Очигледно заслужуваме многу полошо од Коронава.
Преку куров од овој муабет веќе. Де метеор да удрел, па нуклеарка, па сега короната појако да фатела. Ако толку имаш самоубиствени нагони, има мал милион начини да си ја задоволиш таа потреба и чао, пријатно. Или па евентуално оди зарази се и цркни си, таман раат ќе бидеш после (не конкретно ти, туку сите што го тупат со муабетите во овој стил, заедно со оние натуралистите, за кои се ова е некаква реакција на природата за истребување на луѓето, кои во суштина се вистинскиот вирус).
Во врска со непочитувањето на мерките, тоа е тоа што го трубам од самиот почеток на воведувањето на мерките. Не можеш ти од една страна да си свесен за тоа од каков калибар е тешкото мнозинство во општествово, а од друга страна се да оставаш на наводната свест на истото тоа мнозинство. Не оди едното со другото, како што можеме да воочиме последниве две работни недели.
Апсолутно паѓаат во вода сите мерки кога имаш ситуации како борците за човекови права во Ченто, како чедата божји за празнициве со лигавењето една лажица, како разни Цаци и „кур ми е, двор ми е“ ликови од сличен калибар и како јаготка на шлагот секојдневните гужви на секој чекор, собирањето во групи во клупи и тротоари и општото шлаење на идиотиштата што сигурно тоа го прават како последица на нивната потреба за терање инает во секој сегмент од животот (односно муабетот „ти ќе ми кажеш што да правам“, типичната патетична „анархија“ со која само си наштетуваат сами на себе).