Најтажна сцена (Темата содржи спојлери)

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
hmmm jas kako mala ne placev,sega stanav nesto mnogu custvitelna taka da placev koga umre pru u volshebnicki i 2-3 epizodi posle toa koga neznam pajper se pretvori u nesto i koga se ubi od placenje na grobot na pru...
i mnogu imam placeno na big girls don't cry koga taa tipkata ne mi tekinja kako se vikase kje ja najde drugarka i so iseceni veni...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
i sea edna drugi mi teknaa pamtite edna serija na mtv se davase ja toas bev 6-7 godini so pinokio edna leee pamtam partali praev od placenje doma i drugo sum placel mnogu i za tom i dzeri serijata koa kuceto mu kazuva na dzeri deka ako mu zatreba pomos da svirni ednas a tom mu dava mastika na dzeri toj ne moze da svirni a pak kuceto ke go fatat vo kafezz lellee 4Kg. solzi na to imam potroseno :)

Гогото

MYSTIQUE
Член од
14 јуни 2006
Мислења
139
Поени од реакции
2
Најтажна сцена мислам дека имам гледано во Есен во Њујорк со Ричард Гир кога умира девојката на крај,
и Бабунско срце незнам дали го имате гледано исто умира главната улога на крај од филмот и тоа што е најстрашно вие чекате типот во цел филм да умре...

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Legends Of The Fall (Бред Пит, Ентони Хопкинс, Ејдан Квин, Џулија Ормонд)

Сцената кога најмалиот од тројцата браќа Samuel Ludlow умира на бојното поле, барајќи помош од средниот брат Tristan Ludlow (Бред Пит), и реакцијана на Tristan кога го држи на раце најмалото братче кое го испушта последниот здив... мислам, сцените, природата, фотографијата, фамилијарната историја...

Секогаш ме ежи.....

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
pcjodamaster напиша:
kaj me najdovte za najtazna prasajte za najstrasna ili taka ...... a za nastazna La vidda e bella koga go ubivaat ovoj tatkoto (toj e i reziser ali da me ubies ne mu se sekavam na imeto od italija e )
Роберто Бенини мислам дека беше тоа(100% сум сигурна)

vmd

mafijas
Член од
26 јануари 2007
Мислења
153
Поени од реакции
1
NAJTAZEN FILM DO SEA MI BIL Lion King 1.SUM SE UTEPAL OD PLACENJE

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Уууух, па да почнеме...

-Храбро срце, кога умира Мел Гибсон. Слабо се сеќавам на филмов, ама сценава ме растажува. :(
-Кој што сака нека збори за филмов, ама нема човек што нема пуштено солза на него.:) “Титаник“, делот кога тоне бродот, а во една соба во трета класа, една мајка што не успеа да се спаси, знаејќи дека ќе умре, ги успиваше своите деца на креветот, им раскажуваше приказна... Кратка е сценава, ама ме убива :( Плус и Џек кога пропаѓа во водата премрзнат. :(
-“The devil`s arithmetics“ мислам се викаше, кога се во логорот и Кирстен Данст ќе отиде во гасната комора наместо нејзината најдобра другарка... Уствари тој цел филм е тажен.
-"The little foot", ако го погодив името, еден цртан со диносауруси. Делот кога диносаурот Малото Стапало ќе ја изгуби мајка му, која ќе умре трудејќи се да го спаси од тираносаурусот. :(
-“Симба“, смртта на татко му. И кога му се појавува во ѕвездите и му зборува...
-"Requiem for a dream", целиот завршен дел. Сите тројца “јунаци“ завршуваат трагично- на Хари му ја ампутираат раката бидејќи фати гангрена од дрогирањето во вена, девојка му заврши како проститука на која и плаќаат со хероин, а црнецот во затвор, тресејќи се во криза... И во позадина музичето “Juice“...:(
-"The Texas chainsaw massacre“, болната смрт на тој плавиот другар на главната типка... Им ги заборавив имињата... На типот му беше отсечена ногата, беше закачен на кука која му беше забиена во кожа, и ја молеше другарка му да пука во него за да му ги скрати маките...
-"million dollar baby", кога тренерот ја “успива“ Хилари Свонк. :(
-“Лост“, 3та сезона, кога Sawyer мисли дека има вградено апарат во срцето, што не му дозволува да се возбуди... И кога ќе дојде чуварот, ќе почне да го тепа, го лепи на решетките на кафезот на Кејт, и ја прашува бесно: "Do you love him? Do you love him?!" И оваа ќе рече "yes", демек за да го спаси, и чуварот ќе го фрли Соер на земја претепан... И музиката... Не да не го објаснив, ама нема врска, тие што го гледале знаат.:)
-“Армагедон“, збогувањето на Лив и Брус Вилис. Како и сцената кога Вилис ќе се симне доле да остане на астероидот, наместо дечкото на ќерка му... :(

Ако ми текнат други ќе допишам. Јаоооо, ама сум била сентиментална. :)

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
AI - Спилберг знае да чепне кај што боли.
Кога мајката го враќа усвоеното роботче назад во фабрика.
Јас и кога го раскажувам, ја цмиздрам таа сцена.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.401
brave heart koga go macat, Gladiator, koga krou umira

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
Во City of Angels кога умира Meg Ryan...
If only,цел филм,али крајот кога тој се жртвува за неа,да ја спаси,тој умира во сообраќајната несреќа...
во истиот филм и дава алка за рака,на која што има привезоци:
тава:за сите појадоци заедно
нота:за музиката(таа студира музика)
виолина:за нејзиниот инструмент
саат:за времето заедно..
срце: цитат:Ова е моето срце,сега е твое....

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Aceva напиша:
AI - Спилберг знае да чепне кај што боли.
Кога мајката го враќа усвоеното роботче назад во фабрика.
Јас и кога го раскажувам, ја цмиздрам таа сцена.
ја читав темава од почеток и викам, абе како на никој не му текнува на AI, закон филмче, само мислам дека ја утна сцената...кога на крајот малото роботче заспива до мајка му ептен прави sad филинг. У 8мо одд се иам скапано од плаченје на таа сцена, а и сега да ја гледам најверојатно ке се репризирам.
И секако...Lion King и Bambi...кој нема плачено кога умира Муфаса(татко му на Симба) или мајка му на Бамби не е човек:tapp:

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Кога Ајрон џајнт ќе лета накај проектилот...

Мачката

Coca Cola Addict
Член од
6 август 2007
Мислења
581
Поени од реакции
6
Ништо ново кај мене....Се пронајдов во 10-тина постови :)
-Армагедон(се знај која сцена 100 пати е напишана:) )

-Од Прошетка за паметење кога дознава дека девојка му ќе умре и го моли својот татко кој е лекар да и помогне

-Од Клик кога Adam Sandler лежи на дождот и умира
Има и други,сум плачела прилично многу на филмој,ако ми текни ќе пишам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom