Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!
ЗА МНОГУ ГОДИНИ ПРАЗНИКОТ НЕКА НИ Е НА СИТЕ :angel: :angel:
Мир,благосостојба и многу здравје ви посакувам на сите:)
Fala i na tebe isto Vistina se voshreste :)

Последно уредено:
Другари, среќен празник на сите.
Салав да прашам, можда е глупо прашањево...
Доколку јас со бугарски пасош сакам да ја земам мојата сопруга (која нема бг. пасош,има македонски) во европска унија, дали знае некој дали прават проблеми доколку презимињата не се идентични, односно жената има наставка СКА наместо СКИ?
Некаде слушнав за ова и прилично ми е глупо но ајде да прашам, секако за брзо ќе се венчсме па да знам дали да ја терам да земе пррзиме со ски.
Благодарам

Vaistinu, vistina, kako god, pa ukaze svi da dočekamo u šta god da verujemo ili ne verujemo.

MOJ SOVET.zemisi vodic,sam ili so vodic gore dolu ISTOE..i uste nesto ne vagaj dokument od BKK strumica zas ne go vazat plus e premnogu skap a ne vredi.DENES advokatka od BUG.mi veli zasega da ne pravam nisto(vraten sum na dopolnitelna proverka) TAA mi kaza deka momentalno ja sreduvaaat agencijata i dokumenti plus nema da bidat potrebni za makedoncite.POCEKAJ procedurata ke e poednostavna...VO MOMENTOV AGENCIJATA NE FUNKCIONIRA...

Od koga ne go vazat toj dokument od strumica?
Автоматски споено мислење:

Другари, среќен празник на сите.
Салав да прашам, можда е глупо прашањево...
Доколку јас со бугарски пасош сакам да ја земам мојата сопруга (која нема бг. пасош,има македонски) во европска унија, дали знае некој дали прават проблеми доколку презимињата не се идентични, односно жената има наставка СКА наместо СКИ?
Некаде слушнав за ова и прилично ми е глупо но ајде да прашам, секако за брзо ќе се венчсме па да знам дали да ја терам да земе пррзиме со ски.
Благодарам
Nema problem samo si prilozuvash vencanica koga ke ja registrisras. Jas i mojot soprug imame kompletno razlicni preziminja i nemavme nikakov problem.

Od koga ne go vazat toj dokument od strumica?
Автоматски споено мислење:

Nema problem samo si prilozuvash vencanica koga ke ja registrisras. Jas i mojot soprug imame kompletno razlicni preziminja i nemavme nikakov problem.
Ne slusaj sekogo potvrdata od BKKS vazi,vo poslednive ukazi sto dobija drzavjanstvo poveketo bea so taa potvrda.

Пазите на кого им давате податоци од пасошот, не дај боже копии.

Toa go baraat 1.5 godina veke i ako ne odnesis odbivaat,vie ste veke na finalna znaci mozebi e veke i docna,zosto posrednikot koj zema pari od tebe ne ti kazal koga site nie na forumov veke 1.5 godina znaeme,ili veke vi gi zel parite pa ne se maci da kreni telefon. Kako i da e treba da se nosat tie dopolnitelni dokumenti pa gledaj nosi.
Јас и брат ми однесовме документи во правосудие откако веќе 2 месеца бевме на финална. После 3-3ипол месеци од тоа не ставија на положително. Дали тоа значи дека сигурно ни ги зеле документите во предвид или нема врска може на крај и отказ да очекуваме? Поздрав

Јас и брат ми однесовме документи во правосудие откако веќе 2 месеца бевме на финална. После 3-3ипол месеци од тоа не ставија на положително. Дали тоа значи дека сигурно ни ги зеле документите во предвид или нема врска може на крај и отказ да очекуваме? Поздрав
Za otkaz od Jotova sekogas e mozno no stom ve stavile na polozitelno najverovatno gi primile na vreme dopolnitelnite i se e vo red kaj vas.

Ne se znae, mnogu kasnat so objavuvanje na statusite, a i sekako deka ne gi dostavuvaat vo ist den dokumentite otkako ke gi dostavite. Moj prijatel dostavi dokumenti 7 dena pred da mu se smeni statusot vo polozitelno, i na kraj dobi otkaz. No togas finalna se cekase 2 meseci.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom