Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
...како е можно да стамбена зграда во Охрид неколкуте станови (15) да се издадат (под кои услови?) на владата и истата да „вселат“ привремено луѓе дојдени од странство највероватно инфицирани со коронавирус... демек во карантин, а во другите станови живеле станари во невиден психички страв :facepalm:
зарем законски е можен карантин (од вирусна инфекција) во станбен објект? :toe:

Ам немат „кајче дан требит?„

Кој се сеќават, градов до рани 90ти уште ваков беше.

А денес... :pov:

Јас имам некој сеќавања на просторот околу плоштадот до кај 99-2000та. Одев во старата библиотека да земам книги, мислам дека мирисот на библиотеката никогаш нема да го заборавам.

Јас имам некој сеќавања на просторот околу плоштадот до кај 99-2000та. Одев во старата библиотека да земам книги, мислам дека мирисот на библиотеката никогаш нема да го заборавам.

СреЦво за дрвен под одржавање, познатиот "Адут". На самото спомвење на името одма во нисов ми мирисат на него.

Интересно е да се видит каков бил градот порано.

добри спомени...4,49 и 17,05 е Паскали мислам брат на Танја Паскалиева -Бунташевска?
Автоматски споено мислење:

Ам немат „кајче дан требит?„

Кој се сеќават, градов до рани 90ти уште ваков беше.

А денес... :pov:
Јас на све,кај шо е сега музичкото и историски архив се викаше (До брезачка),полигонот-беше расадник на спортисти,фудбал,ракомет,кошарка а и на лето незаборавниот ЛУНА ПАРК од Београд(не е за фалење ама невервам дека некој се возеше повеќе од мене на количињата).
Кој ќе дојдеше циркус им помагавме и ни удираа печат на раката и да гледаме џабе така да тој делот од раката не го мијавме цела недела за да влегвиме џабе.
Кино Бавча гледавме од муренката и Димче Ќелајцата(имаше двајца Димчевци шо кинеа карти и двајцата беа ќелајци) набави долги црева и не прскаше со вода така да почнавме да се качвиме и на боројте шо беа до летница.(хаха јас бев првиотво Охрид шо праеше Ф карти ,,,,не пишам сега )
Најголемиот промашај е со Амамот,Зарче покварен ,лаком за пари(лапна многу таму).Тука на прва линија имаше две трафики една од Политика а друга од НИП нова Македонија а позади градски ВЦ и едно старо мало дуќанче Фото -Шабан го држеше (мислам Карабегомаала живееше-ул Даме Груев).

Последно уредено:
Пишите збор два за полигонон порано јас сум 96' и од ко знам онака е запустен. Имам по слики стари глеано ракомет дека се играло ама незнам која година :) и малку чудно ракомет на бетон. Поздрав

Пишите збор два за полигонон порано јас сум 96' и од ко знам онака е запустен. Имам по слики стари глеано ракомет дека се играло ама незнам која година :) и малку чудно ракомет на бетон. Поздрав

Јас 96 играв фудбалче тука. Се играше и ракомет. И имаше озбилен ракомет.

Имаше дрвени големи трибини на страна према куќине (не према зградине) високи едно 4-5 спрата, сега сигурно ги немат?

Григор физичко час тука се одвиваше, камен ладно ти со црни шорцој и бела маица се загреваш

Од другиве згради се до чаршија децава тука се собираа

Европа малце покасно се отвори, ваљда 98-99 и не беше до толку биртија, бар не како денес

добри спомени...4,49 и 17,05 е Малезан ?

Јас на све,кај шо е сега музичкото и историски архив се викаше (До брезачка),полигонот-беше расадник на спортисти,фудбал,ракомет,кошарка а и на лето незаборавниот ЛУНА ПАРК од Београд(не е за фалење ама невервам дека некој се возеше повеќе од мене на количињата).
Кој ќе дојдеше циркус им помагавме и ни удираа печат на раката и да гледаме џабе така да тој делот од раката не го мијавме цела недела за да влегвиме џабе.
Кино Бавча гледавме од муренката и Димче Ќелајцата(имаше двајца Димчевци шо кинеа карти и двајцата беа ќелајци) набави долги црева и не прскаше со вода така да почнавме да се качвиме и на боројте шо беа до летница.(хаха јас бев првиотво Охрид шо праеше Ф карти ,,,,не пишам сега )
Најголемиот промашај е со Амамот,Зарче покварен ,лаком за пари(лапна многу таму).Тука на прва линија имаше две трафики една од Политика а друга од НИП нова Македонија а позади градски ВЦ и едно старо мало дуќанче Фото -Шабан го држеше (мислам Карабегомаала живееше-ул Даме Груев).

добри спомени...4,49 и 17,05 е Паскали мислам брат на Танја Паскалиева -Бунташевска?

Згрешив горе мислам е Малезан?

Сестра имат, немат брат.;)

Јас на све,кај шо е сега музичкото и историски архив се викаше (До брезачка)

И овде си јанглаш, Дуборезачка се викаше.

Тука беше живо до почетокот на 90-тите години, од маалата тука игравме фудбал, кошарка, се одржвеја работнички игри, дерби на колото Алатница со Братство. Ко ќе имаше од игрите мрежи на голојте се местеја, навечер рефлектори, то беше доживљај. Уште памтам Екстра Гоце ко даде гол со волеј, играше за Застава и им даде на Езерка гол. Истрча почесен круг и на сред игралиште на асфалтон на колејнци се спружи. Пола се смееја, пола за гла се држеја. Времиња, тешко дек ќе се вратет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom