Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Напојување гледај да купиш подобро. Ако понатаму правиш нова конфигурација напојувањето веќе ќе го имаш. Квалитетните напојувања имаат по седум па и десет години гаранција. Половна 580 во моментов е best buy токму поради тоа што се чекаат нови генерации картички.
Ако имаш 16 гигабајти рам и ссд диск процесорот ти е сосема добар.

Sent from my Redmi
Зошто е 580 бест бај? Затоа што троши 230 вати? Секогаш ќе се чекаат нови генерации, така е со сиот хардвер, тоа не е причина да не се купува.

Затоа што половни се наоѓаат за 4-5000 денари. Да, троши повеќе енергија ама перформансите се во рангот на 1060 6GB.
Членот има неколку генерации стар процесор и многу поисплатливо за него ќе биде да инвестира во поквалитетно напојување и добра но поевтина графичка картичка.

Sent from my Redmi

Зошто е 580 бест бај? Затоа што троши 230 вати? Секогаш ќе се чекаат нови генерации, така е со сиот хардвер, тоа не е причина да не се купува.

Какви црни 230 вати бе брату, имам 580ка со минимален андерволт троши околу 130-140. Ги тера скоро сите игри со искомбинирани сетинзи од high-ultra, и исклучување на глупости како сенки
Вакви графички се наоѓаат нови и половни, половни одат по 5-6 бона, некои се дури и со гаранција. А ако сакаш графичка која ќе држи долго време без апгрејд, треба да се одврзи
ќесето.
:D
Автоматски споено мислење:

Сепак, мислам дека најдобар избор че биди да се чека новиот PS5 :D

Последно уредено:
Значи ништо не измислувам, некој попаметен тестирал и објавил.
41f22d64080c961296ee18c90ff3c5ae.jpg

Што ќе кажете за конфигурацијава? Ценава ми е некаде у првичниот ранг, е сега не знам за графичката.... @Anon @dantemkd @nekojtamu ?

Значи ништо не измислувам, некој попаметен тестирал и објавил.
41f22d64080c961296ee18c90ff3c5ae.jpg

НИкој не ти рече дека измислуваш Овие податичи ти се точни ако ја малтретираш ептен, и ти ненормално клокната. Шо и температура че ти крени.
Еве ти максимална потрошувачка на Асус дуал 580ка со -5 % power limit

jfSf5pH.jpg

Какви црни 230 вати бе брату, имам 580ка со минимален андерволт троши околу 130-140. Ги тера скоро сите игри со искомбинирани сетинзи од high-ultra, и исклучување на глупости како сенки
Вакви графички се наоѓаат нови и половни, половни одат по 5-6 бона, некои се дури и со гаранција. А ако сакаш графичка која ќе држи долго време без апгрејд, треба да се одврзи
ќесето.
:D

Сепак, мислам дека најдобар избор че биди да се чека новиот PS5 :D
Да бе и да фрла пари на игри кога има пиратски на нет

Што ќе кажете за конфигурацијава? Ценава ми е некаде у првичниот ранг, е сега не знам за графичката.... @Anon @dantemkd @nekojtamu ?
Многу слаба грагичка за тие пари јас за тие пари склопив слична конфигурација со rx 580 графичка

Што ќе кажете за конфигурацијава?
Се изнадрндавме тука и ми доаѓаш со комплетна конфигурација од продавница...
Зимај ја жити се, супер е.

Да бе и да фрла пари на игри кога има пиратски на нет

Многу слаба грагичка за тие пари јас за тие пари склопив слична конфигурација со rx 580 графичка

Да друже у право сепак една игра ААА тип е 50 до 70 еу. Секој кеф се плаќа.
Бтв кои игри? Гледам се потешко и потешко де кракнуваат игриве, еве red dead redemption 2 ја чекам веќе 5 месеци. Каде е DLC-то од Metro Exodus т.е Sam Story. Каде е римејкот Re3?
Башка коа ќе излезат полни се со багови и еден куп проблеми со перформанси. Башка 99 посто од кракираниве немат мултиплеер шо ти преостанува да ја метниш у канта откако ќе заврши кампањата.

@Coca Cola шо знам брат слаба е графичкава, оваа ти е еден вид унапредена 1050ка
На јутуб рх 570 ја тепа ваа

Да друже у право сепак една игра ААА тип е 50 до 70 еу. Секој кеф се плаќа.
Бтв кои игри? Гледам се потешко и потешко де кракнуваат игриве, еве red dead redemption 2 ја чекам веќе 5 месеци. Каде е DLC-то од Metro Exodus т.е Sam Story. Каде е римејкот Re3?
Башка коа ќе излезат полни се со багови и еден куп проблеми со перформанси. Башка 99 посто од кракираниве немат мултиплеер шо ти преостанува да ја метниш у канта откако ќе заврши кампањата.

@Coca Cola шо знам брат слаба е графичкава, оваа ти е еден вид унапредена 1050ка
На јутуб рх 570 ја тепа ваа
Јас само што се тргнав од конзолите и од лично искуство зборувам дека не се исплати да дава 50 евра за 1 игра и ако треба ќе чекам и 5 години не дављм 50 евра за игри плус 500 до 800 евра кога ќе излезе нова конзола .

apta.JPG

Знам дека ве иритира кога праќам готови конфигурации @Anon ама веруј ми треба помош околу конфигурацијава што ќе ја земам.

Што мислите за оваа конфигурација? Дали е во ред матичната? Дали е прескапа / може да се најде некаде поефтина?

Не гледај склопени конфигурацииј поскапо се 10 до 20 посто купи си делови и склопи си ги сам имаш видеа на youtube за се инаку не прескапа е едино што вреди е графичката.

Прегледај го приврзокот 246264

Знам дека ве иритира кога праќам готови конфигурации @Anon ама веруј ми треба помош околу конфигурацијава што ќе ја земам.

Што мислите за оваа конфигурација? Дали е во ред матичната? Дали е прескапа / може да се најде некаде поефтина?
не вреди

Дечки предлог гејминг конфигурација до 500евра , е сеа не сум сигурен дали да купам нов монитор бидејќи имам но нема hdmi приклучок , а како што знам hdmi е норма денеска.

Не ти треба ако имаш монитор буџет монитори и со хдми и без ќе се исти ако имаш лцд. За до 500 евра со се монитор па и гејминг многу тешко друже може да се склопи ама перфонманси не очекувај и постари процесори ќе треба да се ставаат плус за две до три години пак ќе трева да вложуваш или да го менуваш.
Единствена опција ти е да чекаш плејстешан 5 ако ти се даваат плус 50 евра за секоја игра .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom