Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Kade pisav deka ja biva?
Ako si se setate kako dosega i kukate kako se vi zabranile, italija kje staneme, nemam sumja vo toa.
Еве бе другар. Во секој случај ќе кукаме дека не ја бива оти стварно не ја бива. Во друго во шо не се сомневаш? Дај кажи ни, припреми не. Кажи до кога да седиме дома затворени.
Zalnite nemozele da setat.... pa setajte ispozarate se megju sebe, i posle kukajte kako ne ni ja bivalo drzavata.
Nema da preripnete ako nekoja nedela ste doma, ama dobro za se mora kontra da se odi. Togas sto da se kaze. So srekja!!!!!

Еве бе другар. Во секој случај ќе кукаме дека не ја бива оти стварно не ја бива. Во друго во шо не се сомневаш? Дај кажи ни, припреми не. Кажи до кога да седиме дома затворени.
Mn mi e gajle za drzavata. Ako se prodolzi so vakvi izleti vo priroda vo vreme na vonredna sostojba i pandemija, ne ocekuvaj deka virusot kje iscezne od samiot sebe.
Sto pomalku kontakti, tolku pobrzo kje iscezne virusot. Ama so ovoj narod ne gledam kako kje se sluci toa. So srekja!
Автоматски споено мислење:

Sto se brukas be, gledas deka rezultative se krajno zabegani vo pogresen pravec, I za vas vo stabot narodot e kriv, namesto da se sedne da se napravi saglam analiza, tie narodot bil kriv, narodot e kriv sto ne ve krena nakloci dosega.
Hahahaha,koj stab be?

Не беше нигде волкав хаос, ни надвор ни пред продавници. Има константен ред пред секоја продавница од сабајле до 3 саат, а внатре е гунгула. Еве ако мене ме лажат очите тогаш у реду се мерките.

Абе како не било исто кога при првото спомнување на Корона се потроши цела тоалетна во маркети. Немаше никакви мерки па пак купуваа залихи за 3 месеци за секој случај.

Види, на прогласена вонредна состојба, пази најригорозното нешто што можи една држава да го направи не се почитува ништо и сите се понашаат ко од бомболо син да се.
Да не беа овие мерки до сега цела земја ќе беше заразена што од разноразни собиранки, забави, родендени, свадби.
Не знам како не можеш да сфатиш дека менталниот склоп на оваа нација е крш, а главната одлика на овој вирус е нешто најспротивно на ова што ние го живееме.
За 14 денови колку што трае инкубацијата, еден човек може да зарази 100 други.

Не се само маркетите и банките проблем, пробај да видиш од страната на останатата социјална интеракција што ја има овој народ и ќе видиш колку е полоша од гужвите во маркетите.

И ме интересира каква мислиш дека би била статистиката доколку не постоеа овие карантини и полициски часови.

Mn mi e gajle za drzavata. Ako se prodolzi so vakvi izleti vo priroda vo vreme na vonredna sostojba i pandemija, ne ocekuvaj deka virusot kje iscezne od samiot sebe.
Sto pomalku kontakti, tolku pobrzo kje iscezne virusot. Ama so ovoj narod ne gledam kako kje se sluci toa. So srekja!

Hahahaha,koj stab be?
Sto e problem izlet vo priroda ako nemas kontakti so drugi?

А со вакви ретардирани политичари уште потешко ќе исчезни. Секако вирусот ќе го има дури да излези вакцината, а ти ако планираш да си затворен во 4 ѕида до јуни јули 2021ва слободно.
Ние другите колку толку ќе се пазиме да не го фатиме вирусот.
Ako izleguva narodot nadvor kako da nema novo utre kje go ima do 2030 godina, ne do slednata.

Ne razbiras li deka sme ostaveni sami na sebe, noz do koska e dojdena rabotata, ostavi gi politicarite i slicnite na niv, tie i da se zarazat kje dobijat ekstra lekuvanje. Nie? Ne te ni prima co bolnica, kje cakaat sami da si umreme. Toa e realnosta, taka da OSTANETE DOMA, toa e mojata poraka. Kje ima vreme posle za se, samo trpenie.

Sto e problem izlet vo priroda ako nemas kontakti so drugi?
Toa da se nema kontakt so drugi, na zborovi samo, ili i vo realnost? Kako sto gledam samo na zborovi e bidejki realnata slika e razlicna vo gradov. Prvi maj e sekoj den, i posle 100 zarazeni vo den, epa kje ima. Ostanete doma, kje ima vreme za se, vaka sami se zezame, na samite loso si praveme.

Ako izleguva narodot nadvor kako da nema novo utre kje go ima do 2030 godina, ne do slednata.

Ne razbiras li deka sme ostaveni sami na sebe, noz do koska e dojdena rabotata, ostavi gi politicarite i slicnite na niv, tie i da se zarazat kje dobijat ekstra lekuvanje. Nie? Ne te ni prima co bolnica, kje cakaat sami da si umreme. Toa e realnosta, taka da OSTANETE DOMA, toa e mojata poraka. Kje ima vreme posle za se, samo trpenie.
Ради тие шо велиш да ги остам не те примат во болница ако ти притреба. Ако не излези вакцина и со построги мерки од овие пак ќе си постој вирусот ама изгледа ти не сфаќаш дека само пробват да го успорат заразвањето на луѓето, а не комплетно да го отстранат вирусот оти не е возможно то.

Toa da se nema kontakt so drugi, na zborovi samo, ili i vo realnost? Kako sto gledam samo na zborovi e bidejki realnata slika e razlicna vo gradov. Prvi maj e sekoj den, i posle 100 zarazeni vo den, epa kje ima. Ostanete doma, kje ima vreme za se, vaka sami se zezame, na samite loso si praveme.
Бате мисли малце пред да напишеш нешто.
Ако сум одел јас со другарот до прилепското езеро со кафе во рацете, сеа другарот че дојде кај мене во двор или кај комерцијална че поседиме. Има некоја разлика? Каква мерка е ова кажи ми?
А гарантирам дека има голем број на прилепчани што си возеле самите со точакот до езеро, или до трескавец оделе, а сеа поради тоа што му е забрането, че се собираат по дома/дворови со комшиите и че имаат дупло поголем број на контакти.
И уште нешто, да појдам јас до езеро САМ СО КОЛАТА, че ме казнат.
Ама затоа брајчава од тризла фрчар секој ден со коливе, натоварени со по 2 кубици дрва.

Фала, ми значи поддршката :)
Исто и тебе со среќа во 4 ѕида дури да излези вакцината, ќе ти треба :)
Jas kje bidam ziv za vakcinata, a kuckarite sto se zalat za kucinja i trista gluposti, ne veruvam ili tie sto vo vreme na SVETSKA PANDEMIJA im nedostasuva setanje.

Бате мисли малце пред да напишеш нешто.
Ако сум одел јас со другарот до прилепското езеро со кафе во рацете, сеа другарот че дојде кај мене во двор или кај комерцијална че поседиме. Има некоја разлика? Каква мерка е ова кажи ми?
А гарантирам дека има голем број на прилепчани што си возеле самите со точакот до езеро, или до трескавец оделе, а сеа поради тоа што му е забрането, че се собираат по дома/дворови со комшиите и че имаат дупло поголем број на контакти.
И уште нешто, да појдам јас до езеро САМ СО КОЛАТА, че ме казнат.
Ама затоа брајчава од тризла фрчар секој ден со коливе, натоварени со по 2 кубици дрва.
Drugar vo sekoja rabota ima isklucoci, zborot mi e deka mozebi ti nema da se grupiras ama 95% od drugite go pravat toa.
I sto sega ako zabranile setanje, inat li kje terame pa kje se grupirame do kukji i zgradi? Demek kje gi zezneme vlastite taka. Nie, obicniot narod gubeme, kako i sekogaas.

Jas kje bidam ziv za vakcinata, a kuckarite sto se zalat za kucinja i trista gluposti, ne veruvam ili tie sto vo vreme na SVETSKA PANDEMIJA im nedostasuva setanje.

Drugar vo sekoja rabota ima isklucoci, zborot mi e deka mozebi ti nema da se grupiras ama 95% od drugite go pravat toa.
I sto sega ako zabranile setanje, inat li kje terame pa kje se grupirame do kukji i zgradi? Demek kje gi zezneme vlastite taka. Nie, obicniot narod gubeme, kako i sekogaas.
Брат, полошо прават. Така че течат работите нормално, без инат.
Како што кажа дека 95% се групираат по паркови, исто така 95% че се собираат по дома/викендици.

HRAM NARODA 18 noemvri 1978 god. Jonestown Gvajana = M P C 16 april 2020god. Makedonija

Дај бе маните го овој појма нема што зборува, ке го снемало вирусот со помалку контакти.Е добро бе по памртни да не сме од Германците и сите други што ги опуштаат работите.Ние 30 години не ебаваат 2 ебани партии што не искрадоја за цел век и има луѓе за сендвичи гласаат IQ на македонците е страшно ниско и ти ми трескаш глупости тука.Ај марш од тука само тензија ствараш како минува време се појасно е дека вирусот е бабина деветина
Шо олабаја Германците? Матурантите само ќе одат ба училиште 3ти Мај други никој и малите продавници ќе работат.

Журки, собири, родендени итн итн минимум до 31 Август се забранети. Хотелите најверојатно нема ни да проработат сезонава. Островите Германски и Мајорка како дестинација имаат идеја да ги забранат за одмор тотално.

За олабавување евентуално друго освен за матурантите ќе се разговара на 3 Мај ама досега нема охрабрувачки знаци. Ова хо кажа Меркел и ова се сподели на сите весници и медиуми.

А тоа што нашите портали еден ден пред состанокот објавија олабавување на мерките е др муабет. Пошто ние ств глумиме најпаметни и за сите се знајме а фактички 1м растојание не не бива да одржиме.

А сите шо мислат дека е бабина деветина оти не се пријавите црвен крст, волонтери во болница, достава на храна кај 'заболените' некој денар ќе дрпните, тие што се во карантин итн...прва линија де пошто не постој како ќе се заразите од нешто шо го нема?

Има тука на форум што беа заболени ако ништо друго нив ги вреѓате и прајте лажговци или глупи со бабини деветини муабет.

Ете баш Германија на луѓе(Македонци собари) шо работат во Хотел тука во населбата им праќаат на сите меил кој учеле медицинско за помош па и цивили до скоро бараја за во случај да притребаат. Конкурирајте.

А за IQ и двете партии се согласувам. За ѓуабетот за прошетки не ви се мешам.

Последно уредено:
Ова е статистика што ќе биде најмеродавна.

Провинцијата во Еквадор, каде што има Корона и официјално само 187 мртви од вирусот има вкупно 6700 смртни случаи за пола месец Април, додека вообичаениот просек за истиот период во претходните години е 1000.

'

Визеулно да видите за што станува збор и веројатно е 100% поефикасно од вентилатор.

Тука 90% се третираат така.Пишав за тоа пред 3-4дена.

Последно уредено од модератор:
Ова е статистика што ќе биде најмеродавна.

Провинцијата во Еквадор, каде што има Корона и официјално само 187 мртви од вирусот има вкупно 6700 смртни случаи за пола месец Април, додека вообичаениот просек за истиот период во претходните години е 1000.

Тоа значи дека не ги проверуваат од корона ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom