Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Ригорозни тестирања и добар здраствен систем. Има и можност вирусот да еволуира во понесмртоносна форма. Не верувам да лажат за резултати.
Познавам близок случај каде што не е одобрен тест поради немање директен контакт со заболено лице, а човекот има корона, касно детектирана

Она што најмногу од такт ме вади во последно време е тоа што луѓево станаа експерти за се , предлагаат пет дена или уште порадикално петнаесет дена да не работело ништо, полициски час, дали воопшто се свесни што значи тоа и какви се катастрофални последици ќе донесе бетер од вирусот, толку глуп свет ко што трпи нашава напатена Македонија, не верувам да има на друго место.

Од кинин се прави битер лемон и тоник. И џин.
Џаст сејинг.

Не се прави туку се додава, цело лето пиев џин тоник во поголеми количини и во септември Тинитус закачив, мислам од Кининот дека е. Сега си викам да си земам тоник да се наливам као превентивно, ама ми текна како ми зуеја ушите 3 месеци, не фала.

Мислам дека тоа што Венко вели декљ очекува пик за еден месец е лага кажана со цел да го исплаши населението за да биде попретпазливо. Логично би било да е порано затоа што за самоизолација се форсира веќе недела дена а еве и од денес полициски час. За месец дена веќе треба да имаме тенденција на намалување од одреден период а не пик :unsure:

Мислам дека тоа што Венко вели декљ очекува пик за еден месец е лага кажана со цел да го исплаши населението за да биде попретпазливо. Логично би било да е порано затоа што за самоизолација се форсира веќе недела дена а еве и од денес полициски час. За месец дена веќе треба да имаме тенденција на намалување од одреден период а не пик :unsure:
Камо да си во право.

Не се прави туку се додава, цело лето пиев џин тоник во поголеми количини и во септември Тинитус закачив, мислам од Кининот дека е. Сега си викам да си земам тоник да се наливам као превентивно, ама ми текна како ми зуеја ушите 3 месеци, не фала.
Тинитус од кинин? Не сум знаела ова

Јас ова пијам - помагало непомагало барем психички ми делува.
https://www.doppelherz.com/products/doppelherz-immuno-vital-engfr-en/

Doppelherz Immuno Vital (eng/fr)
DEPOT Time-release

Rate product

glutenfree
glutenfree
lactosefree
lactosefree
Doppelherz Immuno Vital (eng/fr)

• High-strength antioxidant complex
  • To boost immune function and cell defenses
  • DEPOT time-release for a better assimilation
30 tablets

Од кинин се прави битер лемон и тоник. И џин.
Џаст сејинг.
ова не сум го знаел до сега,мислев се заебаваат коа ми викаа пиј повеќе џин тоник и се ќе биде ОК

Нејзиното CV го немаат ниту третина денешниве на овие простори.

Ana Gligić, priznati srpski virusolog, koja je polovinom prošlog veka prva izolovala najsmrtonosniji marburg virus, ali i koja je 1972. godine, u vreme variola vere, bila šef Nacionalne referentne laboratorije.

Одлично интервју. Секоја чест за жената.

Каде да најдам линк со изјава?
Луѓето на ФБ си објавија во статуси ...
Поназад на странициве членови ги постираа
Фала богу дека се се пишува.

Сите што си беа во домашна изолација биле тестирани после симптоми, тие што немале симптоми и биле нестрпливи се тестирале самоиницијативно.

Во Македонија можда се вратиле преку 20.000 луѓе, немаме толкав капацитет и затоа не се тестирани.
Get over it.

Требаше само да почитуваат барањата за самоизолација. Од тие страдаме. Тој додека се истестира во Жан Митрев можда заразил уште 10 души, и што фајде од неговиот тест?

Многу беше просто, доаѓаш, те зема еден, ти дава маска и те носи дома и седиш у соба 14 дена.

Фала богу дека се се пишува.

Сите што си беа во домашна изолација биле тестирани после симптоми, тие што немале симптоми и биле нестрпливи се тестирале самоиницијативно.

Во Македонија можда се вратиле преку 20.000 луѓе, немаме толкав капацитет и затоа не се тестирани.
Get over it.

Требаше само да почитуваат барањата за самоизолација. Од тие страдаме. Тој додека се истестира во Жан Митрев можда заразил уште 10 души, и што фајде од неговиот тест?

Многу беше просто, доаѓаш, те зема еден, ти дава маска и те носи дома и седиш у соба 14 дена.
Факт дека сешто се пишува, има и лаги...

вирусов веќе е на планетава повеќе од 4 месеца. Има ли шанса за вакцина у догледен период?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom