Коронавирус (COVID-19)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ова загрижува..
Ќе бидат потребни неколку години за колективен имунитет во Словенија
сега гледам некој квази стручњаци си праат бајрам, догодин ќе се слави Велегден како порано...
Ништо нема да биде како пораано, најмаалку неколку години....
Шпански грип - 3 години траел (ако не ме лаже памет). Само чудо през летото може да го сопре сега корона вирусот.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.314
Поени од реакции
18.392
Шпански грип - 3 години траел (ако не ме лаже памет). Само чудо през летото може да го сопре сега корона вирусот.
Никој не очекува да се сопре. Ама нема шанси некој да ги почитува мерките толку време. Ќе ги олабават полека и ќе прогласат ненаква си успешна операција.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.418
Јас сметам дека целиот фокус во оваа ситауција треба да се сведе на проверка дали е вистина дека вирусот бил присутен од порано и тивко сме го поминале како држава, за да можеме во една ваква ситуација да излеземе со што е можно помалку еконмски последици...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.320
Поени од реакции
16.485
ПОД КЛУЧ ДО 27 МЕСЕЦОВ: Продавниците во Грција нема да работат
До 27 месецов продавниците во Грција нема да работат.
Се продолжува мерката за забрана за работа на продавниците во Грција.
Ова важи за организираните приватни и јавни плажи и ски центрите.

Исклучок се супермаркетите, аптеките, бензинските пумпи, банките, пекарите, продавниците за миленичиња, месарниците, трафиките, доставата на храна, сервисите за поправка на автомобили, како и продавниците што работат преку интернет.
Од Министерството за здравство велат дека во текот на летото ќе има подготовки и напорна работа, затоа што следната зима ќе треба да се справат со два вируси, грипот и коронавирусот.
Вчера во земјата имаше 4 нови смртни случаи и 56 новозаболени.

Е ова болдираното е тоа што се занемарува... 2 вируса...
Не сретнав дали тие што го прележале едниот имаат некаква заштита од другиот ?? јас Не верувам, може другиот само да го дотолчи пациентот

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ПОД КЛУЧ ДО 27 МЕСЕЦОВ: Продавниците во Грција нема да работат
До 27 месецов продавниците во Грција нема да работат.
Се продолжува мерката за забрана за работа на продавниците во Грција.
Ова важи за организираните приватни и јавни плажи и ски центрите.

Исклучок се супермаркетите, аптеките, бензинските пумпи, банките, пекарите, продавниците за миленичиња, месарниците, трафиките, доставата на храна, сервисите за поправка на автомобили, како и продавниците што работат преку интернет.
Од Министерството за здравство велат дека во текот на летото ќе има подготовки и напорна работа, затоа што следната зима ќе треба да се справат со два вируси, грипот и коронавирусот.
Вчера во земјата имаше 4 нови смртни случаи и 56 новозаболени.

Е ова болдираното е тоа што се занемарува... 2 вируса...
Не сретнав дали тие што го прележале едниот имаат некаква заштита од другиот ?? јас Не верувам, може другиот само да го дотолчи пациентот
Не, заштита от един за друг нема како да имаш,но не се знае ако заболееш и от 2-та што се дешава. Во некои случаи са антагонисти, во други можат да работат во полошо и двата.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743

M

Macedon1um

Гостин
Јас сметам дека целиот фокус во оваа ситауција треба да се сведе на проверка дали е вистина дека вирусот бил присутен од порано и тивко сме го поминале како држава, за да можеме во една ваква ситуација да излеземе со што е можно помалку еконмски последици...
Сите се надеваме на таква можност ама шансите за такво нешто ми изгледаат за мали, викаат дека женава од Велес била неподвижна и слепа.. практично освен преносител на вирусот да бил нејзиниот син не постои друга можност во ситуацијава, а рекоа дека тестовите на него покажале дека е негативен на корона.

Последно уредено:

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
973
Поени од реакции
1.601
Нема човек кој не очекува јуни да биде готово.
Не ми е јасно како го очекуваат тоа? Како тоа вирусов пуф, после јуни капут?
Додека не се најде вакцина ништо нема да биде исто, само ќе биде интересно ако отворат ресторани / кафани, а мора да отворат ваљда, и тоа да речеме да биде јуни или јули, до септември треба да очекуваме втор бран и тоа покољ да биде.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
От утре сите надвор во БГ мора да носат маска или да покриjaт уста и нос со шал.
Таа мерка е до 26-ти април поне за моментот.
Днес пробаха да отворат един от наjголемите пазари во Софиja, потокот беше само во една насока и се пуска само определен броj луге на пазара. Поради непочитуване систематски на 2м. е бил затворен итно.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Не се секирај,слободно без гајле
Имам впечаток дека меркиве се само за каури :D , нека каже кој е од Чаир и тој дел како се почитува полицискиот час! Инаку кај нас по пат накај Говрлево, слушам си фураат камиони со дробен камен, мува не ги лази, а вие ќе мерите колку метра од влез ќе излезете!
П.С. Ширеа кажал за Чаир, така да сликата е комплетна!

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
16.704
Поени од реакции
19.009
Италија нешто втор пик ги фати или шо е работата со бројките секој ден шо почнаа да растат

Kajgana Shop

На врв Bottom