Коронавирус (COVID-19)

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
346
Поени од реакции
404
Не знам дали на право место е моево прашање,
Една пријателка е заглавена во Грција,Парга.Сака да се врати во Скопје,каква е процедурата за враќање,Замината е на 1 фебруари 2020

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.325
Поени од реакции
13.244
@121314
да,нема везе не е темава за тоа али,од секоја земја и за секоја,можат да се извадат компромитирачки материјали,или ко у случајов фотки.,за било што.Без да се провери веродостојноста.
Сите земји си имаат плусови и минуси.
Америка е можеби најдобрата земја во светот ама има еден куп минуси.
Исто така и Русија.
Сум бил,сум живеел знам,на своја кожа сум осетил.
Не тресам од ракав.
Кај реднекоите у Тексас,или кај ККК у Лујзиана има и бетер него на сликите,од погоре.
У Бруклин на забар отидов отечен ко магаре.Најпрво за иншуренс ме прашаа.
Истата ситуација ја имав во Санкт Петербург.
Ме примија прво на хитно,ме средија,па се оправавме со бирократија.Си платив но самиот факт е битен.
У Америка лечат по алгоритам.
И Русија лечат трпевтски!
Ебем ти удобства у болница,ако неможат дијагноза да ми стават.
Не е Америка,Холивуд.
Не им се докторите,др.Хаус.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Глупо е што фамилијава од Тафталиџе освен хејтање и бљуење по интернет, исто како и директорката од кожна клиника, нема мува да ги почеша за крајната несовесност и неодговорност.
Мажот, мислам дека го избришал фејсбук профилот, а жената до скоро добиваше невидена поддршка изразена во стотици коментари од разноразни волови и гуски што им се пријатели.
Свесно напраија срање...
Многу мразам тоа повикувања на линч и коментаров ми е у смисол дека требаше државава показно да ги спржи со мрсни парични казни ако ништо друго. Ај прво ми беше шубе дека од населбава се и дека многу веројатно имаме некој заеднички круг на познаници и ако ништо друго пазариме по исти места, ама дека во вакво невреме испозаразиле или заради задолжителна самоизолација, онеспособиле здравствен кадар, сестра, шофер - тоа само тотален дебил може да го напраи.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.816
Поени од реакции
17.032
Види ги бугариве која превара бре. :pos:
Тоа циганското никако да излезе од нив, намерно одат на помалку тестови за да пријават помала бројка, ебате мувлите преварантски. Па тие нас ќе ни помагале.
EDIT: Грешка ти е за бугариве бројката, веројатно се однесува на заразени на милион жители, вкупно имаат 485 заболени.
ако е 81 тест/милион жители а имаат сега 503 позитивни значи сите тестови се позитив, нема во Блгарија негативен тест ?????

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.274
Поени од реакции
9.056
Само во овие неколку болници што ги покажа има повеќе човечност и медицинска грижа одколку во сите болници во САД заедно...

Изгледот на болницата е и показател во каква ситуација е опремата и квалитетот на здравствената услуга, сликите се навистина хорор, што кажува енормно зголемен ризик за интрахоспитална инфекција поради немањето елементарни услови за хигиена.

Инфекциите кои се добиваат во болница се и те каков проблем и во највисокоразвиените земји а за овде да не зборувам. Само за информација, една интрахоспитална инфекција бара посилни и понови антибиотици, поголем престој во болница а со тоа пролонгираниот престој во болница се зголемува ризикот од компликации во текот на лечењето.

Сума сумарум, да не си им во кожата на овие јадни руси кои како што гледам од сликите и туберкулоза гратис ќе закачат, ама со "човечност" пошто тој "човек" стварно се грижел за нивното здравје и безбедност за времето на престој во болницата.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Изгледот на болницата е и показател во каква ситуација е опремата и квалитетот на здравствената услуга, сликите се навистина хорор, што кажува енормно зголемен ризик за интрахоспитална инфекција поради немањето елементарни услови за хигиена.

Инфекциите кои се добиваат во болница се и те каков проблем и во највисокоразвиените земји а за овде да не зборувам. Само за информација, една интрахоспитална инфекција бара посилни и понови антибиотици, поголем престој во болница а со тоа пролонгираниот престој во болница се зголемува ризикот од компликации во текот на лечењето.

Сума сумарум, да не си им во кожата на овие јадни руси кои како што гледам од сликите и туберкулоза гратис ќе закачат, ама со "човечност" пошто тој "човек" стварно се грижел за нивното здравје и безбедност за времето на престој во болницата.
Да ги прочиташ малце постовите на Chef после овој што сум го пишал, кој кажува дека уствари ова се некои пропагандисти, кои им давале пари на старци да седат у напуштени болници... ова е само пропаганда, ништо повеќе...

Член од
13 март 2015
Мислења
189
Поени од реакции
193
Не знам дали на право место е моево прашање,
Една пријателка е заглавена во Грција,Парга.Сака да се врати во Скопје,каква е процедурата за враќање,Замината е на 1 фебруари 2020
Министерот за надворешни работи кажа сите кои се заглавени во друга држава, мора во македонската амбасада или конзулат во таа држава или најблиската што е до неа (ако нема во таа држава), да се јават и ке добијат понатамошни упатства од нив. Никако да се јавуваат во МНР или на други броеви, имало такви кои се јавувале во МНР и не успеале да добијат и навреме да се пријават за некои од организираните превози.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.785
Поени од реакции
8.566
Нема врска златен, не знаеме ние како е, не ние што сме биле таму и што имаме роднини таму...овдека знае путин лоби, дечурлана и дилетанти што русија ја виделе само на јутуб.
Кој к*рац знаеш ти, да ме извиниш за францускиот? Јас Путин не го поднесувам, имам баагимити годинчиња, можам и тебе да ти дадам на трајно користење некоја, живеев и работев таму и сеуште имам роднински и пријателски врски таму, така да не ти држи вода пропагандата! Скриј се таму, не трескај глупости!

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
@121314
да,нема везе не е темава за тоа али,од секоја земја и за секоја,можат да се извадат компромитирачки материјали,или ко у случајов фотки.,за било што.Без да се провери веродостојноста.
Сите земји си имаат плусови и минуси.
Америка е можеби најдобрата земја во светот ама има еден куп минуси.
Исто така и Русија.
Сум бил,сум живеел знам,на своја кожа сум осетил.
Не тресам од ракав.
Кај реднекоите у Тексас,или кај ККК у Лујзиана има и бетер него на сликите,од погоре.
У Бруклин на забар отидов отечен ко магаре.Најпрво за иншуренс ме прашаа.
Истата ситуација ја имав во Санкт Петербург.
Ме примија прво на хитно,ме средија,па се оправавме со бирократија.Си платив но самиот факт е битен.
У Америка лечат по алгоритам.
И Русија лечат трпевтски!
Ебем ти удобства у болница,ако неможат дијагноза да ми стават.
Не е Америка,Холивуд.
Не им се докторите,др.Хаус.
https://www.imdb.com/title/tt0386032/

Имате сите доволно време. Погледајте го филмов на Мајкл Мур. Од 2007ма е, ама принципиелно, ништо не е променето од тогаш.
Американскиот систем е овде пресликан дословно - имаш многу пари - живееш, немаш пари - умираш или здрав си, работиш, отплаќаш кредити, ама се разболуваш ненадејно - умираш. Тука, може Бафра да улета и да ми спори со неговите тралалајки од афирмативни боза филмчиња, ама јалово како и секогаш. Вреди филмов за сите пари.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145
Кондратенко може се на мисија да заразат пола држава.
Какви копилиња, почни од мајката, синот па сега таткото.
Затоа треба да го јадат максимално што може, па да служат како пример за сите ко нив. Драконски казни, затворски по можност. Одземи им се што имаат стекнато, Фирми, имот, заштеди. Продади се и подели ги парите на сите што ги заразиле или искористи ги за билни деца на кои им се потребни пари за операции. А они кога ќе искочат од затвор, на улица, па нека се снаоѓаат.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381

Другар како е кај вас? Имато многу заболени, како со опрема и како се држат колегите?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.687
Поени од реакции
11.784

Kajgana Shop

На врв Bottom