Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Искуство од некој што работи 3Д, каква графичка е прифатлива за работа а да не е 300+ евра? Нешто околу 200-250? Дали е паметно да се земе докажаната RX 580, има за околу 11К со 8GB RAM... или пак од поновиве NVidia како 1650, 1660, со 4 или 6 GB RAM како и SUPER верзиите од истите? Која би била онака best buy опција што ќе брка работа, а да не се фрлат многу пари? Инаку за CPU веќе зедов Ryzen 7 2700X.
Не е ли малце стара 1060? Од 2016-та е. Колку во иднина би била поддржана со драјвери? Ако ја споредам со 1660, оваа е за нијанса подобра, а понова. Цените се тука некаде.
Сериозен си со прашањето? 8 јадрен Ryzen ти е слаб процесор?Друже незнам колу ќе пстигнеш 3д графика со таа конфигурација инаку од искуство имам rx580 ама nvidia се подобри .
Не е ли малце стара 1060? Од 2016-та е. Колку во иднина би била поддржана со драјвери? Ако ја споредам со 1660, оваа е за нијанса подобра, а понова. Цените се тука некаде.
Не бе какви 340 еур. Има во Анхоч, Гигабајт за 250 eur. За 500 ден фазла се наоѓа и super верзијата.Точно, подобри перформанси покажува споредбено со 1060ката, годината на производство исто така е на страна на 1660, но според мене и висината на цената е на истата страна.
Можеби јас направив некаква грешка, но мислам дека 1660 6GB кошта 340€... :/
Топ ко така.Не бе какви 340 еур. Има во Анхоч, Гигабајт за 250 eur. За 500 ден фазла се наоѓа и super верзијата.
Препорачајте добра конфигурација / компоненти до кај 36000-40000 денари.
Гледам од постовите погоре, 1050 гтх и 1060гтх се стари веќе 4 години, сакам нешто поново што ќе можам да го терам здравје 4+ години.
Што е разликата меѓу супер верзија и обична?
Кој процесор е подобар? Дали да се стремам кон поголемо бројче i7 или i9 или да се бара подобар i5?
Благодарам,
Како што ти кажа @Anon, битно е за што примарно ќе го користиш пц-то. И јас сум во фаза на купување компоненти и првично размислував за тој истиот буџет што го кажуваш ама како читав и гледав ривјуа изминативе месеци, ќе треба да го растегнам буџетот изгледа околу 45000 за да го постигнам она што го сакам, а тоа е брз, избалансиран систем, наменет пред се за продуктивност (2Д и 3Д графика и видео), но и да сакам да поиграм нешто, да биде доволно јак иако не сум гејмер, а и да сакам посериозно да играм, немам нешто многу време за тоа. Последние 2 години, новите AMD Ryzen процесори се исклучително популарни поради јаките перформанси што ги нудат со оглед на цената што ја имаат. Дополнително, АМ4 платформата на АМД ти нуди слобода во изборот на процесори и матични плочи кои лесно и за мали пари можеш да ги надградиш во иднина ако имаш потреба (накратко, само земаш појак процесор и го користиш на истата плоча), што не е баш случај кај Интел. За графичките тоа што прашуваш, имаш основна верзија на некој модел, пример GTX 1650. Е сега, имаш понова верзија на истиот, означен како GTX 1650S односно (SUPER), кој обично е со поголем клок, повеќе процесорски јадра, поголема брзина на меморијата итн... споредено со основната верзија, за не многу голема разлика во цена. Пример груба споредба на 1650 и 1650S, дава дека SUPER верзијата е и до 40% побрза, а разликата во цена им е 2-3000 ден.Препорачајте добра конфигурација / компоненти до кај 36000-40000 денари.
Гледам од постовите погоре, 1050 гтх и 1060гтх се стари веќе 4 години, сакам нешто поново што ќе можам да го терам здравје 4+ години.
Што е разликата меѓу супер верзија и обична?
Кој процесор е подобар? Дали да се стремам кон поголемо бројче i7 или i9 или да се бара подобар i5?
Благодарам,
I5 9400f е истиот процесор само без интегрираната графичка а 2500 денари е поефтин.Прегледај го приврзокот 245379
Какви црни поголеми бројчиња i7, i9, каков црн подобар i5, тебе буџетот ти е кнап i7 ќе глеал он.
Еве ти најевтина варијанта само рамот треба да ти е 2x8 ама немаат асален на залиха.
И не кажа најважното, за што ќе го користиш
Иначе ако е строго гејминг можеш да идеш и со Рајзен 2600 ако најдеш а да уложиш остало у боља графичка
Ме бунат тие петардите, црвениве ставаат г кај тие со интегрирана, овие ставаат ф кај тие без интегрирана...I5 9400f е истиот процесор само без интегрираната графичка а 2500 денари е поефтин.
Ако му е за гејминг баш е подобро интел да земи ради подобрата сингл кор утилизација во однос на рајзенот.
Пилино ти менаџер да не си во Анхоч па ја намали цената за 2500 денари?Ајде пиле дај ми линкче едно убафко од кај нас за 4800 денари да го зеам 1600 af
Прегледај го приврзокот 245407