Уништени Македонски гробишта кај Камник

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Дали знаеш што е убиство со умисла Пуно ?? Во тој случај, дури и да пукаше со пиштол чивекот, по ниедно правило не можеа да го осудат за осуда со умисла... Тоа што кажуваш дека Албанците гласале за убиство со умисла, е доказ за мајндсетот кој владее кај вас и кој ќе ве кошта многу

Ајде де, не ти чинат луѓето на власта сега а? Луѓето кои дозволија двојазичност во цела држава и кои ги остварија непостоечките точки, од непостечката Тиранска платформа... Колку само типично од ваша страна, отварање 10 прста, како што наеднаш станаа шовинисти оние кои потпишаа амнестија за воените злосторства...

Не, се како мене, не се секирај. Да беа како мене, немаше многу работи да се случат... Повеќето одат по линија на помал отпор и затоа се игнорантни работите што ги правите, пошто не им е дојдено јајцето на газот.
А тоа што македонците гласаа за сообраќајка и вие се согласувате што кажува тоа за вас?

Па ако амнестирале воени злосторници треба да се нарекуваат шовинисти, патем што ќар имам јас ако амнестирале терористи, те молам потсети ме.
Автоматски споено мислење:

,,,a ti mislish deka si poinakov od tvojot etnikum,,,
Немам податоци како е *мојот* етникум па да се споредам, можеби треба да прашувам некој експерт а.к.а. македонец.

Хах, Јохан Тарчуловски стана херој, а беше осуден од меѓународен суд а не од сваровско судство и не од народни комунистички пропагандистички приказни.
Убиецот од Гостивар кој разрешета двајца исто така стана херој и кој знае дали спиел во затвор воопшто а требаше доживотна да му се турне.
Вие ниту ги криете, вие ги правите херои.
E dobro de, Talat Dzaferi sigurno e heroj za vas sega. Ne samo sho e heroj tuku i baagi ubava pozicija ima.

Плачам, рикам, бидејќи и инаку му се восхитувам на твојот истакнат форумски лик и дело и твоето мислење многу ме потресе.

Тотално небитно. Она што е битно е да бидат вака исмевани и напаѓани глупостите што ги лупеташ. Во принцип не реагирам на глупости што немаат потенцијална опасност, ама ова има. Овие релативизирања, да не се делиме по етничка, верска основа, во секоја група секакви има тип на ретардации и толеранции им даваат замав на шиптaрите. Изјави на Реџепи кои не се санкционираат, диви џамии кои се трпат ради соживот или што би рекол еден од топ 5 најголеми гомнари што одел по земјава

Знам како размишљаш за себе. Имам вокабулар, се дружам со прогресивни луѓе со напредни идеи, слушам алтернативна музика, имам поинакви визии за човештвото од закоравените религиски, национални и патријархални вредности, не сум класична сељанка што слуша турбофолк и гледа турски серии, значи мојот став е исправен и точен а вашите се затуцани. Не треба да се генерализира, не треба да се дискриминира.

И одма, ама одма ме потсети на една друга личност слична на тебе. Затоа што на крај на ден, шиптaрите не ги боли кур за твојот ретардиран космополитизам, единствено нешто што им е битно е што се викаш Трајанка а не Шпреса. Ти посакувам најискрено да не ја доживееш оваа судбина

И да, овој пат ад хоминем е неопходен, пред се за твое добро. Затоа што боље тука на форумов вербално да те шамараат, него ли како во примерот погоре вистински. Не верувам дека ќе извлечеш некоја поука од ова. Многу си приучена, мислиш дека познавањето на терминологии и некое стекнато знаење над маалската фризерка Жане те прави интелектуалка, пуна си себи, го имаш типичниот лакањашки либтардски синдром, скоро и можам и да се кладам дека го слушаш Мирко Попов, пост панк и го сакаш Вуди Ален. Ова е 10% напишано за тебе. Другите 90% е за останатите што читаат, а не се запознаени со ситуацијата на терен или не знаат која страна да ја завземат и зошто и другите и јас вака агресивно реагираат.

Пазете сега сусаро е на потег, но добро да се знае, не било добро да си либерал.
Но што правиш ти што не си, сеење омраза помага нешто?

Македонците не ги бива за држава, кажа членот чии сонародници имаат држава во која се садат плантажи со марихуана, слични на тие во филмовите со Ескобар и уште еден протекторат во кој најразвиена економска гранка е дилање со човекови органи.

Или крвникот од Сирија Лаврим кој патем ги предводеше демомстрациите и демолирањето и претепувањето на невини цивили пи повод апсењето на злосторниците од Смилковци.

Ова ќе се преправам дека не ја дочитав, бриши побрзо.

Ништо несвојствено за тебе и твоите сонародници... Вие секогаш се преправате и на злосторствата во 2001 и Смилковци и Диво Насеље.... како и впрочем сега ... па и од друга страна и на Лаврим, познатиот крвник од Сирија, главом и брадом како твој истомисленик (више брадом, него главом)....
AF7CE8C8-8CE8-4F97-B204-4226F2778003_w2114_n_r1_st.jpg

Еве да не речеш дека е пропаганда од клетите славомакедонци:

Последно уредено:
Тотално небитно. Она што е битно е да бидат вака исмевани и напаѓани глупостите што ги лупеташ. Во принцип не реагирам на глупости што немаат потенцијална опасност, ама ова има. Овие релативизирања, да не се делиме по етничка, верска основа, во секоја група секакви има тип на ретардации и толеранции им даваат замав на шиптaрите. Изјави на Реџепи кои не се санкционираат, диви џамии кои се трпат ради соживот или што би рекол еден од топ 5 најголеми гомнари што одел по земјава

Знам како размишљаш за себе. Имам вокабулар, се дружам со прогресивни луѓе со напредни идеи, слушам алтернативна музика, имам поинакви визии за човештвото од закоравените религиски, национални и патријархални вредности, не сум класична сељанка што слуша турбофолк и гледа турски серии, значи мојот став е исправен и точен а вашите се затуцани. Не треба да се генерализира, не треба да се дискриминира.

И одма, ама одма ме потсети на една друга личност слична на тебе. Затоа што на крај на ден, шиптaрите не ги боли кур за твојот ретардиран космополитизам, единствено нешто што им е битно е што се викаш Трајанка а не Шпреса. Ти посакувам најискрено да не ја доживееш оваа судбина

И да, овој пат ад хоминем е неопходен, пред се за твое добро. Затоа што боље тука на форумов вербално да те шамараат, него ли како во примерот погоре вистински. Не верувам дека ќе извлечеш некоја поука од ова. Многу си приучена, мислиш дека познавањето на терминологии и некое стекнато знаење над маалската фризерка Жане те прави интелектуалка, пуна си себи, го имаш типичниот лакањашки либтардски синдром, скоро и можам и да се кладам дека го слушаш Мирко Попов, пост панк и го сакаш Вуди Ален. Ова е 10% напишано за тебе. Другите 90% е за останатите што читаат, а не се запознаени со ситуацијата на терен или не знаат која страна да ја завземат и зошто и другите и јас вака агресивно реагираат.
Сериозно си се позанимавал со мојата онлајн-персона, па отприлика и знаеш што музика слушам, ја спомна и мојата елоквентност, а не приученост (продолжи со омаловажувањето, те молам, забавен си кога си сериозен во анализиве), Мирко не го есапам за жив, Ла Кања, што е тоа по ѓаволите?!, а либтард е термин кој не го познавам, претпоставувам со лоша конотација. Сериозно немаш попаметна работа од тоа да ми читаш мислења и копаш по историјата, поласкана сум, особено што ова доаѓа од некого кој се истакнува со женомразачки бисери и водичи за машко-женските односи за уште понеискусните и поогорчените кон жените од себе? :D И тоа го имам приметено од кратко прелетување по некои твои коментари на теми кои ме интересирале, нит те знам, нит па ме интересираш. Од друга страна, ти си пројавил голем интерес за мене и си ми поставил и дијагноза и скроз си ми "продрел" во психата, не можам да си дојдам на себе. :D Импресивно. Можеби со ова процентите ги повикуваш неупатените да ме спалат на клада, како самопрогласен идеолог и водач тука, за ставови кои се непристрасни? Ад хоминем за ад хоминем. :)

Пазете сега сусаро е на потег, но добро да се знае, не било добро да си либерал.

Едно е да си либерал, друго е да си либтард. Лично сум за легализација на проституција, декриминализација на дроги по пример на Португалија, апсолутно за закон за еутаназија (со дефинирани услови) и слични работи кои се либерални по природа. Ама да се пуштаат мигрантите низ Македонија, има 42 џендера, safe space за сензитивни душички, политичка коректност, етикетирањето на се како говор на омраза, критика на исламот е расизам и слично се либерална ретардација.

Говорот на омраза ви помага на вас, кога имате пасивен противник. Натепај каурчиња, скрши им гробови, набиј им страв па купи им ги земјиштата по багателна цена. Кој добива во случајов? И да, пацифизам по секоја цена е може највисоко ниво на либтардација. Јас да сум крволочен генерал на армија, ништо не би сакал повеќе од тоа противникот место со оружје да ме пречека од другата страна со цвеќиња и транспаренти за мир и соживот.

Не сеам одмазда, пишувам работите какви што се. Реалноста е некогаш сурова, навредлива, политички некоректна. Ако пишам дека одредена етничка групација е генерално религиозно затуцана, тоа е констатација на реалноста. Најверојатно е навреда, ама не дека не е така.

А тоа што македонците гласаа за сообраќајка и вие се согласувате што кажува тоа за вас?

Па ако амнестирале воени злосторници треба да се нарекуваат шовинисти, патем што ќар имам јас ако амнестирале терористи, те молам потсети ме.
Автоматски споено мислење:

Немам податоци како е *мојот* етникум па да се споредам, можеби треба да прашувам некој експерт а.к.а. македонец.
,,,interesno,,za se imash podatoci,a za takvo neshto ne,,,me razochara so nemanjeto na podatoci,,,znachi samiot se svede na chista statistika,,,

Абе па и вие @puno па @puno, баталете го него ... го бркаа на битпазар, плус го имаш алмир а сега и сопот и извинување. Корона само !!!!

Ад хоминем за ад хоминем. :)

Не е ад хоминем пер сеј, повеќе е реакција на тоа дека ве има одредена група чии ставови се инконгруентни со аберацијата на одредено малцинство која, заради репетиција и историска конзистентност, станала суштествена карактеристика на дотичното малцинство, отелотворена во вакви еманации на агресија како палење каурски цркви, убивање и бодење каурчиња по јавни превозни средства, но и вон истите и силување, физично и психичко на исплашени или прогресивни we are the world каурки. Тоа што ти го викаш ад хоминем, е повеќе нешто како cautionary tale за секоја we are the world каурка, да со време ги акомодитира нејзините ставови кои се еквивалентна психичка аберација како и таа физичката на дотичното малцинство, па навремено да се остракира од можноста да падне жртва на тој малцински модус операнди.

Сериозно си се позанимавал со мојата онлајн-персона, па отприлика и знаеш што музика слушам, ја спомна и мојата елоквентност, а не приученост (продолжи со омаловажувањето, те молам, забавен си кога си сериозен во анализиве), Мирко не го есапам за жив, Ла Кања, што е тоа по ѓаволите?!, а либтард е термин кој не го познавам, претпоставувам со лоша конотација. Сериозно немаш попаметна работа од тоа да ми читаш мислења и копаш по историјата, поласкана сум, особено што ова доаѓа од некого кој се истакнува со женомразачки бисери и водичи за машко-женските односи за уште понеискусните и поогорчените кон жените од себе? :D И тоа го имам приметено од кратко прелетување по некои твои коментари на теми кои ме интересирале, нит те знам, нит па ме интересираш. Од друга страна, ти си пројавил голем интерес за мене и си ми поставил и дијагноза и скроз си ми "продрел" во психата, не можам да си дојдам на себе. :D Импресивно. Можеби со ова процентите ги повикуваш неупатените да ме спалат на клада, како самопрогласен идеолог и водач тука, за ставови кои се непристрасни? Ад хоминем за ад хоминем. :)

Како знаеш дека така се пишува, а не знаеш што е тоа? Од зборот што го употребив лакањашки, може да има повеќе корења за некој што не знае од каде потекнува таа кованица. А за другото, може помага тоа што пишуваш насекаде? И Јасна Шоптрајанова на пример не ја знам лично нит ја следам па нема да отворам фејсбук да не просерава некои глупости насекаде, сакал нејќел неизбежни се некои појави. Ама ништо од ова не е битно. Статијата. Прочитај ја. И непристрасно ти кажувам немој да се шеташ низ доминантно шиптaрски населби сама. Посебно не навечер. Посебно не по деколте или сукња. За да не ја научиш на потешкиот начин разликата меѓу пристрасно и непристрасно.

Како знаеш дека така се пишува, а не знаеш што е тоа? Од зборот што го употребив лакањашки, може да има повеќе корења за некој што не знае од каде потекнува таа кованица. А за другото, може помага тоа што пишуваш насекаде? И Јасна Шоптрајанова на пример не ја знам лично нит ја следам па нема да отворам фејсбук да не просерава некои глупости насекаде, сакал нејќел неизбежни се некои појави. Ама ништо од ова не е битно. Статијата. Прочитај ја. И непристрасно ти кажувам немој да се шеташ низ доминантно шиптaрски населби сама. Посебно не навечер. Посебно не по деколте или сукња. За да не ја научиш на потешкиот начин разликата меѓу пристрасно и непристрасно.
Изострена моќ на запазување, од Скопје сум, нормално дека сум чула за локалот, не сум го посетила и освен името ништо во врска со него не ми е познато. Ок, ќе го сфатам ова како најдобронамерна препорака и поука и во иднина ќе внимавам да не се "просеравам" толку, чисто за атер на тебе. :)

А убивање каури помага ?

Се кладам дека се има шмекано со Змејко и има седено на маса со Исмет и Алтипармаков заедно со Сарма. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom