- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.626
- Поени од реакции
- 5.266
Точна е, ама статистички безвредна.дркаме со факти, за разлика од некои
Дали информацијата - Косово има најмногу доброволци во ИСИС по глава на жител, во Европа - е погрешна?
Точна е, ама статистички безвредна.дркаме со факти, за разлика од некои
Дали информацијата - Косово има најмногу доброволци во ИСИС по глава на жител, во Европа - е погрешна?
Можда некој кој пишува за Вашингтон Тајмс ја видел таа безвредна информација. Или можеби видел безвредни слики од 17-19 март 2004.Точна е, ама статистички безвредна.
Независно Косово ни во сон не им беше на албанците, ама денеска е реалност.А Косово се обиде да им го одземе тој адут со тоа што стана европската нација со најмногу доброволци по глава на жител во ИСИС.
Автоматски споено мислење:
и кога се разбуди, ноџињата откриени...
Многу јаки и рационални ти се овие предлози, ви препорачувам и понатаму по тој пат да врвите!
"Ако треба јешчемо корење."
Види србиве ги насамариле да градат св.Софија у сред Тирана изгледа за Драч праат терен. Ах тие Срби само исламизираат невини за своја корист...А Косово се обиде да им го одземе тој адут со тоа што стана европската нација со најмногу доброволци по глава на жител во ИСИС.
Како тоа статистички безвредна? Најрелевантна е статистиката по глава на жител (или на милион жители и слично).Точна е, ама статистички безвредна.
И мислиш ли дека ако САД и Русија дале амин на таков план, Пендаровски и ЕУ имаат начин да ги спречат? ЕУ треба да се спрема за последиците што ќе следуваат, после тоа. И не само на Балкан.САД и Русија се сложуваат на такво сценарио, но не и ЕУ, која верува дека тоа ќе го дестабилизира овој дел од Европа, нели тука е и Македонија, а Пендаровски се противи на договор за територии.
Тие што така велат, спијат на иста перница со тие кои мислат дека решението е она горе Пуно што го постираше. Тоа се розеви перници, високо во облаците.За тие што велат дека Косово ќе се врати на Србија бидејќи е земено со сила, да ве прашам ...
Така некако стојат работите. Република Српска навистина е дел од комплексната ситуација. Србија ова се обидува да го направи на начин на кој Русија, профитираше од преседанот на Косово, при нејзините абхазиски, осетиски, и други проекти.албанците можат да добијат признавање и од Србија, но не се спремни да дадат нешто што Србија бара за возврат.
Тоа што Србија го бара е територија, парче косовска земја, не дека им е толку важно, колку сакаат да ја наметнат како пракса, а со цел припојување на пола Бих кон себе.
На Македонија и одговара на краткорочен план, Косово да биде независно и рамноправно меѓу останатите нации (од економски, дневно-политички и други прагматични причини). На долгорочен план не и одговара (заради албанскиот национал-шовинизам и исламски фундаментализам, традиционално артикулирани преку насилна, експанзионистичка стратегија).САД и Русија се сложуваат на такво сценарио, но не и ЕУ, која верува дека тоа ќе го дестабилизира овој дел од Европа, нели тука е и Македонија, а Пендаровски се противи на договор за територии.
Сад е словодна земја, не е Русија па да нема слободен печат.Можда некој кој пишува за Вашингтон Тајмс ја видел таа безвредна информација. Или можеби видел безвредни слики од 17-19 март 2004.
Ете, дури и Американците паднаа на руска пропаганда. Бреее Русиве мама ебаа.
Мое мислење, исламскиот фундаментализам кај нас е најмалку индиректно последица на српско масло, а традиционалниот ислам опстоеше доденес со ваша помош (не е случајно што албанците порелигиозни се во Македонија и Косово отколку во Албанија), вие никогаш не сте биле против исламот како идеологија, туку против албанците кои случајно се муслимани.Пуно, да не се залажуваме, исламскиот фундаментализам кај вас, никој нит ви го измисли, нит ви го натури.
Ја лично никад не се бунам против Исламот, мене Исламот ништо не ми направил.... вие никогаш не сте биле против исламот како идеологија, туку против албанците кои случајно се муслимани.
Пуно, дали ти озбилно веруваш дека Албанија (еве да речеме и во најголеми можни граници, од Ниш до Јанина и од Драч до Велес) може да стане толку моќна, па да може да ја шамари и окупира Србија? Или еве, не мора да е Албанија, дали веруваш дека било која балканска држава има капацитет да го направи тоа на друга?Сад е словодна земја, не е Русија па да нема слободен печат.
Мое мислење, исламскиот фундаментализам кај нас е најмалку индиректно последица на српско масло, а традиционалниот ислам опстоеше доденес со ваша помош (не е случајно што албанците порелигиозни се во Македонија и Косово отколку во Албанија), вие никогаш не сте биле против исламот како идеологија, туку против албанците кои случајно се муслимани.
Чекај, Србија да не ја туркаше независноста на Косово цело време, а ние не разбираме?Мое мислење, исламскиот фундаментализам кај нас е најмалку индиректно последица на српско масло
Ни албаниа не е на албанците, а каму ли косово. Никогаш косово нема да биде држава.За тие што велат дека Косово ќе се врати на Србија бидејќи е земено со сила, да ве прашам на кој начин србите стекнаа право над Косово, дали од Карпатите го донесоа натоварено на коњи?
@Beric Dondarrion албанците можат да добијат признавање и од Србија, но не се спремни да дадат нешто што Србија бара за возврат. (уствари Албин Курти не е спремен)
Тоа што Србија го бара е територија, парче косовска земја, не дека им е толку важно, колку сакаат да ја наметнат како пракса, а со цел припојување на пола Бих кон себе.
САД и Русија се сложуваат на такво сценарио, но не и ЕУ, која верува дека тоа ќе го дестабилизира овој дел од Европа, нели тука е и Македонија, а Пендаровски се противи на договор за територии.
i ti pocna ko onoj taksiston, odma vo nekoja kategorija pa uste so onoj zabeganatiot...ја ли мешам баби и жаби бре
Па не е Србија у моментов таа што треба да се споредува со Македонија девеести, кога баравме прием во ООН, туку Косово.
Србија морала да го признае Косово или немало да влезе во ЕУ - ти е поставка која значеше нешто, до пред десетина години. Сменети се "малку" работите на глобал-политички план.
НАТО немал никаква врска со безбедноста на Македонија, ама сепак сите до една земји у околина се испотепаа да влезат таму. Веројатно си замислуваш една неутрална Македонија - Швајцарија на Балканот.А?
Признавање, непризнавање да ти било PR и ништо повеќе.
и други глупости
Другар, ене ти го Бачето сега се врати, пошто природата се буди на секаде и излегуваат на површина, у овој карантин свет, секакви створови. Или још боље, ене ти го Дарданија, Косово не било признато ама руска гарда на олимпијада у Сочи стоела на химна...
бркајте си работа и двајцата
ne veruvam deka toa im e maksimumot. prejako e lobito na albancite (odnosno previse vlozi zapadot) i IMHO maksimum za srbite e trampa na teritorija za da mozat polse da se pofalat deka si vratile del od srbija. sekako ke pokaze vremeto, ama jas mislam deka za najvise 10 godini ke bide poznat pravecot, mozda veke i za nekolku godini. epten se zapnaa i EU i SAD da se resi problemot, pa mozno e prilicno brzo da zavrsi rabotata (priznavanje na kosovo). vucic ubavo vide sto se sluci vo makedonija, kako zapadot gazi sekakvi pravila za da stigne do resenie koe na niv im odgovara, pa bi trebalo da mu e jasno deka istoto gi ceka i srbite vo slucaj da teraat inaet.Глеј, Косово нема да влезе во ОН, но што ќе смени тоа?
Останува неповрат тоа за Србите, ако добро ги изиграат картите ќе ги добијат тие 3 општини на северот ( и задржување на границите на постоечките доле) без да дадат за возврат територија (Прешево, Бујановац). Тоа им е максимумот.
Како и да е решението меѓу Србија и Косово не зависи ни од Србите ни од Албанците. Поголемо прашање е од нив.....