Коронавирус (COVID-19)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Ušte edna bitna rabota koja nikoj ne ja spomnuva po mediumive. Kako počna ova korona ludilo vo državava poslednive tri nedeli. Gragjanite sedat izolirani po svoite domovi, karantini, izolacii, policiski časovi, se pravi mnogu poveke gjubre od voobičaeno i baš sega koga KHS Komunalna Higiena Skopje treba poredovno da go sobiraat smetot od ulicite sosema obratna e situacijata, oni go reduciraa sobiranjeto na gjubre od dva pati vo nedelata kako što beše prethodno na samo ednaš vo nedelata i na toj način kantite i kontejnerite se prepolni so smet. Isto taka ulicite se mnogu valkani, nitu se mijat (osven koga ke zavrne dožd), nitu pak se metat, a imame situacija na epidemija/pandemija kade što javnite površini kako što se ulicite treba da bidat čisti, redovno da se sobira otpadot, da se metat, perat, dezinficiraat, no ništo od toa ne se slučuva !

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
Едно убаво видео од еден, свет човек, божји човек, не можам баш да го преведам изразот од српски како што кажа Сотир звани џубре на Пантич: поштењачино, добричино...
Да станува збор за Бил Геј, производителот на прекрасен, стабилен, брз оперативен систем - Windows, но тоа беше порано, сега е производител на вакцини, лекови, тестови, методологија за Корона Вирус.
Еве го и видеото на Бил Геј, сега попознат како COVID19 терминатор.

И порано напишав за него, за светото тројство Бил Геј - НСР - институт Хопкинс.
До таму дојдоа работиве да едно мало приватно институтче со едни 25 милиона долара од Бил Геј, да е поголемо од сите светски академии на науки, институти, научници...
Ве молам кој има време, а повеќето имаат како што сме повеќето во Апсана по дома, да го изгледаат, за оние со понизок интелект или интелектуален дефицит, може 5-6 пати да го изгледаат :).
Има интересни работи околу триесетата минута, главното што кажува, сите да седат дома во притвор и да чекаат да измисли вакцина. Се разбира ќе треба да му ја платиме, кој нема при ќе си ја продаде државата, земјата за вакцина, тоа не го кажува но е јасно.
Другото што кажува е дека преку природен имунитет може но не било убаво, подобро сите да седиме затворени по дома и да чекаме спас од него, се разбира да приготвиме и пари за вакцина.
Трето многу важно што кажа на 32:50, може и преку серум од прележаните Ковид да се даде на останатите, така да сите ќе се имунизират, но не било убаво така, многу било бавно, побрзo е сите дома во затвор и да го чекаме него заедно со неговата група да ја измисли вакцината, после да ја купиме од него, неговата ќе е најдобра и само неговата. Тука тоа што не кажува е дека ако секоја држава сама си прави серум, што е скоро беспари, нема како се задолжиме кај него. Секоја нормална држава ако слободно ја добие процедура за производство на серум, ќе може да си произведе. Затоа е забрането да се работи во таа насока.
Последното на 34:37 тука фали една реплика, човекот кажал нешто на 25 март, после некој му кажал дека не е убаво тоа да го објавува за сега, и видеото е редактирано на 31 март. Тука збори дека освен домашен затвор за сите држави, треба на тие што го имаат белегот на Ѕверот да може да патуваат меѓу државите, дали ќе е некаква нано технологија во неговата вакцина, или дигитален отпечаток кој е вакциниран ќе има право да патува.
Доста конспиративно изгледа целата работа, но убеден сум дека повеќето како добри верници веруваат во Библијата ;), така да нема ништо смешно во последната глава за апокалипсата и антихристот. Под маска на доброто ќе ги прелаже луѓето да го прифатат белегот на ѕверот, кој што ќе е на раката или челото. Кој ќе го прифати тоа нема да ја преживее апокалипсата...
Стварно незнам што е вистина , што лага, но околу целава оваа далавера со коронава, има доста сомнителни работи.
Оригиналната статија на оваа е на адреса : https://www.logicno.com/politika/zatvoreni-smo-zbog-psihopatologije-bill-gatesa-ne-treba-nam-puno-oporavljenih-od-covida.html

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Ušte edna bitna rabota koja nikoj ne ja spomnuva po mediumive. Kako počna ova korona ludilo vo državava poslednive tri nedeli. Gragjanite sedat izolirani po svoite domovi, karantini, izolacii, policiski časovi, se pravi mnogu poveke gjubre od voobičaeno i baš sega koga KHS Komunalna Higiena Skopje treba poredovno da go sobiraat smetot od ulicite sosema obratna e situacijata, oni go reduciraa sobiranjeto na gjubre od dva pati vo nedelata kako što beše prethodno na samo ednaš vo nedelata i na toj način kantite i kontejnerite se prepolni so smet. Isto taka ulicite se mnogu valkani, nitu se mijat (osven koga ke zavrne dožd), nitu pak se metat, a imame situacija na epidemija/pandemija kade što javnite površini kako što se ulicite treba da bidat čisti, redovno da se sobira otpadot, da se metat, perat, dezinficiraat, no ništo od toa ne se slučuva !
И јас се јавував во комунална минатата недела. Работат една смена помалку и машините се поделени по општини. Карпош имаше возила за собирање минатата недела среда-петок. И они се во благ хаос...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Сигурно статијата е искуцана од лаптоп на Виндоус. Кракнат и тоа. Бачето е на Линукс, убедена сум, не потпаѓа на западњачкиот консумеризам.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Ве молам кој има време, а повеќето имаат како што сме повеќето во Апсана по дома, да го изгледаат, за оние со понизок интелект или интелектуален дефицит, може 5-6 пати да го изгледаат :).
Tи колку пати го глеаше?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.393
Поени од реакции
113.865
A zosto pak bankive da ne stavat eden vraboten ili redar nadvor, za da im dava brojcinja na lugjevo za da ne mora da cekaat zbieni eden do drug vo red so casovi. Zarem e tolku komplicirano sistemot so brojcinja da go izvadat nadvor pred bankata. Sepak toa se nivni korisnici i treba da si prevzemat merki, a i odgovornost okolu nivnata bezbednost. Ne se samo lugjeto vinovni. Dosta od bankite go namalija brojot na ekspozituri i salteri, a ima ekspozituri kade raboti samo eden salter.
Прво, затоа што вработениот не е редар, него вработен во банка. Второ, сериозно треба во 2020 година редар да се става надвор кога на светско ниво имаме карантин и притоа прогласена пандемија? Еве стај се у ситуација да треба да чекаш ред, ќе се гураш како удрен или ќе застанеш културно метро/две позади тој што е пред тебе? Дај бе луѓе не знам што ви е проблемот, и за вакви работи ли како на деца треба да кажуваме? Ако тебе сам не ти текнува дека целта моментално е избегнување контакти и слично тогаш не редар џабе е било што да постават.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.442
Поени од реакции
7.725
Бреееееј каква светлост внесе во овие црни денови хахахахахахаха, омилен дел од песната е шмацањето. Од толку што те иритира станува смешно и почнуваш да уживаш, дефинитивно оваа криза има и светли страни што произведува вакви комични сцени. Да резимирам целата ситуација е уште посмешна затоа што Златев сериозно е убеден во своите пеачки квалитети...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Работа за време на полициски час со потврда е само за шофери, здравство и полиција или може секој газда да си извади?
Прочитав дека многу газди со 100+ вработени си извадиле за да работат во сабота.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.260
Поени од реакции
18.212
Работа за време на полициски час со потврда е само за шофери, здравство и полиција или може секој газда да си извади?
Прочитав дека многу газди со 100+ вработени си извадиле за да работат во сабота.
Не знам дали сите, ама многу поише сектори од ова. Јас иам потврда бидејки работам во смени.

Член од
24 јули 2018
Мислења
57
Поени од реакции
235
Може кој сака, ние вчера извадивме 16 дозволи, а ниту сме круцијален бизнис, ништо. Само пари да се млатат додека нема конкуренција. :(

Член од
23 август 2010
Мислења
39.393
Поени од реакции
113.865
Не знам за секој газда, ама еве пример пицериите и сендвичарите вршат достава и за време на полициски час. (одредени, не сите)
1586343769978.png

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.980
Поени од реакции
11.621
Не знам за секој газда, ама еве пример пицериите и сендвичарите вршат достава и за време на полициски час. (одредени, не сите)
Прегледај го приврзокот 243787
Да, они исто можат да работат за време на полициски, тоа важеше од претходно ако не се лажам. Сега дојде до промена само само на саатниците.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.403
Поени од реакции
16.633
Прегледај го приврзокот 243787
Океј, нема ништо лошо да пицерии, кафани, маркети да работаат со достава за полициски час.
Сто пати боље него ли да има огромни редици пред врата на истите за време на неполициски час.

Kajgana Shop

На врв Bottom