од борци за правда.
Ne znam koja e potrebata so ogromna doza na ironija da go pisuvas ova ....,, patriotive " ,,backi" kissovi kurci palci. Da , patriot sum , da si ja sakam zemjata kade sto sum roden , da sum makedonec od Republika Makedonija i zboram makedonski jazik , a ne oficijalniot jazik na RSM megju koi sega e i albanskiot. Backiiiiiдај некој од вмровците, патриотиве, сакам да ми предложе или да каже еден политичар од нивната партија кој го ценат, кој го почитуват и се согласуват со неговото мислење? е ова МНОГУ ме интересира да го видам кој е, ништо лично само сакам да го знам човеков кој е за верување. (бацки)
(осеќам оти на прашање ке добијам прашање, а кој одговара на прашање со прашање сам си знаете каков човек е)
:*
Ставот (официјалниот ) не им го знам, ама мислам дека нема ништо да променат кога (ако) ќе дојдат на власт. Тиранска платформа, договор за добрососедство, преспански договор... сè останува по старо. Завршена работа.Сега ставот на вмро за ова со Бугарија каков е , освен што не го одобруваат и што бараат лидерска средба, што точно планираат кажаа ли ?
Маневарот со лидерска средба за унифицирање некаков став е чисто обид да се притегне СДС до ѕид и толку, тој филм нема да го гледаат , еве не им прифаќаат такво нешто. Што праиме после, ќе се почитуваат ли одлуките од мешовитата комисија кога би дошле на власт, ќе ги раскинат ли договорот, ќе го игнорираат ли договореното, што точно планираат кажаа ли некаде или ќе биде пак како после промената на името, кога Мицковски храбро му побара тв-дуел на Заев и со тоа го усра у гаќи.
Дали е пак ситуацијата иста како 2018та кога беше едно пред Меркел и Хан , а друго пред Бате Геле ..
Браво!Ne znam koja e potrebata so ogromna doza na ironija da go pisuvas ova ....,, patriotive " ,,backi" kissovi kurci palci. Da , patriot sum , da si ja sakam zemjata kade sto sum roden , da sum makedonec od Republika Makedonija i zboram makedonski jazik , a ne oficijalniot jazik na RSM megju koi sega e i albanskiot. Backiiiii:**********