Арно не сум го гледалаСамо почни од првата реченица.
Започнува вака
Ова е ДОБРО ПОЗНАТ ВИРУС откриен уште 1965 година и го има кај човекот и секоја година околу 4 пати годишно се разболуваме. Овај Корона вирус предизвикува од 15 - 35 % од сите настинки во зимата. Два пати овај вирус не изненадува и има 4 подтипа и го има и кај животните и не знаееме кој е изворот на зараза, јасно е дека се пренесува од човек на човек и првите два дена се најзаразни и вирусот има ниска контагиозност.
Ниска контагиозност? (прашува со чудење водителот)
Да, ниска контагиозност. За разлика од Морбили што имаат 100% заразност овај вирус ќе зарази помеѓу 1-5.
Значи овие вируси не изненадуваат два пати во 2002/2003 и еве сега, и овие вируси се разликуваат од основниот корона вирус и овај го нарекуваат КОВ2 или Ковид19 заради тоа што овој вирус ПРВ ПАТ Е ПРОНАЈДЕН 2019.
Гледаш кој глупости ги кажува?
Значи од почеток до крај си се поби себеси, баткава. Да не зборувам за другиве небулози што ги пласира.
Ima info koga zakazal press Filipce?
Не ажурираат редовно. Пред 5 дена (наводно) имало (вкупно) 888 тестирани. Од нив 648 во последниот ден.Има ли некаде информација колку луѓе се тестирани до денес?
Toa ми беше муабетот. Со тој дел од проблемот што правиме?не се тестирани тие што се веќе заболени дали се уште позитивни. Не може некого да го сметаш како излечен само зошто престанал да кашла или нема темоература.
I ja go gledav i veruvam vo negovata strucnost. Ali mi izgledase deka nema dovolno poznavanja za ovoj virus sto e i razbirlivo so ogled, deka najverovatno nemal rabota so nego. Zatoa podobro bi poslusal drugi doktori koi sekojdnevno imaat rabota so nego i go istrazuvaat odnosno imaat rabota so zaboleni od virusov.Само почни од првата реченица.
Започнува вака
Ова е ДОБРО ПОЗНАТ ВИРУС откриен уште 1965 година и го има кај човекот и секоја година околу 4 пати годишно се разболуваме. Овај Корона вирус предизвикува од 15 - 35 % од сите настинки во зимата. Два пати овај вирус не изненадува и има 4 подтипа и го има и кај животните и не знаееме кој е изворот на зараза, јасно е дека се пренесува од човек на човек и првите два дена се најзаразни и вирусот има ниска контагиозност.
Ниска контагиозност? (прашува со чудење водителот)
Да, ниска контагиозност. За разлика од Морбили што имаат 100% заразност носител на овај вирус ќе зарази помеѓу 1-5 луѓе. (Мој коментар ако зарази 5 тоа е 50% заразност)
Значи овие вируси не изненадуваат два пати во 2002/2003 и еве сега, и овие вируси се разликуваат од основниот корона вирус и овај го нарекуваат КОВ2 или Ковид19 заради тоа што овој вирус ПРВ ПАТ Е ПРОНАЈДЕН 2019.
Гледаш кој глупости ги кажува?
Значи од почеток до крај си се поби себеси, баткава. Да не зборувам за другиве небулози што ги пласира.
Maњак се тестовите во секој случај. Би требало за некој ден да се тестираат веќе заболените.Toa ми беше муабетот. Со тој дел од проблемот што правиме?
Или немаме доволно тестови за потенцијални болни, не пак да тестираме ликови веќе заболени?
Каква мрежа имаше во времето на црната смрт - чума? Рибарска?луге дали уште некој има мислење како мене дека 5 г мрежата има улога во оваа , ѕште на почетокот спомнав во темава одма ме критикувавте дека нема поврзаност, цело време читам по интернет кај што има научници баш од областа кои кажуваат дека сето ова може да биде причинето од 5г мрежата која е штетна за лугето па и за сите со некои си микроталаси , со самото тоа на интернет кога ке пишете за 5г опасност ке видете како во рок неколку минути при тестирањето на 5г мреѓата сите птици изумреа,...... читам податок дека баш 2019 година се вакцинирале во италија старата популација многу повеке за разлика од претходните години па зарем со тие вакцини полни со глупости и други којзае какви работи со помош на 5г мрежата не доведуваат до вакви работи, вирусите на корона групата си ги има многу одамна и секоја година
башка нешто најново што гледам сега е пуштена 5г мрежа во србија баш на местото кај што ке се лекуваат болните и заразените сега ? зошто само таму а не и пошироко во дршавата...
Глупостлуге дали уште некој има мислење како мене дека 5 г мрежата има улога во оваа , ѕште на почетокот спомнав во темава одма ме критикувавте дека нема поврзаност, цело време читам по интернет кај што има научници баш од областа кои кажуваат дека сето ова може да биде причинето од 5г мрежата која е штетна за лугето па и за сите со некои си микроталаси , со самото тоа на интернет кога ке пишете за 5г опасност ке видете како во рок неколку минути при тестирањето на 5г мреѓата сите птици изумреа,...... читам податок дека баш 2019 година се вакцинирале во италија старата популација многу повеке за разлика од претходните години па зарем со тие вакцини полни со глупости и други којзае какви работи со помош на 5г мрежата не доведуваат до вакви работи, вирусите на корона групата си ги има многу одамна и секоја година
башка нешто најново што гледам сега е пуштена 5г мрежа во србија баш на местото кај што ке се лекуваат болните и заразените сега ? зошто само таму а не и пошироко во дршавата...
Те молам сврти се кон науката и престани да гледаш некој т.н научник кој собрал 20 души во некој подрум на некое предавање за 5г, ни од дома му не го знаат дека е научник зел да дава некоја неподдржана теорија во вакви времиња. И секако дека овие теории се поинтересни отколку научното објаснување и математичките бројки.луге дали уште некој има мислење како мене дека 5 г мрежата има улога во оваа , ѕште на почетокот спомнав во темава одма ме критикувавте дека нема поврзаност, цело време читам по интернет кај што има научници баш од областа кои кажуваат дека сето ова може да биде причинето од 5г мрежата која е штетна за лугето па и за сите со некои си микроталаси , со самото тоа на интернет кога ке пишете за 5г опасност ке видете како во рок неколку минути при тестирањето на 5г мреѓата сите птици изумреа,...... читам податок дека баш 2019 година се вакцинирале во италија старата популација многу повеке за разлика од претходните години па зарем со тие вакцини полни со глупости и други којзае какви работи со помош на 5г мрежата не доведуваат до вакви работи, вирусите на корона групата си ги има многу одамна и секоја година
Значи јас го разбрав, сфаќам што сака да кажи, ама тој не го кажува тоа како што треба, се му е конфузно и затоа сега на интернетов сите го цитираат, затоа што секој си ги зема зборовите што него му се бендисуваат.I ja go gledav i veruvam vo negovata strucnost. Ali mi izgledase deka nema dovolno poznavanja za ovoj virus sto e i razbirlivo so ogled, deka najverovatno nemal rabota so nego. Zatoa podobro bi poslusal drugi doktori koi sekojdnevno imaat rabota so nego i go istrazuvaat odnosno imaat rabota so zaboleni od virusov.
Ne deka sum ekspert ama bidete pazlivi so vakvi teorii na zagovor. Ne mozam da najdam povrzanost pomegju virus i 5G mreza. Pa ima i 4G i 3G pa nikomu nisto dosega. Na pocetok vikaa i deka Amerika go pustila virusot a za skoro ke bide zemja so najmnogu slucaevi. Isto taka deka bilo pusteno poradi penzionerite a stetite se vekje pogolemi od site idni penzii sto bi trebalo da se isplatat. Denesniot nacin na zivot, denes si ovde utre na drug kraj na svetot povrzano so lesno prenesliv virus mi izgledaat kako dobra kombinacija za globalno sirenje na vakov virus. Ednostavno e.луге дали уште некој има мислење како мене дека 5 г мрежата има улога во оваа , ѕште на почетокот спомнав во темава одма ме критикувавте дека нема поврзаност, цело време читам по интернет кај што има научници баш од областа кои кажуваат дека сето ова може да биде причинето од 5г мрежата која е штетна за лугето па и за сите со некои си микроталаси , со самото тоа на интернет кога ке пишете за 5г опасност ке видете како во рок неколку минути при тестирањето на 5г мреѓата сите птици изумреа,...... читам податок дека баш 2019 година се вакцинирале во италија старата популација многу повеке за разлика од претходните години па зарем со тие вакцини полни со глупости и други којзае какви работи со помош на 5г мрежата не доведуваат до вакви работи, вирусите на корона групата си ги има многу одамна и секоја година