Да се нарекува COVID-19 коронагрипа, како што прави Сладољев, е или недопустлива игнорантност или злонамерност.
Постои фундаментална разлика во инфицирање на организмот помеѓу SARS-oвите и Грипот.
Види и:
The outbreak of Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) has posed a serious threat to global public health, calling for the development of safe and effective prophylactics and therapeutics against infection of its causative agent, severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2), also...
www.nature.com
Мене ми е несфатливо, овој доктор да не ја знае таа разлика, која е невозможно да не се воочи.
Прегледај го приврзокот 240623
Прегледај го приврзокот 240624
Или, на слика:
Прегледај го приврзокот 240625
Исто така, за Македонецот кој велеше дека коронавирусите се пронајдени 1965 и дека биле толку безопасни што студентите на медицина се согласувале доброволно да ги тестираат.
Не може и не смее лекар да мисли дека ако некои коронавируси се безопасни, дека други не се опасни. Тоа ти е како да кажеш дека ако домашната мачка не е опасна и ја галиш, треба истото да го правиш и со лав или јагуар, зашто спаѓаат во иста фамилија - Мачки.
Еве ти две табели со разлики помеѓу самите коронавируси:
Прегледај го приврзокот 240626
Прегледај го приврзокот 240627
@faust.mephistopheles ,
@AlternativeF , на што се должи ваквото однесување на овие гореспоменати луѓе од струката? Дали на пропусти во нивното образование, дали откако завршиле во СФРЈ не ги пратат повеќе новостите во истражувањата и новите сознанија, дали поради злонамерност, дали се врбувани од некои кланови или протестантски групации, па сакаат вака да го доведат обичниот народ во заблуда?