Јас кажвам за кај мене.@DeviAngel што се случува на видеово можеш да ни кажеш?
![]()
Germany Stands Up Against "Stay At Home/Lock In Place" Orders!!!
People are starting to see through the deception and that there is something much more Sinister than a "invisible enemy that we are at war with". This is sta...www.youtube.com
Не бе пријател ти влета да се правиш стручен за инфлуенца и да кажуваш дека умирале само мали деца и стари и изнемоштени. Потоа продолжи со историски лекции за бркање на вештерки.А шо е проблемот сега за тебе ??? Не умирале доволно 65+ ли. Па колку имало тие години шо се 65+, колку бил тогаш животниот век во светот, не си ми јасен.
Карантин нормално да се прогласи кога било заболено 1/3 од светското население. 500.000.000 биле заболени или 1/3 од целокупното население. Починале 50 милиони луѓе, можда и повеќе. Требало ли бебе да не остане живо, тоа ли те мачи, бебето има имунитет првите 2-3 години од мајката со доењето, а тогаш богами ги доеле, не биле на вештачко млеко од нестле.
Немам намера да се расправам, само кажувам.. кучињата се социјални суштества и сакаат контакт со други кучиња, тегнат ланец за да го остварат па се праат и ситуации на блискост...@ZoPara8 И што е толку проблематично на сликава не гледам... каде има тука близок контакт човек со човек ? Премногу хистерија...непотребна.
Па не баш, ти постираш слика-две и иронично се исмеваш за сите што кажале нешто лошо за Германија, и со тоа се обидуваш да наметнеш слика за идеалната Германија и нивниот менталитет.Јас кажвам за кај мене.
Против 5G можи протестират![]()
Баш напротив, ти се правиш стручен и напаѓаш лекар кој тврди дека грипот е поопасен, а јас само те прашав и пак ќе те прашам, зошто ти еве мислиш дека короната е поопасна од грипот кога не ги напаѓа децата.Не бе пријател ти влета да се правиш стручен за инфлуенца и да кажуваш дека умирале само мали деца и стари и изнемоштени. Потоа продолжи со историски лекции за бркање на вештерки.
Да ти кажам дека не сме сите ебиветровци, кој што не разбираат пенис од колено, а се прават паметни.
Гледаш @pixa зошто не земам здраво за готово мислење од медицински лица.
Сегде има ислучоци али тука бар на север луѓето ептен се придржуваат до мерките. Исклучоци ала Синѓелиќ има секаде.Па не баш, ти постираш слика-две и иронично се исмеваш за сите што кажале нешто лошо за Германија, и со тоа се обидуваш да наметнеш слика за идеалната Германија и нивниот менталитет.
Замисли сега јас да го постирам ова видео од Германија за протести и апла неодржување дистанца, потоа во 3 саат кај нас да излезам на плоштадче и да ти сликнам дека никој нема, да се прошетам малку и да ти сликам како Карпош редовно дезинфицира улици.
Затоа што од стручните лица што ги слушам, како на пример оној од Јужна Кореа, убаво си кажуваат дека овој вирус (што би рекол Вело) е многукратно посмртносен од непандемична инфлуенца. Нема причина да не му верувам Јужна Кореа е пример за тоа како треба да се справуваш со вирусов без строги мерки како во Кина.Баш напротив, ти се правиш стручен и напаѓаш лекар кој тврди дека грипот е поопасен, а јас само те прашав и пак ќе те прашам, зошто ти еве мислиш дека короната е поопасна од грипот кога не ги напаѓа децата.
Секој ден пропаѓа сѐ што си правел дотогаш, бидејќи секој ден е Бајрам и Велигден пред банкомати, банки, маркети, пошти, институции.Vo momentov gledam kontaktna emisija na tv telma bas na ovaa tema i ne mi se veruva kolku nenormalen narod imame,pa ovie ludaci vo petok site ke se nacrtaat na pricesna vo crkva i se dosega sto pravevme propaga a od druga strana mi zabranuvaat edinstveniot sloboden den da go iskoristam da odam na planina na vozduh
Не сакав да коментирам за мерките на Швеѓаниве затоа што е добро да видиме и различен пристап кон епидемијава, но мислам дека кога ќе стасаат до бројка од 250 починати на милион жители, властите ќе се прекршат и ќе ја сменат политиката.
од видеово не делува дека Швеѓаните нешто сериозно ја сфатиле короната (веројатно не е насекаде исто)
а и денес имаат највисока стапка на починати
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8221719/Sweden-reports-record-170-new-coronavirus-deaths.html?ito=social-facebook&fbclid=IwAR3Ux6-mfKtWFTW1KvmZ6aQi4H87u8ehzwNvHdYm-zNiH09vW5UwdMLVl7I
Кисело е грозјето изгледа, пак не ми одговори, друже мене да ми влегува у џеб ко на некој со ситуацијава, ќе те убедував вештерки дека треба да се горат на плоштад, али тоа е, кој у што сака верува, кој колку му сече.Затоа што од стручните лица што ги слушам, како на пример оној од Јужна Кореа, убаво си кажуваат дека овој вирус (што би рекол Вело) е многукратно посмртносен од непандемична инфлуенца. Нема причина да не му верувам Јужна Кореа е пример за тоа како треба да се справуваш со вирусов без строги мерки како во Кина.
А еве и да не одиме подалеку имаме на форумов доктори што се на лице место како на пример @faust.mephistopheles, кои постираа мислење за советите на Вело.
И на крај доволни се сите графици за смртност во 2019 спрема 2020 период јануари - април. На пример во Њујорк просек на смртност е 100 на ден во 2019, сега само од Корона е 300 на ден, плус 300 од инфаркт кои до вчера не ги заведуваа во починати од Корона, тоа ти е мин 4 пати поголема смртност од просек. Во Њујорк лани не умирале само од грип, умирале и од разни незгоди, други болести, тоа значи споредба корона/инфлуенца е многу многу повеќе од 4:1.
Како не ти одговорив? Па ти кажав дека корона има барем за 4 пати поголема смртност од грип.Кисело е грозјето изгледа, пак не ми одговори, друже мене да ми влегува у џеб ко на некој со ситуацијава, ќе те убедував вештерки дека треба да се горат на плоштад, али тоа е, кој у што сака верува, кој колку му сече.
Можеби, но ќе биде прекасно, и ако останатите земји се во фаза на flattening the curve никој не е луд да пушта заразени Швеѓани во своите земји, а тоа сигурно и на економски план ќе им се одрази, пошто меркиве најмногу им се заради тоа.Не сакав да коментирам за мерките на Швеѓаниве затоа што е добро да видиме и различен пристап кон епидемијава, но мислам дека кога ќе стасаат до бројка од 250 починати на милион жители, властите ќе се прекршат и ќе ја сменат политиката.
Сега се со официјални бројки од 119 починати на милион жител.
Еве и германциве ги продолжија мерките до 1 свибањ, изгледа од паника и хистерија.Сами си ги затворија од паниката и хистеријата,само Среда и Сабота работи градов.