мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.749
- Поени од реакции
- 23.029
Tie so bugarski pasosi ne se moj narod. Tie se bugari koi pri cista svest i sovest sami si otisle vo ambasada ili kade i da bile, sobrale dokumenti za nivnite bugarski koreni i na osnov na toa zele nivno drzavjanstvo. Toa e vistinata, fakt ili kako sakas zemigo. A jas i random bugar ne sum i ne ni sakam da bidam ist narod. A temata e vo dijaspora zatoa sto pokraj nasata dijaspora ja pribirame i ja lecime i bugarskata i toa na teret na nasiot fond. Zosto na smetka na nekoj stranski drzavjanin koj bil vo stranstvo so stranski pasos nekoj nas drzavjanin da strada?vlade, aj ne se pravi pameten ti rekov smeni go naslovot a ne prviot post ili temata. ovaa tema e stavena vo podforum MAKEDONSKA DIJASPORA taka da @Acid ili smenite naslov ili trgnete ja od ovoj podforum.
opsesijata i omrazata kon tie so bg pasosi se granici na rasizam... rasizam kon svojot narod pa sega ti razmisli ubavo.
P. S toa na domasnite tvoi ili tamu na koj mu si biten mozes da mu naredis nesto da napravi, mene posto mi si totalno nebiten niti nekako zavisam od tebe na bilo koj nacin mozes samo uctivo i ponizno da me zamolis. Jasno!