Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување

Еве изгледа на некого од Вас желбите им се оствариле...од утре пак по старо, раст/пад +/- 10%

Очекуваат оптимизам изгледа :)
Ако падне надоле 2 дена по ред по 10% сигурно пак ќе повлечат рачна.

Мој предлог за берзата е денес кога расте да го вратат статичкиот лимит на 10%, а во денови кога ќе паѓа да биде 3%

Толку многу работи досега сум пишал на зае.анција, а во ова бизарно и апсурдно општество се оствариле. Претпоставувам дека на о-рук ќе пробаат набрзинка да ја кренат берзата за 20% со надеж дека ќе се натопори некој идиот да му истоварат под мантрата дека ќе тече мед и млако поради добиените датуми.

10% +/- Ај да видиме до кога ќе трае.
Мислам дека некои од брокерите намерно ја бутаат цената на некои акции како на пример STIL
1585165666088.png

Со дури 410 денари :tapp::tapp:

Dekis на апарати :pos::shook:

Какви криминалци, не ми се верува....Гоговски нема да си намали од своето, а на другите ке скрати. Сепак, може вода да му носи на Џукеловски :)

Кочи малку, овој барем ќе даде нешто, да видиме банките дали ќе останат на кажаното или после НБРМ ќе свиткаат опашот и 0 ќе биде кај нив.

Кочи малку, овој барем ќе даде нешто, да видиме банките дали ќе останат на кажаното или после НБРМ ќе свиткаат опашот и 0 ќе биде кај нив.
Ништо чудно, најчесто банките слушаат што им кажува НБРМ која е закон за нив. Ако не слушаат, им иде ревизија :)

Ок е што скратила ТЕТЕ, ама па овој стариот неговиот дел ке си го лапне, педерски.

Очекуваат оптимизам изгледа :)
Ако падне надоле 2 дена по ред по 10% сигурно пак ќе повлечат рачна.
Nedelava ke bide mnogu interesna, ke bide
EU EUFORIJA VS PANIKA OD KORONAVIRUS
Dobro sho gi trgnaa ogranicuvanjata preglupi bea.

Нето добивката на НЛБ Банка АД Скопје за 2019 во износ од МКД 1.849.917.998,00 се распределува на следниов начин:
1. Нераспределена добивка МКД 1.672.270.392,00
2. Задржана заработувачка за инвестиции МКД 177.647.606,00

Дивиденда од НЛБ нема, барем засега. Одложена е

Нето добивката на НЛБ Банка АД Скопје за 2019 во износ од МКД 1.849.917.998,00 се распределува на следниов начин:

Аух, добро ми го натепаа. Сметајќи на тој прилив купував деновиве и се оставив само со 2-3К еура кеш во ова кризно време

Aj, aj, aj, реков јас под 10 000 многу брзо, сеа тепачка ќе биде кој прв да продаде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom