dantemkd
demon hunter
jovankrstevski1 Што си па ти толку запнал со сетек од таму ни усб не би купил .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не запнал, од поголемиве продавници само таму го има.jovankrstevski1 Што си па ти толку запнал со сетек од таму ни усб не би купил .
Rx580 ама прво пиши какво напојување имаш.Zdravo, me interesira vase mislenje za kakov upgrade da napravam na grafickata, momentalno imam RX 560 OC Rog strix 4GB i procesor imam i7 4770. Grafickava realno i ne e tolku losa megjutoa kako sto izleguvaat novive igri nekako mi zaostanuva pa ne znam dali nekoja 1660ka bi doshlo dobro? Ili mozebi RTX 2060 ama e dosta skapa...
И пиши до која цена ти одговара не земај 580 ја земав се заебав оди на nvidia 1660 super ти ја препорачувам и да пиши какво напојување имашZdravo, me interesira vase mislenje za kakov upgrade da napravam na grafickata, momentalno imam RX 560 OC Rog strix 4GB i procesor imam i7 4770. Grafickava realno i ne e tolku losa megjutoa kako sto izleguvaat novive igri nekako mi zaostanuva pa ne znam dali nekoja 1660ka bi doshlo dobro? Ili mozebi RTX 2060 ama e dosta skapa...
Прегледај го приврзокот 245419
Лол, сериозно? Цената е таа. Не само што сум менаџер во Анхоч и спуштам цени туку исто така им влагам у Сетек и им покачувам цени!
Да не го глеаше ти 9400 без f пилино?
На страната од сетек гледам дека има два 1600 а на ниту еден не е прецизирано дека е AF верзијата. Едниот па е и поскап од 2600 а самиот 1600AF уствари е ундерклокнат рајзен 2600...Не запнал, од поголемиве продавници само таму го има.
Ама помешал малку брзините со цениве во секој случај, да видиме само дали ќе признае![]()
Како си се заебал кога RX 580 е 50 евра поефтина од 1660 супер,можиш да се заебиш ако земиш нешо поскапо а да дава послаби перформанси од поефтината конкуренција.И пиши до која цена ти одговара не земај 580 ја земав се заебав оди на nvidia 1660 super ти ја препорачувам и да пиши какво напојување имаш
Обиди се повторно.На страната од сетек гледам дека има два 1600 а на ниту еден не е прецизирано дека е AF верзијата. Едниот па е и поскап од 2600 а самиот 1600AF уствари е ундерклокнат рајзен 2600...
Автоматски споено мислење:
Како си се заебал кога RX 580 е 50 евра поефтина од 1660 супер,можиш да се заебиш ако земиш нешо поскапо а да дава послаби перформанси од поефтината конкуренција.
Ало дечкоо ја кажав дека ги помешав брзините со f ознаката откако @zee German посочи, фала богу дека f треба да го земе чим зима дедицирана.Го гледам тој што ти му го препорача во ТВОЈОТ постВо твојот првичен пост јасно стои дека го препорачуваш i5-9400 кој e 12125 денари
Линк до Твојот првичен пост ; Линк до Анхоч
Потоа проба да се извадиш, па уште и јас сум се збунил па го препорача i5-9400F.
Линк до твојот втор пост ; линк до Анхоч
Што е поприлично далеку од вистината.Ryzen 5 1600 AF се јаде со I5 9400f, а е двојно поефтин.
Многу нормално дека ти пошо 6500 не е два пати поевтино од 9500Кој треба да признае сега?![]()
Прегледај го приврзокот 245379
Какви црни поголеми бројчиња i7, i9, каков црн подобар i5, тебе буџетот ти е кнап i7 ќе глеал он.
Еве ти најевтина варијанта само рамот треба да ти е 2x8 ама немаат асален на залиха.
И не кажа најважното, за што ќе го користиш
Иначе ако е строго гејминг можеш да идеш и со Рајзен 2600 ако најдеш а да уложиш остало у боља графичка
Момци не следите процесори во последно време а? Интел го продаде кучата, со надеж дека ќе се врати за година-две. AMD ги гази во цена/перформанси на секое поле.
Ryzen 5 1600 AF се јаде со I5 9400f, а е двојно поефтин.
Друга работа е што не можеме да збориме за избалансирана конфигурација ако процесорот е поскап од графичката.
@Coca Cola ако не се брзаш, почекај 6 месеца, многу ќе се сменат работите.
Момче младо, Ryzen 1600AF е технолошки понапреден од Intel 9400f, а заради твоите прашања ти препорачувам да се посоветуваш со некој што навистина знае, оти форумот ти е како фејсбук, секој дели ум.А да се земе на пример Ryzen 5 3600, 2х8 гб рам (или една 16ка?), и графичка каква да ставиме? Рајзенот нели е понова технологија?
Некако не ми се зима процесор произведен во 2016 во конфигурација од 40000, не е малку 40000 мамицата...
Да во ред гледам но еве сега да речеме за процесориве го гледам intel i5 9600kf и го споредувам со Ryzen 5 3600, интелот на бенч е нешто по јак за ~10% но AMD е поефтин за 1500 денари бар во анхоч.Момче младо, Ryzen 1600AF е технолошки понапреден од Intel 9400f, а заради твоите прашања ти препорачувам да се посоветуваш со некој што навистина знае, оти форумот ти е како фејсбук, секој дели ум.
Sent from my Redmi