Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
jovankrstevski1 Што си па ти толку запнал со сетек од таму ни усб не би купил .
Не запнал, од поголемиве продавници само таму го има.
Ама помешал малку брзините со цениве во секој случај, да видиме само дали ќе признае :D

Zdravo, me interesira vase mislenje za kakov upgrade da napravam na grafickata, momentalno imam RX 560 OC Rog strix 4GB i procesor imam i7 4770. Grafickava realno i ne e tolku losa megjutoa kako sto izleguvaat novive igri nekako mi zaostanuva pa ne znam dali nekoja 1660ka bi doshlo dobro? Ili mozebi RTX 2060 ama e dosta skapa...

Zdravo, me interesira vase mislenje za kakov upgrade da napravam na grafickata, momentalno imam RX 560 OC Rog strix 4GB i procesor imam i7 4770. Grafickava realno i ne e tolku losa megjutoa kako sto izleguvaat novive igri nekako mi zaostanuva pa ne znam dali nekoja 1660ka bi doshlo dobro? Ili mozebi RTX 2060 ama e dosta skapa...
Rx580 ама прво пиши какво напојување имаш.

Sent from my Redmi

И пиши до која цена ти одговара не земај 580 ја земав се заебав оди на nvidia 1660 super ти ја препорачувам и да пиши какво напојување имаш

Прегледај го приврзокот 245419
Лол, сериозно? Цената е таа. Не само што сум менаџер во Анхоч и спуштам цени туку исто така им влагам у Сетек и им покачувам цени!
Да не го глеаше ти 9400 без f пилино?

Го гледам тој што ти му го препорача во ТВОЈОТ пост :-) Во твојот првичен пост јасно стои дека го препорачуваш i5-9400 кој e 12125 денари :)
Линк до Твојот првичен пост ; Линк до Анхоч

Потоа проба да се извадиш, па уште и јас сум се збунил па го препорача i5-9400F.
Линк до твојот втор пост ; линк до Анхоч

Кој треба да признае сега? :-)

Како и да го вртиш, AMD во моментов нуди повеќе за парите. Бар за 20-30%

Не запнал, од поголемиве продавници само таму го има.
Ама помешал малку брзините со цениве во секој случај, да видиме само дали ќе признае :D
На страната од сетек гледам дека има два 1600 а на ниту еден не е прецизирано дека е AF верзијата. Едниот па е и поскап од 2600 а самиот 1600AF уствари е ундерклокнат рајзен 2600...
Автоматски споено мислење:

И пиши до која цена ти одговара не земај 580 ја земав се заебав оди на nvidia 1660 super ти ја препорачувам и да пиши какво напојување имаш
Како си се заебал кога RX 580 е 50 евра поефтина од 1660 супер,можиш да се заебиш ако земиш нешо поскапо а да дава послаби перформанси од поефтината конкуренција.

На страната од сетек гледам дека има два 1600 а на ниту еден не е прецизирано дека е AF верзијата. Едниот па е и поскап од 2600 а самиот 1600AF уствари е ундерклокнат рајзен 2600...
Автоматски споено мислење:

Како си се заебал кога RX 580 е 50 евра поефтина од 1660 супер,можиш да се заебиш ако земиш нешо поскапо а да дава послаби перформанси од поефтината конкуренција.
Обиди се повторно.
a296bd5a62d2a8a94bdc253c9e4b44ee.jpg

Sent from my Redmi

Го гледам тој што ти му го препорача во ТВОЈОТ пост :) Во твојот првичен пост јасно стои дека го препорачуваш i5-9400 кој e 12125 денари :)
Линк до Твојот првичен пост ; Линк до Анхоч

Потоа проба да се извадиш, па уште и јас сум се збунил па го препорача i5-9400F.
Линк до твојот втор пост ; линк до Анхоч
Ало дечкоо ја кажав дека ги помешав брзините со f ознаката откако @zee German посочи, фала богу дека f треба да го земе чим зима дедицирана.
Додека ТИ го пиша ова
Ryzen 5 1600 AF се јаде со I5 9400f, а е двојно поефтин.
Што е поприлично далеку од вистината.
Кој треба да признае сега? :)
Многу нормално дека ти пошо 6500 не е два пати поевтино од 9500

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 245379

Какви црни поголеми бројчиња i7, i9, каков црн подобар i5, тебе буџетот ти е кнап i7 ќе глеал он.
Еве ти најевтина варијанта само рамот треба да ти е 2x8 ама немаат асален на залиха.

И не кажа најважното, за што ќе го користиш

Иначе ако е строго гејминг можеш да идеш и со Рајзен 2600 ако најдеш а да уложиш остало у боља графичка
Момци не следите процесори во последно време а? Интел го продаде кучата, со надеж дека ќе се врати за година-две. AMD ги гази во цена/перформанси на секое поле.

Ryzen 5 1600 AF се јаде со I5 9400f, а е двојно поефтин.
Друга работа е што не можеме да збориме за избалансирана конфигурација ако процесорот е поскап од графичката.

@Coca Cola ако не се брзаш, почекај 6 месеца, многу ќе се сменат работите.

А да се земе на пример Ryzen 5 3600, 2х8 гб рам (или една 16ка?), и графичка каква да ставиме? Рајзенот нели е понова технологија?
Некако не ми се зима процесор произведен во 2016 во конфигурација од 40000, не е малку 40000 мамицата...

А да се земе на пример Ryzen 5 3600, 2х8 гб рам (или една 16ка?), и графичка каква да ставиме? Рајзенот нели е понова технологија?
Некако не ми се зима процесор произведен во 2016 во конфигурација од 40000, не е малку 40000 мамицата...
Момче младо, Ryzen 1600AF е технолошки понапреден од Intel 9400f, а заради твоите прашања ти препорачувам да се посоветуваш со некој што навистина знае, оти форумот ти е како фејсбук, секој дели ум.

Sent from my Redmi

Момче младо, Ryzen 1600AF е технолошки понапреден од Intel 9400f, а заради твоите прашања ти препорачувам да се посоветуваш со некој што навистина знае, оти форумот ти е како фејсбук, секој дели ум.

Sent from my Redmi
Да во ред гледам но еве сега да речеме за процесориве го гледам intel i5 9600kf и го споредувам со Ryzen 5 3600, интелот на бенч е нешто по јак за ~10% но AMD е поефтин за 1500 денари бар во анхоч.

Еве го интелот:
https://www.anhoch.com/product/5998...core-37ghz-lga-1151-9mb-box-wo-graphicscooler

Еве го рајзенот:

П.С
ШТО Е РАЗЛИКАТА МЕЃУ ОВА И ОВА ?

Сите интел процесори што имаат К се отклучени за оверклок (доколку го правиш тоа разгледај еден куп видеа и прочитај доволно), додека сите оние кои имаат f доаѓаат без вградена графичка картичка.

Sent from my Redmi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom