- Член од
- 17 мај 2016
- Мислења
- 3.672
- Поени од реакции
- 4.153
Кинеските не работеле? Абе ај шо зборите,зарем е можно Германските да работатКинеските брзи тестови што Шпанија ги нарачала не работат како што треба
Los test rápidos de coronavirus comprados en China no funcionan bien
Los laboratorios de microbiología comunican que las pruebas que adquirió el Gobierno tienen una sensibilidad del 30% cuando deberían superar el 80%elpais.com
Од друга страна германската Bosch изработиле нови брзи тестови со резултати до 2.5 саати од тестирање, ќе почнат да се продаваат од Април во Германија.
Coronavirus: Bosch stellt Schnelltest vor – Ergebnis in zweieinhalb Stunden - WELT
Hoffnungsvolle Nachricht von Bosch: Der Digitalkonzern und Automobilzulieferer hat einen Covid-19-Schnelltest entwickelt. Er soll Ergebnisse in zweieinhalb Stunden bringen anstatt innerhalb von ein bis zwei Tagen – und ab April zur Verfügung stehen.www.welt.de
Ne deka ne rabotele ama dosta rezultatite ne bile tocni, ima razlika. Nisto strasno sepak ovie aparati za brzo vreme se pusteni i normalno deka drugi firmi ke napravat so tek na vreme podobri.Кинеските не работеле? Абе ај шо зборите,зарем е можно Германските да работат
Не знам колку ги примети вестите кои ги споделувам, еден дел од заразените немаат никаков симптом, за нагло да се борат за кислород и да починат за многу кратко време ако не се на респиратор. Ова важи и кај млади без претходни заболувања.Изолација е, локдаун е, сами сте дома (+- вашите), ако гледате дека организамот добро се носи и да имате корона, што? Не е лепра ова па да ќе се распаднете. Ако скраја да е се закомплицира ситуацијата, ќе се јавите на некој од броевите.
Tие без симптом ги пуштаат дома, исто ти се фаќа, немаме капацитети за сите 177 да лежат. Во секој случај ако ти се закомплицира ситуацијата мораш да се јавиш на броевите.Не знам колку ги примети вестите кои ги споделувам, еден дел од заразените немаат никаков симптом, за нагло да се борат за кислород и да починат за многу кратко време ако не се на респиратор. Ова важи и кај млади без претходни заболувања.
Не викам да лежат, него дека не е едноставен моментот со добра состојба.Tие без симптом ги пуштаат дома, исто ти се фаќа, немаме капацитети за сите 177 да лежат. Во секој случај ако ти се закомплицира ситуацијата мораш да се јавиш на броевите.
јас не би ризикувала да фатам МРСА на некоја од нашиве клиники па што сака нека е само во крајна инстанца хоспитализирање.
Мислам дека Италија првично направиле грешка што ги хоспитализирале сите.Не знам колку ги примети вестите кои ги споделувам, еден дел од заразените немаат никаков симптом, за нагло да се борат за кислород и да починат за многу кратко време ако не се на респиратор. Ова важи и кај млади без претходни заболувања.
Да се нарекува COVID-19 коронагрипа, како што прави Сладољев, е или недопустлива игнорантност или злонамерност.https://teleskop.hr/46474-2?fbclid=IwAR3lu0CD5eoRaDd_RC5A7LDW38P5PKTQg4LQUr-9YETdNYVajcAaeh_IO88
Уште еден доктор објаснува дека ситуацијава е непотребен хаос.
10-15%Мислам дека Италија првично направиле грешка што ги хоспитализирале сите.
Како што пиша и фросе, немаме толкав капацитет, а и тој процент што се вакви случаи кои не би дочекале да стигнат до респиратор сигурно е мал.
Не ме тагна мене, ама сепак да споделам мислење. Се должи на хипстеризам, да бидат посебни, да не се дел од "стадото" его манијаци.@faust.mephistopheles , @AlternativeF , на што се должи ваквото однесување на овие гореспоменати луѓе од струката? Дали на пропусти во нивното образование, дали откако завршиле во СФРЈ не ги пратат повеќе новостите во истражувањата и новите сознанија, дали поради злонамерност, дали се врбувани од некои кланови или протестантски групации, па сакаат вака да го доведат обичниот народ во заблуда?
Џабе е сега се. Касно е, а и онака немаше да не одмине. Ти сакаш неќеш, дневно контакт имаш со домашните првично, ако еден оди на работа потенцијално скраја да е може да донесе нешто.Е, тоа е главната работа што ме иритира мене, што џабе повеќето од нас ќе седат дома и ќе трпат, кога пак ќе се најдат пет безмозочни скијачки говеда и ршум ќе направат. Наместо за еден месец да се справиме со сето ова, ние до август ќе треба да се заебаваме, да банкротираме стотици мали фирми, да откажуваме и спорт и култура и се итн. Не знам, затвораш буквално се, војска/полиција ти врши еднаш неделно достава на потребни работи до дома, стегнуваме заби колективно еден месец и после си бркаме работа ко ништо да не било. Па сигурно не има и повеќе од доволно што би волонтирале да помогнеме на армијата со достава и одржување на ред во таков случај. А, вака се молиме да играњето со слајдерчињата за полициски час некако магично ни помогне.
Само да, за тоа треба најпрво опрема, спремен државен апарат и доволно храбри и бескомпромисни функционери за такво нешто. Ние немаме ни чизми за војската нели, а ниту пак мнозинство од разумен народ. Маалскава казарница дури некни затвори и тоа само поради притисок и закани од комшиите, инаку уште ќе си вареа групно ракија, по 10 души турбо од сабајле до вечер.
/Rant over.
Оваа бројка е за само 12 часа? Сакаш да кажеш до крајот на денот да очекуваме уште толку?Шпанија
Country,
OtherTotal
CasesNew
CasesTotal
DeathsNew
DeathsTotal
RecoveredActive
CasesSerious,
CriticalTot Cases/
1M popTot Deaths/
1M popSpain 56,188 +6,673 4,089 +442 7,015 45,084 3,166 1,202 87