леле тоа прополисот е заеби работа..... !!!!!!!Има ваква тема.
Мене ми помага само прополис од кој 5 секунди скокам ко ненормална од шо ме печит.
Ко менструација се јеботе,првите два дена најдебилни се.. после неам галје.
:smir: Антисептикmnogu zafrknata stvar,mi se pojavuvaat na dolnata usta od vnatresna strana,i lek sto odma pomaga e plavilo(ne znam tocno kako se vika) go koristat stomatolozite ,odma pominuvaat
daaaa na toa mislev:smir: Антисептик
Купи си антисептик од аптеката како метиленско плаво, јодна тинктура за уста и слични
OceaN ми спомна кафе, мелено, со прстот да ставам на афтите, но тоа не е изводливо, пошто афтите ми се излезени околу раните кај што стоеле крајниците, а и неможам да ги видам, не ни помислувам да ги фаќам, пошто многу болат. И не болат толку афтите, колку ушињата, нели раните (од крајниците) се исто поврзани со сетилата за слух.Лек за афти? Ми се појавија неколку во устата, понавнатре.
***Имајте во предвид дека пред една недела сум праен операција - ми ги извадоа крајниците и нормално имам рани, па алкохоли и слични работи не се во предвид.
caj od kantarion pomagaДа се самоцитирам од друга тема:
OceaN ми спомна кафе, мелено, со прстот да ставам на афтите, но тоа не е изводливо, пошто афтите ми се излезени околу раните кај што стоеле крајниците, а и неможам да ги видам, не ни помислувам да ги фаќам, пошто многу болат. И не болат толку афтите, колку ушињата, нели раните (од крајниците) се исто поврзани со сетилата за слух.
Пијам, јадам, тркалам во уста прополис. Септолете... пијам разни чаеви, по 20 капки Нистатин течност.. а и секое сабајле одам на лекар за премаст на раните/афтите.
Некој да не имал слично искуство па да сподели лек?
за афти најефикасен спреј ти е проафтол.мене цела уста ми беше полна со афти воспалена 3 дена ставав ми помина скорз и од тогаш ни една афта ми се нема појавено
Епа решението за усната шуплина се вика Сода бикарбона(мења ПХ вредност) која директно ќе ја нанесеш...па ќе боли многу..потоа ќе направиш гаргара и тро мед ќе ставиш.не сте единствени. јас секоја недела имам по 2 во усната шуплина. мака мачам со нив. една комшика ми позајми неколку таблети и 2 афти ми поминаа веднаш до утре. а поголемите за една недела. ама болките се смирија за неколку дена.
Ослабев од нив 5 килца. :nesum:
И се погоди ти да моеш да ми го нарачаш, така?Naj efikasen lek sto sum go kupil do sega i bolkata da mi prestane za samo nekolku sekundi a aftata da iscezne za nekolku dena e ORALMEDIC. Americki lek mnogu dobro napraven