Коронавирус (COVID-19)

Член од
11 јануари 2014
Мислења
489
Поени од реакции
757
Ме интересира една работа.
Зошто како излечени пациенти ги бројат само оние кои се испуштени од Инфективна, 30 на број?
Сигурно има уште многу кои се дома со ептен лесна клиничка слика и веќе се негативни а не ги вбројуваат во таа бројка на излечени.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.610
Поени од реакции
7.737

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Шо биднало у Франција? 1400 мртви денес или се лажам?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.454
Поени од реакции
87.203
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Шо биднало у Франција? 1400 мртви денес или се лажам?
Да точно и јас сретнав таква бројка за денеска :(
Ги бројат и тие што се починати и надвор од болничкиот систем, за разлика од други држави.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.388
Ме интересира една работа.
Зошто како излечени пациенти ги бројат само оние кои се испуштени од Инфективна, 30 на број?
Сигурно има уште многу кои се дома со ептен лесна клиничка слика и веќе се негативни а не ги вбројуваат во таа бројка на излечени.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
а кој ќе ги брои и тестира? ионака инфектолозите неможат на крај да излезат со болните, уште да бројат по куќи

да не бидам анатемисан повторно, во некои кризни краишта/села луѓето едноставно кога ќе умри некој а неколку денови имал симптоми, набрзина го закопуваат во најтесен круг. деновиве имаше неколку случаи такви во западна Мкд

Член од
12 март 2009
Мислења
20.176
Поени од реакции
16.311
Заболени нема, но има позитивни од општинската зграда. Хахахах....врв на докторката
На новинарско прашање , министерот за здравство Венко Филопче немаше информации за позитивни од општината Чешиново – Облешево.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ги бројат и тие што се починати и надвор од болничкиот систем, за разлика од други држави.
Аха,а ја па си реков Италијанците биле цигани со 800 умрени на ден,тогаш за овие кој збор би се употребил? Море вакви абдали како нас заслужуваме све до еден да не снема ама сега за сега некоја среќа не видена не следи

M

Macedon1um

Гостин
На новинарско прашање , министерот за здравство Венко Филопче немаше информации за позитивни од општината Чешиново – Облешево.
Градоначалникот на општина Чешиново Облешево Горанчо Крстев е позитивен на заболувањето. Тој за Слободен печат вели дека на 23 март бил да се шиша кај фризер од Кочани кој за жал вчера го загуби животот.

Откако дознал дека фризерот е позитивен, веднаш закажал два термини за тестирање, најнапред во приватната клиника Систина, а потоа во приватната клиника Филип Втори.

-Многу луѓе таму си одиме на шишање со години. Од каде да знам дека можело да биде позитивен? Бог да го прости човекот. И видете сега, тоа не е за криење, ние дури на 1 април разбравме дека е позитивен на тестот. Одма истиот ден на први април се ставив во изолација сосе цела фамилија. Не одев на работа, почнав да вртам на телефоните. Најбрзиот рок ми беше во Систина. И отидовме со жена ми и на двајцата резултатот ни беше негативен. Во исто време ѕвонев и во Филип Втори и тие ми закажаа. Вчера беше терминот во Филип Втори, среќа отидов и на тоа тестирање. Сабајлево ни дојдоа резултатите позитивни. Температура немам, немам никакви симптоми. Во последните месец дена не сум контактирал со политичари. Дадов налог сите вработени од општината да одат во самоизолација. Немам отидено за Скопје повеќе од еден месец, како што ги донесоа мерките, како што почна ова со коронавирусот, не сум бил во контакт со ниеден политичар. Ниту пак некој политичар ме посетувал во општината, рече Крстев за Слободен печат.
Тој додава дека многу го вознемирило тоа што некои медиуми, ги вмешале неговите деца во случајот, што е недозволиво.

-Не се плашам. Ако не дај Боже нешто не ми е добро, ќе одам на лекар, има добар медицински кадар, ќе ме лекуваат ако дојде до тоа, додава градоначалникот за Слободен Печат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Нека намали со жалопојките ретардот, од кај да знаел дека е позитивен, се иде ли на фризер среде пандемија :tapp: Навистина не знам кој испадна поретардиран, овие што иделе на шишање или овој што ги средувал.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Ние останатите смртници мислиш уживаме со гнездо на глава..нам кај и да е ќе ни игра машинката дома, ама ете, овие Бред Питовци не смеат да останат без фриз...Се тоа за ќотек е, по врат одма.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.388
Ние останатите смртници мислиш уживаме со гнездо на глава..нам кај и да е ќе ни игра машинката дома, ама ете, овие Бред Питовци не смеат да останат без фриз...Се тоа за ќотек е, по врат одма.
сигурно и пред да биди градоначалник на некое си Облешево одел на шишање таму некаде во Кочани....по фризери, маникири...педикири.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Се смеевме на Цаца ама за месец дена од контендер, во Лига Европа отиде поради конкуренцијата :icon_mrgr:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Кои се тие држави?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Тој Фаучи што е толку популарен, не сконтав? Они имаат најлоша криза. Да не предупредувал порано, а не го слушале или што?
Vistinata e Fauci sakaat da go pretstavat kao "the good guy" od toa sho msm 24/7 zbori loso za Tramp pa mora da biraat nivna strana,Fauci e blizok so demokratite i surati kao Obama,Klinton i Bil Gejts,Fauci vekje potvrdeni kominacii na lekovi gi negira i e skepitik deka funcionirale i e najglasen vo pustanjeto na vakcina vo sorabotka so Gejts.

Fauci e somnitelen lik.

Kajgana Shop

На врв Bottom