Eve da ti odgovaram na dezinformacijata sto ja plasiras.Здраво дечки,
Пред некој ден зборев со мои комшии конкретно околу гаранциите и сервисните услуги, како што знаете јас веќе користам Тошиба и генерално сум презадоволен од досегашната соработка со фирмата која што ми ја продаде а воедно разбрав и дека е и генерален застапник за овој бренд на целава територија. Е сега она што ме заинтригира кога влеговме во дискусија зошто Тие веќе 3 година користат инвертер од брендот ГРЕЕ - модел Виола. Греат добро изолирана дневна со ПВЦ прозори и генерално се загреани но некако не се задоволни од потрошувачката. Она на што ми укажаа е дека наводно тие 10 години што толку бомбастично се кажуваат како гарантен рок додека ја купиш опремата е сведено на милост и немилос на монтерот што ќе ќе ти ја монтира и ќе молиш бога да не треба да ти доага да ти продужува гаранција во сезона кога конкретно може и да ти отиде гаранцијата доколку нели ради нивна презафатеност отиде денот Д за заверка кој секако чини 800 ден. годишно - а е класичен чек ап и чистење филтри. Поентата ми е ако се плаќа 9 години по 800 ден тогаш и самата клима веќе стамува поскапа за 7200 ден. Да не должам многу тие 7200 денари долгорочно дадени за да чекаш некој да ти чкртне гаранција и смени филтри мислам дека се пари фрлени во ветер и пласибо ефект на некаква си заштита на нашиот ни драг уред, а доколку се доплатат бујрум асален сервис и одржување на ниво.
Толу имав да кажам само сакав да споделам искуство у денови на изолираност и вишок на време за полемизирање и читање.
Позз
Denot D nemoze da pomine ako nekoj prijavi redoven servis. Avtomatski so denot na javuvanje, garancijata e veke prodolzena, nezavisno koga ke dojdat od servis.
Za 800 den godisno, e gratis da dobies garancija na celiot ured. Pobaraj go toa od uvoznikot od Toshiba i ke vidis deka NIKOGAS nema da ti ja dadat, duri i da platis 1500 den. Zosto, najdi si sam odgovor.
Posle 9 godini, ako nedej boze i stane nesto na klimata, ili ke bide napravena ili ke dobies nova. Za 7200 imas NOVA KLIMA so Gree, a ti kupi si posle 3-ta godina nova Toshiba za 50'000.